Vajert Hexa
Född: 2012-06-25
e. Hoi Sepke of the Border River (L) 
u. Vajert Brizna (L)

Den här tiken har vi sparat ur H-kullen =) Det har inte varit lätt att välja en av dem, och jag har velat fram och tillbaka och ändrat mig så där en 15-16 gånger minst! Nu har jag bestämt mig att behålla två tikar ur kullen. ;))

Hexa kommer att stanna hos mig och hennes syster blir på foder hos Angelica och Oscar i Växjö. Nu har jag stora förhoppningar för den här tjejen framöver :)

 

 

 

 

Liten växer upp och det finns inte ord för hur mycket jag tycker om den här tjejen. Naturlig apporterare, ÄLSKAR, att bära saker och kan man dessutom bli jagad i samband med det är livet en lek! hahahah

Första vintern som Hexa upplevde var en vinter med MÄNGDER av snö! Galnare hund får man nog leta efter. Fick hon skulle hon nog bo ute dygnet runt.

 


 

 

 

 

Juli 2013. Då Hindra nu flyttat hem igen har jag beslutat att sätta ut Hexa på foder. Beslutet togs då "Ruffas" (Vajert Diva) matte och husse kom på besök i somras. De ville träffa våra hundare efter att Ruffa nu gått över regnbågsbron och blev överförtjusta i Hexa. I slutet av augusti 2013 flyttade så tjejen hem till familjen i Enköping.
Jag saknar henne något fruktansvärt, men den täta kontakt om utveckling som vi har gör att det känns både lättare och tryggare. Så glad att de fungerar så fint, och att de tycker så mycket om varandra. Agneta och Hexa har gått vardagslynadskurs och det har gått jättebra! Dessutom kommer det rapporter om att Hexa tycker att deras kattor är spännande minsann - inte ömsesidigt tyckande. Nå, med den charm hon besitter tar det nog inte länge förrän de sover tillsammans :)

2013-10-16 Så har även Hexa gått upp i sitt första löp. Sist ut och tyvärr innebär det att hon missar MH:t, men det går ju att göra senare.

2014-01-21 Så kom då "bildbeviset" :P hahaha  Jag sa ju det! Vem står emot charm i överflöd?

2014-01-29 Idag möttes vi i Söderköping för röntgen av höfter och armbågar på både Hexa och Hindra. Tyvärr tyckte vet. att Hexas höfter var ett gränsfall. Hoppas att det inte blir så. Han kan väl få ha fel i alla fall en gång!?! Nu börjar den där oroliga väntan på avläsningsresultatet..... usch och fy...

2014-02-06 Med tårar utmed kinderna kan jag nu meddela att den officiella röntgen ligger uppe på SKKs avelsdata och höfterna bedömdes inte vara fria. (Precis som vet. förvarnade om) Glädjande nog är armbågarna det i alla fall. HD C/C och ED 0/0. Mina förhoppningar för denna tjej krossades rejält. Nu överlåter jag henne till Agnetha, som kommer fortsätta med bland annat lydnadsträning.

2014-10-04 I dag har Hexa gått sitt MH. Plats: Nacka BK där även jag och Hindra gick upp. Hexa gjorde precis det jag förväntade mig i fler moment, däremot överraskade hon mig när i kampen. Det väntade jag mig samma kampglöd jag sett henne med, men gentemot testledaren var hon så försynt så ;). Andra överraskningen var skotten. Blev full i skratt för rädd eller arg var hon då inte - nej hon ville gå bort till skytten för att se vad denne höll på med. Vek huvudet på sned. Jättesöt! Så startade hon leken utan pardon igen :) Hela MH:t kan ni se om ni skrollar i rutan nedan. Mycket nöjd med båda tjejernas MH:n och SKÖNT för nu är det avklarat :)

Stamtavla
 
Hexa

 • Fulltandat valpbett.
 • Fulltandats saxbett
 • HD C/C
 • ED 0/0
  Känd mental status

 • (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)

  (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)


  (Foto: Kennel Vajert)

  Sidan 1 

  Tillbaka till H-kullen

  uppdaterad 2014-10-05. © Kennel Vajert