GaïaVajert D´Eroudur
Född: 01-01-2007

e. Euro du Hameau Saint-Blaise
u. Dalmine d´Eroudur
 

Välkommen hem Gaïa!

Äntligen har vi två tikar igen och nu håller vi tummarna för att denna tjej har samma underbara mentalitet som Even då hon är från samma uppfödare =))

Gaïa är en riktig vilde och redan från första dagen hemma beter hon sig som om hon skulle vara född här. Modig, utåtriktad och en tjej som ständigt vill vidga vyerna = Rymmer från tomten!

Snö är hel häftigt och hon kör gärna ner hela huvudet under snön och liksom plogar fram... tokfia.

2007-03-10 Idag har vi varit i Åsbro på besök. Gaïa, som tror sig vara störst, fick erfara att man inte beter sig hur som helst mot äldre hundar för då kan man få på moppo! Hon lekte också med en amstaff kille och trots storleks skillnad så hittade de ett sätt att roa sig på - DRAGKAMP!

Idag, 29/3, har vi varit till veterinären för 12v. spruta och besiktning. Gaïa väger nu 8,5 kg och det funkade jättefint hos vet.

Den här gropen letar Gaïa efter kan jag säga! Den är numer igenlagd till hennes stora förtret. Hjälpa mamma att gräva i trädgårdslandet är helkul.... det är bara det att hon gräver ner den gräsmatta jag precis lyft bort.... hm....

Så har då Gaïa debuterat i utställningsringen. Det gjorde hon den 17 maj på SBLOs ras special på Ivön i Skåne. HP, BIR och BIS1 valp!! WOW!

Idag, 1 juli 2007, blir Gaïa 6 månader!

Social, charmig och alldeles för förtjust i blommor för sitt eget bästa! Hon älskar att gräva i MINA rabatter och tycker mycket om att äta upp chokladblommor, Löjtnantshjärtan, en och annan kaktus (trots taggar) och Orkidéer.

Den 24 juli startade Gaïa sitt första löp! En vecka före sin 7 månaders dag. Griller har hon alltid haft men nu märker man att lite hormonsprut är det allt! Snabb huvudräkning säger att hon alltså kommer vara i höglöp under SBU...... jippie =(

Hon trivs väldigt bra ihop med Daphne och Raika och bara ÄLSKAR lilla Brizna..... Even behandlas fortfarande som kamptrasa - något som hon INTE kan göra med Roy för han säger ifrån på skarpen!

 

2007-08-12 Askersunds Nat. utställning.

Gaïa ställs i valpklass och får HP samt BIR. Av 44 valpar till finalen slutar hon som BIS-3 totalt =) WOW!!

Jag och Gaïa har börjat kurs =) Allmänlydnad, men vad sjutton... när hon håller så fin kontakt så avancerar vi vartefter. Hon är verkligen duktig när hon klarar att koppla bort de andra på planen. Inte helt lätt då både Raika och Even går på samma kurs.

Gaïa blev stor dam vid 8 månaders ålder... dvs. hon löpte för första gången. Skönt för då skall hon inte bli högre i alla fall =)

Två härliga bilder tagna av Monalie ute på klubben =) Tack så hjärtligt!

 

 

 

2008-01-06 Gaïa ställs på SV-08 och tog hem HP samt bästa junior. Tyvärr räckte det inte till CK och titel då domaren tyckte hon var "något slarvig i rörelserna".. hm...

2008-01-27 Gaïa ställdes i vuxenklassen på Örebros inofficiella utställning. Skötte sig alldeles lysande och tog hem HP, BIR och BIG-R!!! Värt all väntan med andra ord =)

2008-06-14 Idag har Gaïa gjort sitt MH och det gick inte så bra som jag hoppats på. Hon var orolig hela banans gång och orkade inte med skotten på slutet. Vi har skottestat henne innan och då var hon helt oberörd, så där ser man vad banan kan ha för effekt. I rutan nedan finns hennes beskrivning.

2009-06-15 Gaïa har nu flyttat tillbaka till sin uppfödare i Belgien. Jag hoppades att hon skulle tillföra en hel del till mina linjer när jag importerade henne, men skottberördhet och hennes stressnivå sätter stop för det. Vi sökte ett nytt hem åt henne här i Sverige, men det var ingen som hörde av sig. Det gör så ont i hjärtat........ Lycka till nu lilla vän och jag hoppas att du landar hos någon som älskar dig lika högt som jag.

Stamtavla
 
Gaïa

 • Fulltandat saxbett
 • HP, BIR, BIS1 valp, BIS3 valp
 • HP, BIR, BIG-5 (inoff)
 • Känd mentalstatus. Skottberörd
 • Gaia 3 veckor
  (Foto: Kennel d´Eroudur)


  (foto: Kennel Vajert)


  (foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)

  (Foto: Kennel Vajert)

  (Foto: Kennel Vajert)

  (Foto: Kennel Vajert)

  (Foto: Kennel Vajert)  Sidan 1

  Tillbaka till våra tidigare hundar

  uppdaterad 2008-06-14. © Kennel Vajert