Vajert Hindra
Född: 2012-06-25  Död 2015-09-30
e. Hoi Sepke of the Border River (L) 
u. Vajert Brizna (L)

Den här tiken har vi sparat ur H-kullen =) Det har inte varit lätt att välja och jag har nog aldrig bestämt mig så tidigt som den här gången. Beslutet blev till slut att även behålla en av hennes systrar, Hexa ;))Hon bor hos Angelica och Oscar i Växjö. Skall bli spännande att se vad framtiden har i sitt sköte för denna tjej :)

 

 

Den 16 april 2013 kom ett sms från Angelica att nu minsann har Hindra lämnat "valpstadiet" och klivit in i "vuxenvärlden". Löp1 dag1 med andra ord ;). Hon är först ut bland tikarna i denna kull med sitt löp, men det tar nog ett tag innan man kan säga att hon gått in i  vuxenvärlden för barnsligare hund får man leta efter ... hahaha... charmtroll...

2013-05-20 Idag åkte Hatti med Mats ner till Skåne för utvecklingssamtal. Anledningen är att hon i slutet på löpet visat ett beteende som Angelica inte känner igen alls och, då det är slutveckor på Universitetet för den här terminen, räcker tiden inte till för att jobba med det. Underbara Mats ställde upp direkt och alla rapporter från honom är mycket positiva. Beteendet upphörde mer eller mindre redan första dygnet. :) De har varit till klubben, spårat, tränat kontaktövningar m.m. och hon har charmat in sig till den milda grad att inte ens hans mallehane står emot ..... 

2013-07-13 Tur ner till Mats i Skåne för att hämta hem Hindra. Hon hade inga problem att komma in i flocken igen och nu är hon och Hexa "lång-och-lerhalm". Man upplever henne väldigt stor (hög), men så är inte fallet. Bredvid sin mor är hon endast 1 ev. 2 cm högre = 59-60 hög. Alltså inom godkända mått. :)
Stort varmt tack till Mats för utvecklingssamtalen!

Under höstmånaderna har vi tränat spår och det är en fröjd att gå bakom Hindra. Hon är verkligen riktigt duktig :)
Lydanden blir bättre och bättre, och den kommer vi att gneta på med under vintertiden.  

13-11-01 Lagom till att gå upp på MH behagade Hindra starta sitt andra löp - Typiskt. Det betyder att hon inte får gå, så vi siktar nu på röntgen i januari och ett MH under våren.

Stamtavla
 
Hindra
 
 • Fulltandat valpbett.
 • Fulltandat saxbett
 • HD B/B
 • ED 0/0
 • Genomgånget MH 1a skott.
  Avlivad 2015-09-30 på grund av mentalitet

 • (Foto: Kennel Vajert)

  (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)


  Sidan 1   Sida 2

  Tillbaka till minneslunden

  uppdaterad 2015-09--30. © Kennel Vajert