Vajert Hilex
Född: 2012-06-25
e. Hoi Sepke of the Border River (L) 
u. Vajert Brizna (L)

Först var Hilex tingad till Tjeckien, men på grund av förestående flytt under hösten vill de vänta till senare kull.

Två dagar efter avbokningen ringer en jättetrevlig tjej från norrland, som kontaktade mig redan för ett år sedan och nu bokade hon honom på stört! =)) Det blev jag så glad för, då i alla fall en hane blir kvar i Sverige.

I nya hemmet kommer Hilex att tränas i viltspår då hela familjen har det som intresse och redan kört upp fler hundar i grenen. Kul! Det skall bli mycket spännande att följa deras träning och vi önskar dem lycka till - förstås!

Här hemma står Hilex för charm, charm och åter charm.

Han älskar att vräka sig över tjejerna - helt utan att tänka sig för VILKEN tjej han ger sig på i leken. Heidi och Hexa BÖR man ta det lugnt med för de har visat att temperament finns och killar, trots Hilex storlek, skall vräkas i backen. Då betydligt lugnare att leka med Harraz vilket han gör ofta.

Hilex har en fascination.... småhundarna i båten som, tyvärr enligt honom, ligger i vattnet i poolen. Tyvärr för han vill inte gärna blöta ner mer än tassarna. Alltså gäller det att finna ut egna knep för att få tag i objektet för dagen. Han hoppades på Heidis hjälp, som gärna badar, en av dagarna - hur det gick med den hjälpen kan du se här......: Drama på Kennel Vajert. (pdf som öppnas i eget fönster)

http://youtu.be/WIBnNB7RXY4 Följer man länken kommer man till en trevlig video där Hilex och matte tränar lydnad ;)

2014-01-17 Idag röntgades Hilex och veterinären tyckte det såg fint ut. Nu håller vi tummarna att SKK kommer fram till samma "tycke".

2014-01-23 Det officiella resultatet på röntgen låg nu uppe på SKK och tyvärr så tyckte veterinären fel. Hilex har HD C/C men glädjande nog ED 0/0. Grattis till fina armbågar i alla fall.

Under 2014 debuterade Hilex i Agility och Hoppklass, båda i Large. Det har gått bra med flertalet starter med 0 fel och uppflyttningsresultat. Grattis

Den 14 maj debuterades det i lydnadsklass 1. 149 poäng var inte målet men det visar att ni är på god väg. Lycka till nästa gång ;)

Under 2015 har tävlandet i Agility och Hoppklass fortsatt. Det har gått så bra att start i Agility II gjordes den 8 juli 2015 med 5 fel som resultat. Samma dag körde Hoppklass I med 0 fel och uppflyttningsresultat. Grattis!

I augusti, närmare bestämt den 29de tävlades det i både Agility klass II large samt Hoppklass II large. Tyvärr var det ingen lyckodag då diskning blev resultatet. Nåja, det fixar ni nästa gång :)

2015-09-18 I dag tog Hilex och matte hem 1a priset i lydnadsklass I med fina 179 poäng =) Grattis!

2015-09-26 Går Hilex MH i Skellefteå. Det såg bra ut till en början men HUA så rädd man kan blir för overaller och annat i skogen. Beskrivaren väljer att avbryta MH:t innan skramlet vilket innebär att några skott ej avfyrades. Dock blir resultatet känd mental status ändå. Hilex var sist ut att göra MH ur kullen, av dem som är i Sverige alltså, och samtliga har därmed känd status.

Stamtavla
 
Hilex
 
 • Testikelstatus - 1/1
 • Fullständigt valpbett
 • HD C/C
 • ED 0/0
 • Känd mental status (utan skott då beskriv bröt MH:t innan dem)
 • 1a pris hoppklass 1
 • 1a pris Agility klass 1
 • 1a pris Agility klass 2
 • 1a pris lydnadsklass I

 • (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)


  Sidan 1 

  Tillbaka till H-kullen

  uppdaterad 2015-10-01. © Kennel Vajert