Dagboken 2013

DECEMBER

2013-12-27 I morse åkte jag och Alpha till veterinären för progesteronprovtagning. Sedan åkte vi vidare till US för att lämna proverna för analys. 2 timmar!!! senare kom svaret 7,2 nmol/l. Alltså ingen ägglossning ännu. Nu vet man ju aldrig hur fort prog. stiger och dessutom kan det vara olika från löp till löp. Bestämde mig därför att åka som planerat, dvs. på söndag, och göra ett stop i Danmark innan vidare färd ner till Holland på måndag. Spännande och lite läbbigt att jag inte har lyckats hitta någon som kan tänkas åka med. Håller tummarna för att allt kommer gå bra och att det blir en fin parning när man åkt så långt. Eftersom jag kommer vara nere över Nyåret så passar jag därför på att önska alla ett riktigt Gott Slut och GOTT NYTT ÅR!

2013-12-26 Julen var fin och tjejerna, ja vi vuxna också förstås, var väldigt nöjda med sina julklappar. Idag åkte vi till Grästorp för annandagspilen. Samtidigt som Cassandra tävlade åkte Göte och Stephanie till Tibro för att hämta hem Alpha inför resan till Holland. Cassandra tog nytt PB med 462 poäng och vann sin klass! Grattis tjejen!! Helt makalöst!

2013-12-22 I går kom så Finländarna med sin tik och med sig hade dem Jey. Tycke uppstod mellan paret kan jag säga. Skulle i och för sig bli väldigt förvånad om Rex inte skulle gilla en löptik, men man skall aldrig säga aldrig. Det viktiga är ju att tiken får en fin parning när det är första gången och i det avseendet är Rex en gentleman med stort G. Fin parning genomfördes och på kvällen åt vi god middag och skålade för de tu.  Idag gjordes en lyckad parning till innan de åkte hem för att fira jul. Nu håller vi tummarna för att det blir ett helt gäng valpar! Lycka till önskar jag, familjen och Rex förstås.

2013-12-20 Idag var det Cassandras tur att ha avslutning inför skollovet. Bakade ut landskapet i pepparkaksdeg och det blev faktiskt bodar och även ett vikingatält (kunde inte låta bli.....) Under helgen när Jey också kommit hem får tjejerna hjälpas åt att dekorera det med kristyr.

2013-12-19 Stephanie slutade inför jullovet idag. Jättetrevlig avslutning i kyrkan och efteråt köpte vi pizza som vi lät väl smaka hemma. Fick mail från Finland att de kommer för parning under helgen. Rex kommer bli så glad!

2013-12-18 I kväll hade vi bågskytteavlutning på klubben. Jätteroligt och ballongerna small så det dånade i hallen när pilarna träffade. Väl hemma fick jag besked om att Alpha, äntligen, startat sitt löp. I går sätts som första dagen. YES!

2013-12-15 Tredje advent och nu är det inte många dagar kvar för tjejerna i skolan :) Idag satte vi upp belysningen ute och så storstädade jag innan jag julade upp mer. Nu är det inte mycket kvar att fixa på den fronten - skönt - då kan man koncentrera sig på julmaten sedan. I morgon lägger jag in sillen. :)

 

2013-12-14 Man märker att tjejerna börjar bli stora när det är dags för disco! I kväll var det Cassie som skjutsades till sitt första disco. Medan hon var där bakade jag och Stephanie dopp-i-grytan-bröd och två kaksorter till - nu är allt julbak färdigt det med :).

2013-12-13 Lucia! Så var det då dags att tidigt på morgonen bänka sig framför tv.n för att njuta av årets Lucia. Fint, stämningsfullt och, i mitt tycke, irriterande att Lucia sjöng. Antar att det berodde på att hon sjöng understämma, så hennes insats behövdes nog. Resten av dagen ägnades åt att fortsätta jula upp. Har bestämt mig för att göra det tidigare än jag brukar och det för att det tar sådan tid. Dessutom ser det ut som om vi får besökt till nästa helg och då försvinner det ju en del tid.
Det går lite trögt med allt för Alpha har inte gått upp i löp ännu. Begriper inte varför hon måste hålla oss på halster så här ;) Ser nu ut som om nyårsfirandet kommer ske i Holland. Häftigt att få skåla in nya året med Laekenoisvänner i annat land! Bonus om det blir så! 

2013-12-08 Andra advent och Cassandra mår ok igen. Det har snöat hela natten och dagen. Blöt tung snö som gör det livsfarligt att vara ute på vägarna. Fågelmaten är påfylld och vi hade besök av en fågel som vi inte har en aning om vad det kan vara. Lite roligt att sitta och titta på dem, tiden flyger iväg.

Igår åkte Göte ner till Växjö för att byta julklappar med Angelica och Oscar. Cassie har hängt över toalettstolen till och från under dagen - vinterkräksjukan? - tur att hon inte ville följa med Göte ner till Växjö. På väg hem var det en fruktansvärd olycka i halkan så vägen var avstängd. Han fick köra runt och var tillbaka betydligt senare än planerat, men hellre sen än inte alls. 

2013-12-06 I natt blåste det så något fruktansvärt ute och i morse vaknade vi upp till ett vitt landskap. Det har fortsatt att snöa hela dagen och nu är det riktigt halt på vägarna eftersom det regnade igår! Har ingen lust att köra bil alls när det är så här. Dessutom blåser det så hårt att vi har tv-bild lite då och då liksom. Jättejobbigt att se ett program där handlingen blir styckad och malen.... suck...

2013-12-05 När tjejerna kom hem från skolan så bakade vi schackrutor ;) De blev hel makalöst goda! Nu är det "bara" några kakor till som skall bakas sedan är allt julbak klart.... ja, vi har ju förstås jullandskapet att baka ut också. På tal om jullandskap så såg jag på FB att en god Vikingvänn hade gjort landskap av Vikingatält i pepparkaka... boy blev det läckert eller.....?!! Så sugen jag blev på att göra det med, fast å andra sidan såg jag bilder på handelsbodar i en veckotidning och dem skulle jag vilja ha också.
Dessutom hade någon bakat "brukshund in action" i pepparkaka för något år sedan och det skulle vara häftigt.... ja, ni förstår... landskapet skulle bli så stort att vi själva inte skulle få plats .... fniss.... men nog vore det häftigt... ett landskap i förenade världar liksom ;)

2013-12-03 Idag köpte jag bakelse på konditoriet i Åtvidaberg för att fira att det är Stephanies dopdag idag. Precis som alla andra dopdagar frågade hon efter sina Gudföräldrar och hoppades att någon av dem skulle ringa. Det kom inget samtal i år heller.

2013-12-01 Första advent och dagen har gått åt till att sätta upp adventsstjärnor och fixa adventsljusstakarna samt byta till julgardiner i hela huset. Tanken var att vi skulle ha gjort det i går, men vi var alldeles för trötta för det när vi kom hem från tävlingen.

NOVEMBER

2013-11-30 I går kväll när vi åkte hem från Linköping mötte vi första snön. Det är något speciellt när första snön kommer. Vackra täta flingor som dalade långsamt, men den här gången kändes det inte så roligt då vi tidigt nu på morgonen åkte till Motala för tävling på hemmaklubben. Cassandra gjorde åter en otroligt bra tävling och med endast ynka 3 poäng från att tangera sitt PB. Härligt tjejen! Väl hemma igen åt vi en god middag och sedan satt vi och smuttade på glögg och mös framför tv:n.

2013-11-28 När barnen kom hem från skolan idag stod redan saffransdegen under jäsning. Vi hade jätteroligt medan vi bakade ut alla möjliga lussebullar. Dessutom hade vi stora julklappsinslagningskvällen. I stort är nu alla julklappar klara. Väntar endast på två beställda, som inte kommit med posten ännu. Å så skönt att nu helt kunna ägna sig åt julpyssel, julpyntning, bak och mat framöver :)

2013-11-27 Äntligen ligger nu årets sista belgare för tryck på tryckeriet. Det var lite strul med i vilket format den skulle sparas i denna gång, men till slut fick jag till det. Tyvärr har jag fått ett problem med programmet. Det stänger ner rätt som det är och jag har virussökt, letat på nätet efter uppdateringar vilket inte hjälpte ett dugg då jag har de senaste och sökte då vidare efter vad det kan bero på, men inte funnit någon förklaring eller lösning på problemet ännu. Antar att jag helt enkelt måste göra en ominstallation.... någon som kan InDesign?....... 

2013-11-26 Tänk att det idag gått 4 år sedan A-kullen såg dagens ljus, eller snarare kvällens sken för de föddes under eftermiddagen och kvällen. Grattis alla på födelsedagen säger jag och med ett lite leende tänker att jag samtidigt att här sitter jag och väntar, väntar och väntar på att Alpha skall gå upp i sitt löp, så att hon och jag kan åka till Holland för parning. Alpha är nummer 2 från höger i bild - med det röda bandet. Säker på att hon tillsammans med Cyrus får underbara avkommor :)

2013-11-23 Nu börjar det bli dags att ta fram julkartongerna - i alla fall adventskartongen. Har svårt att fatta att det gått ett år för det känns som om jag precis packat ner dem.

Dagen har ägnats åt tillverkning av handdukar. Man hänger dem över handtaget på ugnsluckan. Nu skall bara knappen dit sen är de färdiga. Blev inte så tokiga eller hur!?! ;)

2013-11-22 All vår väntan bliver lång.... inget på löpfronten ännu alltså. Än så länge är det lugnt = julen ligger inte i farozonen ännu. Jaja inget annat att göra än att vänta....förr eller senare går hon ju upp i löp.

2013-11-16 I dag åkte Cassie med Åtvidabergsgänget för tävlan i Finspång. Själv satt jag hemma för att få klart med Belgaren eftersom det precis varit manusstopp. Lite jobbigt att att inte vara med och stötta om så behövs men när resultatet kom förstod jag att det gått alldeles utmärkt. Nytt PB på 440 poäng och en 4de plats totalt. Super grattis tjejen. Väl hemma hade vi festmåltid för att fira dagens resultat!

2013-11-12 I dag beställde jag julklapp till mig själv - så får man väl göra... - Det blev varsin dressyrlänk till tikarna. Det blir ett rosa och ett i hallon ;) Snyggt!

2013-11-10 I går packade jag väska och Boyo i bilen för resa ner till Åhus och MH. Trist att inte Hindra kunde komma med nu då, men börjar man löpa så gör man. Super god middag med trevligt sällskap hos Kirsi på kvällen. Idag var det så dags att gå bana och Boyo var först ut. Gick fint och utan reaktion på skotten = Genomgånget MH :) Andra att gå var Heidi. Hon gjorde ett mycket bra MH och inte var hon rädd för skott hon heller = Genomgånget MH ;) Super! Hazta med matte och husse var också med, men då de inte kände igen sin hund tog de det mycket kloka beslutet att bryta henne. BRA gjort! Nu får hon mogna på sig och gå upp senare. Figuranterna var väldigt bra. Tack till Lotta Olavi för bilderna. Resan hem gick via Växjö där jag fikade hos Angelica och Oscar. Skönt med en paus. 

2013-11-05 Nu är det helt klart med blivande hane till Alpha och jag hoppas att hon nu sätter igång som vi tror enligt beräkning. Vill helst inte att hon drar på det så att julafton ligger i farozonen....

 

OKTOBER


2013-10-31
Hahahahahaha.... Är det inte märkligt.....?!! Så fort man betalar in avgiften för utställning så släpper hundarna pälsen, och anmäler man till MH ja, då börjar väl madammen Hindra att löpa för andra gången i sitt liv! SUCK... betyder att hon inte kommer gå upp på MH i november i alla fall.

2013-10-22 Nu har kallelse gått ut till H-kullen för MH i november. Hexa blir ju inte med eftersom hon löper och Agneta och jag är överrens om att hon bör landa lite efter första löpet innan hon går upp. Hilex är inte kallad, då det är på tok för långt för dem att åka. MH:t går nämligen i Skåne den här gången och dem bor ju i de norra bräddgraderna. Undrar just om de inte fått snö där uppe....?! För långt har ju även exporterna och Ozzy, som inte gjort sitt MH heller ännu. Han och Hexa skall vi se om vi inte kan peta in närmare våren och då kring Uppsala eller så ;)


2013-10-17
En gång i veckan har det kommit trevliga mail från Agneta om hur det går för Hexa. Det funkar alldeles utmärkt och i dagens mail berättade Agneta att nu har även Hexa starta sitt första löp. Sätter dag 1 igår, då det upptäcktes på arbetsplatsen idag. Lilla tjejen har nu blivit stor :)



2013-10-15 Det är tillverkningsdagar nu så idag gjorde jag kamprullar av fleece. En smal lång och en tjock kort med handtag i ena änden. När de var klara testade jag dem på Hindra och jisses vad hon gillade dem. Nu skall jag bara komma på hur jag skall få till en tjock, längre och med handtag i båda ändorna. Dessutom måste handtagen vara kraftigare för Laekenoiständer går igenom fleecen som ingenting.....

2013-10-14 Spårlinan är kortare än den i bruksspåret, så idag tillverkade jag en. Blev helt ok, men jag tror att linmaterialet kommer ställa till det en del. Något för smalt i mitt tycke, vilket i värsta fall bara kommer att trassla och stöka till det. Ja, vi får se.....

2013-10-13 Spårapporterna i IPO/BSL spåret skiljer sig lite från dem man är van vid från bruksspåret. Därför sydde jag mig ett par stycken enligt konstens alla regler idag, eftersom man tränar in markeringen av dem utanför spåret. Blev helt ok. :)

2013-10-12 Ny spårdag med Hindra. 200 meter två vinklar, liggtid 1 timme. Under tiden som spåret låg till sig pratade jag med Angelica. Så var det dags att rasta av Hindra och sätta henne på spåret. Det första hon gjorde var att rycka upp startpinnen... tokfia... Satte henne vid starten och väntade lite, sa spår och hon tågade iväg direkt - spårade superbra! I slutet låg en kamp och det uppskattades. Vi lekte länge och väl. När vi kom hem tränade vi lite inkallning och kontakt. Det går faktiskt bättre och bättre.

2013-10-05 I går åkte jag till mor och när jag kom dit var Nibbe, Zara RIgge och Trude samt Jey och Monica där. Vi skålade för mor som fylle år den 3 oktober och åt varma mackor. Idag klädde vi om för det årliga höstgillet. Precis när vi skulle åka gick översta raden i halsbandet sönder och ut över hela köksgolvet for alla pärlor :( Tur att jag har tagit bilder så jag kan trä om det. Gillet var trevligt och maten väldigt god. Ett band spelade på nedervåningen och ute i mörkret fick vi se en jättebra ljusshow. Sent var vi hemma igen och jag, mor och Jey satt och snackade i köket långt in på småtimmarna. Trevligt i morgon är det hemfärd som gäller.

SEPTEMBER

2013-09-29 I dag var jag själv inne på SKKs sida och upptäckte då att även Hazta röntgas!?! Hade inte en aning om det. Hon var alltså först ut i kullen och resultatet blev HD-B/B och ED 0/0! WOW!!! Det betyder att Brizna fortsatt lämnat fria avkommor! Hoppas verkligen den trenden håller i sig :) Snart är det Hindras tur och jag tycker det är lika jobbigt var gång det börjar bli dags för röntgen.... hua.....

2013-09-28 Idag packade jag och Cassandra matsäck innehållande varm choklad och smörgåsar, och medan Stephanie var på barnkalas åkte vi till spårmarkerna där vi la spår till både Brizna och Hindra.

Jag förväntade mig egentligen inget alls av Hindra, då jag inte sett henne spåra någon gång. OJ! Vilken positiv överraskning det blev, för att inte säga angenäm sådan. Varmt tack till Angelica och Mats - som lagt några spår och uppenbarligen fått henne att fatta galoppen ;) Det var en ren fröjd att gå bakom. Oj! (igen) vad jag behövde det här beskedet! Blev så glad att det inte var långt till tårarna och Cassandra blev mäkta imponerad. Det var Cassie som gick ut spåret och som sedan tog bilderna - jättefina bilder!

Brizna är ju en hejare på spår och det brukar vara så att man måste lägga sig bakåt för att hålla emot när hon drar iväg, så även denna gång..... MEN "hejare på spår" var som bortblåst fram till första apporten - DÅ! - kom hon på vad vi höll på med och efter det tågade hon på som jag känner igen från tidigare. Var mycket riktigt tvungen att luta mig bakåt för att orka hålla emot - synd att hon går på så fort och, precis som tidigare, belönar hon sig själv i spåret = Piskar till med (höjer och sänker) svansen en ibland två gånger vid apporterna och drar vidare. Svår att gå bakom alltså eftersom man måste koncentrera sig hela tiden för att inte missa någon apportpåvisning (om man nu skall kalla det påvisning....). I dag hann jag inte med så en apport ligger kvar i spåret - suck.

Under kvällen satt vi och tittade på tv när en god vän ringde. Vi pratade om bland annat dagens spår och så kom vi att prata om just röntgen och under tiden var hon inne på SKKs avelsdata och kunde käckt meddela att Heidis röntgen minsann redan låg uppe - HD A/A och ED 0/0! Yes! Man tackar! Skönt!

2013-09-15 Inja ställdes ut i Helsingborg idag och kammade hem: CK, BIR-Veteran och BIR totalt. Grattis! Extra roligt den här gången då domaren faktiskt tackade Sussi för att han fick äran att se Inja!!! Just det! Så skall det låta ;)

2013-09-13 Fick ett sms av Kristin att Azka klarade anlagstestet för viltspår idag!
Åh vad roligt och varmt grattis - nu ser vi fram emot kommande viltspårresultat vart det lider :)

 

AUGUSTI

2013-08-25 Idag kom besked från Maria att hon och Alphas "vänstervarvat" i Norge. Resultatet blev: CERT, BIR, CACIB Norsk Utställningschampion, NUCH, och när det är bekräftat från FCI även Internationellt utställningschampion, C.I.B. MEGAstort grattis :)

2013-08-24 Idag fick vi trevligt besök från Tyskland. Det var Dimmas dotter ur b-kullen (Bjelle) med ägare, Sarah, och sambo och övriga hundar samt Katrin med sin Malletik Dusty.

Vi hade jättetrevligt och pratade förstås en hel del hund, laekenois, mentalitet, bruks, agility och en massa annat. Åt god lunch och fikade ute i sommarvärmen. Sarah visade en del trick hon lärt Bjelle - kul! och användbara sådana då de kör agility. De blev väldigt förtjusta i våra hundar och i synnerhet i deras öppna sätt mot främlingar. Boyo charmade in sig rejält. Tack för besöket och varmt välkommen tillbaka :)

2013-08-18 Lite sliten efter gårdagens vandrande satte jag mig vid datorn för att skriva ut avtalen och samla ihop alla Hexa papper. Idag kommer Agnetha för att hämta hem henne.

Vi satt ute och fikade medan vi gick igenom alla papper, skrev på, hämtade foder och pratade om sommaren. Förväntningar på framtiden etc. Så var det dags för dem att ge sig iväg och för mig att börja med middagen. Lycka till nu :)

2013-08-17 Vikingafestival Linköping. Inte fel på dag den här gången. Hela gänget böt om och dagen till ära hade jag mitt nya förkläde för första gången. När alla var klara for vi in till Linköping för att gästa, och representera Stallarholmens Vikingar, på festivalen. Vårt första stopp var dock en guldsmed i centrum. Jey och Juhan ville köpa en födelsedagspresent till Stephanie.

När man kommer i Vikingakläder möter man människor som gör stora ögon - slår aldrig fel - så även idag, men vi mötte även andra vikingar i stan´ och det är ju inte så vanligt att man gör. Ja, förutom på ICA i Stallarholmen i samband med vår egen festival förstås. De, personalen på ICA, gör inte stora ögon längre utan konstaterar bara att; Jaha - den här helgen är det dags igen OCH de till och med sänker priset på en del varor i butiken.

I guldsmedsaffären hittade Jey ett par örhängen som hon bestämde sig för. När vi står där inne hör jag en dam bakom mig som säger; Oj vad du är vacker i din klädsel och i dina smycken. Jag såg mig omkring letandes efter den hon kan ha menat, varpå hon började skratta, la handen på in arm och sa; Det var dig jag menade. Jättefin! Vad svara man förutom tack?  När vi var klara i stan åkte vi vidare till festivalområdet.

Mysig plats vid kanalen. En väldigt liten festival mot dem vi varit på tidigare och i synnerhet mot den vi har själva, men verkligt mysig. Vi gick runt bland knallarna och kikade på vad de hade för något, sedan bestämde vi oss för att åka vikingbåt på kanalen och Juhan blev en av roddarna. Häftig upplevelse, men Cassie kunde inte släppa taget om masten.... hahahaha.... tokfia... Väl i land igen gick vi bort till knallen som berättade olika berättelser. Heltokiga berättelser och med ett väldigt medryckande berättarstil och kroppsspråk. Han berättar även på engelska och har spelat in en del av dessa berättelser på CD skiva. Vill minnas att han varit hos oss på vår festival, men är inte helt säker. Rolig var han i alla fall. Efter att ha lyssnat bra länge gick vi bort till yxkastningen där både Stephanie och Cassandra provade att kasta. Stephanie hade rätt teknik från början och Cassandra rätt styrka. En kombination hade varit lyckat med andra ord ;)

Vi strövade om kring på området och Juhan hittade en jättefin ring i en av knalletälten, som han köpte. Tjejerna dansade till spelmännens musik och jag pratade med vikingavänner om just vikingatiden, festivaler, sömnad och tillverkning av tillbehör. Gänget provade också på att få ljud i lerduva och hornblåsning och till min förvåning fick även Stephanie ljud i hornet. Att de skulle fixa att spela på lerduvan visste jag redan och både Cassandra och Jey blåser ju redan horn. Sen var vi och kikade på dryckeshornstillverkning och efter det startade fakiren upp sin show. Galning! Bland annat gick han på glas med ett ok med hinkar fulla av sand - tungt, ställde sig på en spikmatta och gick upp för en svärdstege efter det att han kastat en gurka som självklart fastnade på ett av svärden. Demonstrerade alltså att svärden var vassa och när det var konstaterat gick han upp - med försiktighet kan tilläggas. Högst uppe på stegen berättade han att någon jonglör var han inte och just därför skulle han jonglera på vägen ner igen. Sagt och gjort! Skicklig och rolig var han.

Sen gick vi till ett av tälten där de hade tyger och annat smått och gott. Där hittade Jey en rottingkorg som jag alltid önskat mig och hon köpte den som försenad födelsedagspresent. Tack raring!
Väl hemma var det skönt att komma ur kläderna, äta en god middag med efterrätt och fira Stephanie, igen. Sedan hade vi mys framför tv:n.

Fick så ett sms från Kristin att hon och Azka tävlat i lydnadsklass1 idag och kammade hem ett 1a pris samt vinsten av 9 startande. WOW! Stort grattis och lycka till med nästa klass :)

2013-08-16 Idag hade jag tid hos veterinären för veterinärbesiktning av Hexa, då hon åker till sin nya familj i helgen. Platsen blir Enköping hos familjen som ägde Vajert Diva "Ruffa" fram till hennes bortgång. Nu flyttar alltså Hexa dit på foder. Lite jobbigt känns det, men jag VET att hon får ett kanonhem och det lugnar ju :)

Senare på kvällen hämtade vi Jey och Juhan vid tåget i Åtvidaberg. Hem för god middag och förlängning av Juhans vikingatunika.

2013-08-12 Idag fyller Stephanie 7 år. Det firades med frukost på sängen och presenter. Vi åkte in till Linköping på café och hade en inbokad tid till ögonläkaren som också avverkades. Vi gick och strosade en stund i Linköping i väntan på att Angelicas tåg hem skulle avgå. Passade på att äta glass och sedan var det dags att vinka av vid tåget.

2klicka på bilden. Öppnas i nytt fönster013-08-10 Stephanies stora dag är inne!
Det första alla barn fick göra var att dekorera sina muggar och sedan hela duken. Gissa om det blev stora ögon och avvaktande miner... RITA på duken! När de väl förstod att de verkligen FICK kom de igång ordentligt och det blev mängder av härliga motiv. När dekorationerna var klara dukade vi fram alla saft och bakverk samt tårtan. Barnen sjöng och Stephanie fick blåsa ut ljusen. Tårta med ett karamellager och ett äppelmoslager gick hem minsann! Barnen åt så jag trodde det skulle komma ut genom öronen. Schackrutekakorna blev också en höjdare och hade vi inte stoppat dem hade de lagt ihop ett bräde. Oj vad dem skrattade och skojade. Härliga ungar :)

Sen fick alla sätta dig i soffgruppen och vi berättade vad som komma skulle. Vi delade in barnen i två lag och första tävlingsdelen startade genom frågelek. Sen öppnade Stephanie presenterna innan vi gick ut för tävling del 2. Kolasnöres-ätning. Inte så lätt och vinsten gick till det lag där samtliga ätit upp och svalt.  Del 3 var att lagen skulle tömma en skål innehållande vatten på de vindruvor vi lagt i. De fick varsin matsked att hålla fast med munnen (händerna på ryggen) och druvorna skulle läggas i en kopp bredvid skålen. Oj vad roligt de hade. Efter detta gick vi ner till baksidan där del 3 startade. Stafett runt huset! Jobbigt men jätteroligt enligt barnen! Sen startade del 4. Spika i spik i bräda. Svårt och kul! Del 5 var stövelkastning. Oj vad vi skrattade och barnen var kluriga minsann. De kastades högt, vitt och brett :) (notera stöveln i luften högt uppe i bilden) Sedan gick vi in för del 6. Kronan på verket! Om barnen skrattat tidigare var det inget mot nu. Krona i ögat, i magen, i hörnen etc. Detta var så kul att de körde flera omgångar och jag har fått höra att fler barn kört just denna på sina egna kalas sedan. Roligt!
Dags att summera och vinnande lag fick klubbor. Sen utdelades första delen av skattkartan, som ledde till andra delen som i sin tur ledde till tredje delen och den ledde till fiskdammen. Nu sattes det prov på samarbete och barnen fixade det som ingenting! För att skoja till fiskdammen lite gav första napp tex. en diskborste, kam, disktrasa, pappersbit, penna eller annat andra nappet gav en godispåse. Sedan sprang barnen runt och hämtade varsin ballong och de fick också välja varsin fisk från fiskdammen. Straxt efter detta började föräldrar droppa in för att hämta sina barn. Kalaset blev väldigt lyckat och fler av barnen sa till sina föräldrar att de vill komma nästa gång Stephanie har kalas! Det är ett bra betyg det.

2013-08-09 Förutom städning har vi idag kokat kondenserad mjölk till ett lager i tårtan, blåst upp ballonger, förberett godispåsarna till fiskdammen, dukat upp bordet och testat att vår tidsplanering håller. Vi har också gjort frågor till frågeleken och delat in barnen i två lag.

2013-08-08 Nu är det full rulle i hemmet. Förberedelserna inför Stephanies kalas är i full gång och Angelica kom hem idag för att hjälpa till med allt som skall göras. Planering, tidtagning, inhandling, dukning och bakning. Vi gjorde fiskar till fiskdammen och i stället för "svansen på Åsnan" tänkte vi att barnen skall sätta en krona på en prinsessas huvud så därför gjorde vi två stora prinsessor på papper, som sedan sattes upp på butten. En skattkarta gjorde vi också och delade den i 3 bitar. I morgon är det städning av huset. Stephanie är mycket förväntansfull och hundarna verkar också känna av att något är på gång för dem har vi snubblat över vid flera tillfällen vid det här laget ..... 

2013-08-04 Inja ställdes även idag. Denna gång i Södertälje. Där tog hon hem CK, BIR veteran och BIS3 veteran totalt! Jisses vad bra det går  - grattis!

2013-08-03 Inja ställdes på SBU och tog hem CK, BT-3, BIR-Vet och BIS4 vet. Härligt! Grattis! (tack för bilden Callencos - tagen 2009)

JULI

2013-07-24--28 Ozzy med familj kom för att vara här i 4 dagar! Det är helt makalöst vad man kan hinna med på endast 4 dagar och vilka roliga dagar det blev. Synd bara att kameran inte användes lika flitigt som vi hade aktiviteter.... Förutom bågskytte, badade alla, utom jag, inklusive Ozzy, Hexa, Hindra och Rex :) Åt glass och tog tur i Åtvidaberg (Claus är uppvuxen här så han visade bland annat var han bodde en gång i tiden) Vi var till gamla Linköping där vi vandrade genom historiska butiker och trånga kullerstensgränder och där tjejerna bland annat åkte häst och vagn och tittade på dockteater, boktryckeri och hantverk inom trä och smide. Vi pysslade genom att göra makramé och på kvällarna gick grillen varm och vi satt ute i sommarvärmen och pratade, skrattade och umgicks. På fredagen kom Jenny, Billy och deras hundar (Heidi från vår kennel) hit och vi hade en underbar dag och kväll med många skratt, god mat och träningstips. Stackars Jenny fick äran att kampa med alla hundar och, förutom att hundarna blev väldigt trötta och nöjda, blev även Jenny trött och fick träningsvärk som belöning ;) Tack för att ni kom hela gänget och nästa år gör vi något liknande, men försöker få till en riktig kennelträff samtidigt :) Hörde visst något om spår...... 

2013-07-19 Eftersom det idag, enligt väderrapporten skulle vara växlande molnighet bestämde vi oss för att det blir en perfekt dag för Kolmården! Med förväntansfulla tjejer och förberedd matsäck bar det så iväg dit. Vare sig Cassandra eller Stephanie har varit där förut så det här skulle bli spännande och höjdpunkten var tänkt att bli delfinarieshowen, som dessutom är ny för i år!

Vi kom dit precis lagom för att få vara med om björnarnas utsläpp till hänget.
När stora gallergrinden flög upp och hanen rusade ut blev Stephanie först jätterädd. Det gick dock över när de små ungarna och modern kom ut. Å vad söta de är de små. Två hanar och en hona är den här kullen på.

 

Tigrarna är en höjdare då man kommer dem riktigt nära. Endast en tjock glasruta skiljer besökare från de stora kattdjuren. Undrar om de ser besökarna eller om dem endast är diffusa skuggor bakom glaset, då man står inomhus och tigrarna är utomhus. Fick känslan av att dem ser något i alla fall, för en liten tjej i barnvagn satte upp handen mot glaset och ena tigern tvärnitade och lade sin panna mot glaset som för att möta hennes hand. Tyvärr hann kameran inte riktigt med, men jag är glad att jag fick denna bild i alla fall. Den lilla tjejen tjöt förtjust kan jag säga ;) Går man vidare framåt kommer man så ut och kan då se dem från en plattform, eller vad jag skall kalla det, som går utmed hänget. En av tigrarna fann något av intresse i vattnet och uppvisade att nog är det kattor alltid - fast megastora kattor.

I hänget med allehanda vänliga djur såsom getter, minigrisar etc. fick tjejerna klappa och kela. Blev lite förvånad för Stephanie som är så tuff annars var lite osäker till en början..... hm.... men till slut kunde även hon klappa.

Efter det åt vi vår goda matsäck och sedan gick vi till delfinariet. Eftersom showen inte skulle börja förrän 1 timme senare passade Cassie och Göte på att åka berg-och-dalbana. Vet inte vem som hade roligast men Cassie blundade och gjorde miner bara hon satte sig i vagnen. hahaha... tokfia. Nu var det hennes första och, enligt henne själv, sista gången hon åkte en sån´.

Delfinshowen var en upplevelse för tjejerna. Jag och Göte har ju sett den de hade förut, vilket gjorde att vi blev lite besvikna. Då, när vi såg den, var Flip en ung delfin och helt otrolig, nu handlade showen om jorden, vattnet, delfinerna och människans förstörelse av naturen. Ljud och ljusspel (svårt att fotografera) samt storbildsskärm som på en biograf. Delfinerna var förståss med, men de gjorde inte lika halsbrytande konster som på Flips tid. Har man inte sett  någon av de tidigare showerna är denna dock en upplevelse. 

Efter showen blev det mellis. Förr fanns det ett safari man kunde åka med egen bil. Det är nu borttaget och i stället åker man linbana, vilket vi gjorde. Cassandra var övertygad om att korgen skulle ramla ner och att vi då skulle bli uppätna, i alla fall attackerade, av dem djur som fanns i det hänget korgen landade i. Anledningen till hennes "katastroftänkande" är det faktum att hon är väldigt höjdrädd och det blåste lite så korgen gungade då och då. Om man gillar att se sovande djur från ovan var det en trevlig upplevelse.

När rundturen var avverkad gick vi till aporna och sedan till elefanternas område.

Som i tidigare häng var det inget större drag bland aporna heller. Schimpanserna brukar i alla fall fara runt i olika jaktlekar och verkligen reta varandra, men inte denna dag. De hade en unge som gjorde sitt bästa för att reta de andra, men dem ignorerade den fullständigt. Cassandra gillade inte gorillorna. En var aktiv. Denne provsmakade saker och tog sedan en grövre lång pinne, reste sig och gick iväg med pinnen som stöttande käpp, vilket hon upplevde lite för likt oss människor. hahahahaha.

Elefanterna var inte aktiva de heller och gav en märklig känsla när man stod där. Förklaringen var att det vilken dag som helst skulle födas en elefantbebis. Med andra ord gick dem alla i väntans tider...... antar jag.....

I hänget nedanför elefanterna var det dock drag! Där hittade vi nämligen surekaterna! WOW dessa gynnare kan man studera i timmar. Vilka roliga djur. Talande kroppsspråk, nyfikna, men samtidigt försiktiga. Helt enkelt underhållande! Har ju sett ett och annat program om dem på Animalplanet och förstår hur filmarna kunnat tolka dem som de gjort. Verkligen jättehäftigt och jag hade kunnat stå där ett bra tag till men tjejerna ville gå vidare till barnbyn.

I barnbyn, vill minnas att den hette Bamses värld men är osäker, åkte tjejerna radiobil och karusell, gungade och klättrade i allehanda klätterställningar och lektorn etc. Till slut var även dem nöjda och trötta. Hemfärden blev märkligt tyst..... :) På det hela taget hade vi en jättefin dag med prefekt väder för ändamålet!  Förutom surikaterna var nog tigrarna min höjdpunkt för dagen.

 

 

 

 

 

2013-07-15 I dag på eftermiddagen och kvällen hade vi trevligt besök av Sara från kennel Kniinaxx (Rottweiler). Vi fikade, åt god middag och pratade hund, träning, uppfödning, mentalitet .... ja, ALLT som hör uppfödarvärlden till så att säga. Hon föll för Rex, som alla andra, och charmiga Hexa. Själv hade hon med sig två tikar och wow vad det drog i "Rottis-tarmen" efter att ha fått klämma och känna på dem. Jättetrevliga! Stephanie har ju alltid sagt att hon skall ha Rottweiler en dag. Har hon hund i leken är det en Rottweiler och nu vet hon också hur dem ser ut vilket INTE ändrade hennes önskemål alls - tvärt om!

2013-07-14 Upp tidigt för avfärd till Mats i Skåne. Rex var med för att Mats skulle få träffa honom och som "stöd" till Hindra vid rastningspauserna utmed vägen. Märklig känsla att åka igenom Växjö och INTE hälsa på Angelica, men si det gick inte då hon är volontär på fotbolls EM för damer och fullt upptagen :). Vi åkte dessutom igenom 2 gånger utan att hälsa på henne... hm.... lika bra att erkänna att jag båda gångerna pratade med henne i telefonen i alla fall.... 

Nu hälsar vi Hindra välkommen hem igen och om det nu är så att jag finner ett riktigt bar foderhem till henne får det bli så. Annars blir hon kvar här. återigen TACK MATS för den tid du la ner på henne. Nu skall hon först komma in i flocken och sen är det dags för anknytning, eller återanknytning får man väl ändå säga, mellan henne och mig... spännande!

2013-07-12 Denna sommar har hittills varit helt bedårande skön. Sol, värme och bad. Hexa är gärna med och badar när tjejerna klämmer ner sig i den alldeles för trånga badbaljan.

Det är ju som de säger: Finns det hjärterum finns det stjärterum :)

Nu badas det, mer eller mindre varje dag, både i sjö och balja. Värmen gör att alla tillfällen som ges för att få lite svalka inte får gå till spillo och tjejerna tycker att det är jättekul när Hexa också trycker ner sig.

Snart åker vi ner till Skåne för att hämta hem Hindra.

2013-07-09 Just nu känns det lite tungt. Precis fått besked om att det är fler Laekenois för omplacering. En av dem är riktigt akut och det är Omar. Hans matte har blivit väldigt sjuk, så det är brådis. Sen är det goa Mizzy 6 år gammal, vars ägare inte orkar med nu när hon precis förlorat sin make. Dessutom har vi ju länge letat ett nytt hem åt vår "Boyo", då han är krypt. Kanske tur att vikingahelgen blev så bra som den blev för nu krävs det krafter för att ta tag i detta. Lite smolk i bägaren är det ju också att Hindra kommer hem igen. Det var ju inte tanken från början annat än när det var dags för kull. Så här är det - bara att bita ihop och ta tag i det så ordnar det sig säkert till det bästa.      

2013-07-08 Vilken helg!!! Vare sig tjejerna eller jag ville åka hem i går kväll, när allt var över, men vi tar det från början ;)

På fredagen när vi landade blev det lite brådis. Mor och moster dök upp och sa att det skulle bli information vid infotältet bara 30 min efter det att vi slog ner pålarna. Raskt ombyte och iväg, men det var tydligen helt fel - skulle inte vara någon information alls. I stället gick Jag, Jey, Juhan och barnen först till ICA för att inhandla lördagens middag - sedan gick vi den obligatoriska kram och hälsningsrundan kring alla vikingatält - så himla roligt att träffa alla igen. Efter det gick vi till bågskytten och sedan var det dags för middag och samkväm vid Nibbes (bror min) tält.

På lördagen var jag först vid bågskytten och sedan ett tag i insläppet. Jätteroligt! Fick så mycket beröm av både vikingar och andra besökare över mitt nya halsband att jag nästan rodnade.... nästan... Dagen började dock med att jag vaknade av ett fasligt dunkande på husvagnsdörren och det var allt tur det för av någon anledning ringde inte mobilen till väckning. Utanför stod familjen Fransson - Claus, Gey, Ami och Ozzy. Upp och i med snabbfika samt påklädning, som man inte gör i ett nafs med allt man skall ha på sig, och sedan iväg till bågskytten där både Ami och Cassandra sköt. Rätt som det var stod Eja-Lena (fotograf - tack för årets bilder) med sin Cairnterrierkille, Sussi (Injas ägare) och Sussis lilla valp ur hennes senaste kull. En tik som båda tjejerna - Stephanie och Cassandra - tvärfastnade för. hm.... Senare dök en gammal arbetskollega och älskad vän - Ludde med familj - upp och så då min kusin, Anders (långbågetillverkare), förstås. Kramkalas mest hela dagen alltså :)

Hoppas att ni alla hade en trevlig upplevelse. Själv fick jag chansen att UPPLEVA markanden det här året och inte enbart se den från lagget....

På kvällen när alla besökare lämnat området, och vi ätit middag, gick vi ner till sjön där vi fick ett musikspel via inkommande vikingaskepp till livs - makalöst vackert i den ljumna sommarkvällen. Sen satt vi vid lägerelden och sjöng visor, pratade, skrattade och bara umgicks i värmen från elden.

Söndagen tillbringade jag förmiddagen vid bågskytten och sen gick jag och Jey runt och shoppade lite. Pratade med mor och moster samt tittade på bror, Nibbe, och hans fighters - galningar! Han hade vrålat i två och en halv dag så mycket till röst fanns nu inte längre, men vad gör det när man med minspel kan få fram ursinne..... Faktiskt första gången jag ser deras show och det var intressant. Satte hjärtat i halsgropen ett par gånger... det ÄR riktiga vapen de fightas med.... minsta misstag och omplåstring är nödvändigt om det ens räcker med det....... hu....

Pannkakorna då.... jo, nästa år sitter jag ev. där igen - om avlösning ordnas och lagget lagas förstås - för det kom en hel del besvikna besökare som hade åkt till marknaden ENKOM för mina pannkakors skull (och dessutom långväga ifrån), så fanns där inga. Lite jobbigt var det också att se barnens ledsna nunor. En mamma berättade att så fort hennes barn fick syn på Öggisen kom de farandes efter sina skålar och skrek i munnen på varandra NU KOMMER HON- PANNKAKSTANTEN kommer nu!!! jo, jo...

Nu ser vi fram emot ett besök på vikingamarknaden i Linköping. Den som vi missade förra året, då jag tog fel på helg. Till dess hoppas jag att mitt nya förkläde är helt färdigt. Jey och Juhan kommer och skall med. Det skall bli trevligt att träffa kära vikingavänner igen och att "bara vara" för en dag. Dessutom spännande att se hur dem gör sin marknad.

2013-07-04 Nu är allt som skulle sys och broderas klart. Öggisen är packad och jag känner mig slut innan festivalen ens börjat. En, hoppas jag, trevlig ändring är att jag inte sitter fast vid pannkakslagget i år! Kul att få göra något annat och eftersom den här sommaren varit helt makalös vad gäller sol och värme är det skönt att inte sitta vid eld hela tiden. Liiite varmt blir det. Nu känner vi oss redo för avfärd tidigt i morgon bitti.

Ett lite trist telefonsamtal fick jag under dagen och det var från Mats, som bestämt sig för att inte ta Hindra på foder trots allt. Nu kommer hon hem igen MEN jag är SÅ glad att han tog sig tid med de utvecklingssamtalen hon behövde. Då kan man ju fråga sig varför jag känner det trist, JO, Mats är en hejare på svenskskydd och tanken var att han skulle köra upp Hindra i det. Hade ju inte suttit fel - eller hur :) Tack gode, käre vän för att du ställde upp utan minsta tvekan OCH för allt du gjort med henne! Ses om en vecka :)

2013-07-01 Full rulle med vikingakläderna inför kommande helg. Dessutom kommer Jey och Juhan hem för att lägga slutfinishen på Jeys förkläde inför festivalen. Juhan har inga kläder alls och så kan vi ju inte ha det, tanken är alltså att vi skall hinna sy åtminstone en skjorta åt honom. Vi skall också passa på att fira Jey förstås.

JUNI

2013-06-30 Idag grattade vi Ozzys lillmatte, Ami, samt vår egen älskade dotter Jey, som båda har födelsedag. Ami fyller 9 år och Jey 20 :)

2013-06-29 Åter upp i ottan, men den här gången för resa till Söderköping och bågskyttetävling. Tävlingen höll på att sluta straxt efter att den börjat....och med en ändelse av förskräckelse... Cassie och de andra skyttarna går fram till butten efter första tävlingsskjutningsomgången och Cassi böjer sig ner för att ta upp pärmen med skjutprotokollen i och jag tappar nästan andan när jag ser att hon studsar bakåt som om hon slog ansiktet i något. Jag, och fler med mig, rusar fram för att se vad som hände och det visade sig att den ena skytten har nockar med en färg man inte ser direkt (inte lysande eller från skaftet avvikande färg alltså) dessutom har han skjutit väldigt lågt, så när Cassie böjer sig fram slår hon in nocken i ansiktet och OM hon inte haft glasögon hade ögat rykt!!! Nu tog glaset emot så nocken åkte in precis UNDER ögat... Vilken megatur! Dessutom skall inte pärmarna ligga framför butten, av just skälet att ingen skall skada sig på pilarna som sitter i tavlan. Pärmen skall ligga bredvid/mellan buttarna. Tur i oturen hade jag kylklabbar med mig och vi fick stopp på blödningen ganska omgående. Efter en sådan start hade jag förstått om hon velat bryta och åka hem, men Cassie valde att fortsätta skjuta och det gjorde hon med besked. Nytt personbästa utomhus på 20 meter sattes till 438 poäng! Vilken tjej!!!
När vi kom hem hade svullnaden lagt sig och händelsen såg mer ut som hon rivit sig under ögat. SÅ lättad att det inte blev värre.

2013-06-28 Upp i ottan. Cassie till sommarlägret och jag och Stephanie kopplade på Öggisen och åkte till Västervik för besiktning. Vagnen gick galant genom besiktningen (som vanligt faktiskt!) och gasolen var supertät. Klicka! Öppnas i nytt fönsterNästa besiktning 2015, men då är det nog inte jag som skall göra det. Hoppas ju på att kunna byta Öggisen mot en mindre vagn - även om det smärtar då vi älskar vår trogna Öggis.....

2013-06-26 Koncentrationen har idag legat på att få ihop mitt vikingahalsband och få det fint i spridarna. Så här blev det =9

2013-06-22 Det är ju dags att besiktiga nu och då skall den blänka tänkte vi :) så idag fick Öggisen en ordentlig genomstädning. Dammsugning, torkning och utanpå tvätt. Då nu inte Jey var hemma blev det jag och Cassandra som klättrade på taket. Liiiiite läbbigt tyckte hon allt att det var, men så fint det blev :)

Efter genomgång av allt, el etc. kunde vi konstatera att Öggisen är redo för både besiktning och boendetripp i sommar.  

2013-06-21 MIDSOMMARFIRANDE! I år var vi själva i familjen, dvs. de äldsta tjejerna var inte med och inte övrig släkt heller, men vi önskade varandra en fin midsommar via sms.... vad annars ;).

Först åt vi en god sillunch, sen spelade vi spel. Framåt eftermiddagen och kvällen sprack himlen upp och solen visade sig. Vi grillade och åt supergod efterrätt, som jag och Stephanie förberett dagen innan, ja inte grädden då förstås, men väl kokning av rabarber och jordgubbs-kompotten. Vilken ljuvlig doft det spred sig i hela huset!

Efter middagen var vi ute och spelade Kubb eller Kung som en del kallar det!

Jag, som aldrig vinner något, tog hem segern alla tre gångerna. Först med Cassie, sedan med Stephanie och en slutomgång med Göte.

Hexa ville också vara med på ett hörn ;)  
 

 


2013-06-17
Cassie åkte till sommarläger (dagsläger). Det pågår i tre veckor framåt och ungarna får testa en mängd olika sporter och bada var eviga dag. Jag och Stephanie har börjat förbereda inför Vikingafestivalen första helgen i juli. Dessutom har vi fullt upp med planering inför midsommarhelgen :)

2013-06-12 Skolavslutning. Förberedde middagen och bakelse med jordgubbar och grädde till "avslutningsmys" framför tv under kvällen. Åkte sedan in till Folkets park för att se på avslutningen. Trevligt och en smula märkligt att nationalsången inte framfördes.... hör ju till liksom....
 

2013-06-08 20 över 4 i morse ringde klockan - allvarligt..... - uppstigning för frukost och rastning av djuren för att sedan åka till Int. utställningen i Vänersborg. Där hoppades vi på sista Certet för Alphas del. Då det varit mer än högsommar värme här, tog vi på oss sommarkläder viket skulle visa sig vara ett dumt beslut till en början. Mulet och knappt 10 grader när vi kom fram.... Jisses vad jag frös.

När vi kom var Maria och Alpha redan på plats. Vi fikade och pratade och vartefter droppade de andra belgarna in. Så där precis lagom bröt solen igenom innan det var dags för belgarna att göra entré i ringen! Dagen till ära var alla varianterna med! Kul, för det är ju inte så ofta det händer!


Mallen; Lacken och Grönisen tog hem allt de fick ta, Terven fick VG. Alpha fick alltså Exc, CK, CERT, BIR, CACIB. RUBBET! och en superbra kritik!

Mallen plockades sedan ut till andra gallringen i finalringen, men sen blev det stopp - trist! Vilken underbar dag det blev - glada och nöjda åkte vi hem för att skåla i fruktsoda - bubblor som bubblor....

SVENSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION!

2013-06-06 Sveriges Nationaldag!
Den firade vi med fortsatt plantering i trädgården, fika i solskenet och så åkte vi in till Åtvidaberg för att äta glass - mums. Senare på kvällen grillade vi gott och avnjöt middagen det med rött vin.

När det gäller plantering, så är något "helknasigt" med Hexa..... H-kullen hade ju en förkärlek för lavendeln ute (speciellt Harraz) och eftersom den stränga vintern tyvärr tog död på den fick jag en ny av Stephanie i morsdagpresent samt att jag köpte 3 fjärilslavendel. Nå...., dem och endast dem, saknades i nyplanteringen.... just det.... HEXA! Hon hade helt sonika dragit upp dem - utan att förstöra något annat - och dragit iväg med dem till baksidan där hon rullade och ålade över plantorna... MEN...

2013-06-03 Kommunen har beslutat att lägga ner den skola som tjejerna går i och flyttar därmed runt klasserna i övriga skolor för att alla skall få plats. I dag var det möte på den skola, Centralskolan, som Stephanie börjar på till hösten - 1A kommer hon att gå i. Trevlig skola, och hennes klassföreståndare blir en lärare hon känner från gamla skolan samt den "förklass-fröken" hon nu har :) Tyvärr innebär det att tjejerna inte kommer att gå i samma skola framöver. Från 4an till 9an är det Alléskolan som gäller, så det blir Cassandras nya skola från hösten - 5 C blir det då. Men innan dess är det sommarlov och det är inte långt kvar till avslutningen. Den 12e slutar de.

2013-06-01 Så går vi då in i sommarhalvåret. Å andra sidan har det varit så fantastiskt fina, varma dagar under slutet av maj att jag nog redan tycker att sommaren redan är här! Visst, det var kallt länge så blommorna är sena, men nu när de kommer gör de det med besked.... lite allt på en gång alltså. Just i dag var det lite kyligare ute och jag passade på att rensa gräs där det inte skall vara.... hittade mer som inte skall vara där ....... det slutade med att jag darrade som ett asplöv och fick stålsätta mig för att göra den sista rensningen. Varför kan man ju då undra... jo jag höll av misstag denna gynnare i svansen rätt som det var.... brrrrrr, blä, usch, fy bubblan, blä igen.... Den har nu flyttat! Vill INTE dela tomt med gynnar som denna eller värre, huggisar, nix, nope, nej - känns inte ok. Jag VET att just den här är ofarlig, men vad hjälper det.... finns det en kanske det finns.... urk, hua! Dessutom var den alldeles för nära huset för min smak!  

MAJ

2013-05-26 Vaknade av att tjejerna kom med frukost på sängen =) Resten av dagen firades med fika i trädgården och plantering av morsdagpresenter!

Pratade med Mats och Hindra gör stora framsteg! Underbart! En bra morsdagpresent det med - tack!

2013-05-25 Fick ett samtal från Susann att idag, på Österbybruk Int., tog Inja hem CK, BT-2, BIR-vet :) Härligt! gammal dam kan minsann fortfarande! Grattis!

Ett blomsterbud dök upp på eftermiddagen. Med sig hade han morsdagblommor från mina äldsta tjejer. Tack Angelica och Jey - vilken överraskning :) Jag och de yngre tjejerna åkte in till Åtvidaberg där Lions bjöd alla mammor på tårta och kaffe - gott!

2013-05-20 Efter diverse strul ligger nu äntligen Belgaren på tryckeriet. I går var jag på andra delen på tränarutbildningen för bågskytte. En hel del material snack och vi fick se en av killarna göra en sträng - pillrigt...

Idag har jag fått lära mig ett nytt vokabulär inom hunderiet. Det kom från min gode vän, Mats i Skåne, som tog med sig Hindra hem för lite utvecklingssamtal. Han är för rolig! Varför då kanske någon undrar.... jo, Hatti-fnatti har gått in i "slyngelåldern" och visat osäkerhet i möten med nya människor under slutet av löpet (senaste 4 dagarna om vi skall vara exakta) och lagt sig till med ett fel/ful-beteende. På campus har de just nu avslutningsveckor så det är fulla, skränande och mindre smarta (i onyktert tillstånd) människor i parti och minut. INTE rätt ställe att vara på om man helt plötsligt är osäker och Angelica har inte tiden som behövs för att stärka upp Hatti-fnatti nu. Så, underbara Mats, hämtade henne för lite träningsläger och, som sagt, utvecklingssamtal. Det har gått riktigt bra under de dagar hon varit hos honom (vilket inte förvånar mig alls - för om någon har "hund i fingrarna" så är det han!) och fel/ful-beteendet upphörde redan första dagen. Härligt! Tack snälla Mats - jag hade blivit jätteledsen om denna underbara hund hade gått förlorad då det inte är ett dugg fel på henne egentligen. Det kan bli knäppa reaktioner för/under/efter löp och i synnerhet i "slyngelåldern" som H-kullen är i nu. Hormoner ställer till det - oavsett ras - men tar man bara tag i "problemet" lugnt och sansat kommer de "ut på andra sidan" som den underbara individ de var innan. Om man inte tar tag i det per omgående finns risken att fel/ful-beteendet får fäste och kan bli jobbigt att få bort igen.

2013-05-11 Uppklädda åkte vi till Ekenäs medeltidsmarknad idag. Det var första gången vi var där och riddarspelen genomfördes av en engelsk grupp. Helt ok, även om man är "bortskämd" med riddargruppens spel från Gotland. Hittills har inget annat gäng, inte som vi har sett i alla fall, nått upp till deras kaliber.

Riktigt trevligt att få träffa vänner och det blev en hel del kramar under dagens gång :). På tal om riddarspel fick vi veta att förra årets gäng, från Ungern, var helt outstanding... typiskt vi som aldrig åkte då.... Vi hade i alla fall en väldligt trevlig dag med fint väder! Det här gänget hade mer markfighter med svärden och mindre hästaction. Dessutom var hela spelen på engelska av förklarliga själ.
Hornen på riddarens hjälmen (bilden till höger) satt inte längre kvar på hjälmen efter första lansmötet... ups!

 

 

 

 

 


Notera att riddaren faktiskt blundar! Kanske smart med tanke på hur säcken hamnade (bild 2)vid träffen. Gör ont om man inte rider fortare ... ;) Båda bilderna öppnar i eget fönster om man klickar på dem.

2013-05-10 Manusstopp på rastidningen idag. Har en hel del att stå i med andra ord, men den börjar ta form - den här gången också :) och extra roligt har det varit att sätta resultaten från FMBB 2013. Rasklubbens lag, Team Sweden, tog hem SILVER i IPO lag. Dessutom knep Sverige hem 4e platsen individuellt. Jätteroligt och det är det bästa resultaten hittills på FMBB! Nästa år går det i Finland och jag önskar verkligen att jag kan åka då som "påhejjare" ;))

2013-05-09 Idag har två vajerthundar varit på utställning. Den ena, Vajert Heidi, på rasspecialen/Ivön och den andra Vajert Alpha på Nora BK. =)

Heidi skötte sig mycket bra med tanke på att hon är i sitt höglöp just nu och fick VG. Tyvärr visade det sig att hon saknar båda sina P2or, vilket vare sig jag eller Jenny visste om... Vi är väldigt glada för ett VG hur som haver, och Heidi skall ju tävla i agility vilket man inte gör med tänderna i alla fall ;)

Alpha och Maria varvade hem CK, Excl, CERT och BIR på Nora BK. Det är Alphas 2a Cert = ett kvar för titeln Svensk Utställning Champion. Tummarna hålls så det knakar och det är inte långt till nästa utställning. Då blir det en Internationell så vi hoppas att ett CACIB också blir utdelat då ;)

APRIL

2013-04-27 Tidigt i morse, straxt efter midnatt, blev jag faster igen =) Nibbe och Zara fick en dotter. Grattis!
Fick dessutom beskedet att Vajert Dimma nu också kan titulera sig INTCH :P Grattis Danni :)

Idag åkte Alpha hem, vilket kändes lite sorgligt för både familjen och Hexa. Att hon är ur löpet är inget tu tal om eftersom hon och Hexa leker så det står härliga till. Nu är det bara att se om någon spermie trots allt lyckts leta sig in.... dock tveksamt, mycket tveksamt. Om inte, så blir det parning när Alpha löper nästa gång, dvs. om 8,5 månad och vilken hane det blir då är inte klart ännu.

2013-04-23 Idag besiktade jag bilen och det var mindre roligt..... 5st 2or!?! Suck! Lite kul var det iof att jag fick reda på att jag har både ABS bromsar OCH krockkudde.... hade ingen aning om det... har alltid tänkt att bilen är för gammal för att ha, i alla fall, krockkudde... där ser man :)

Betydligt mer roligt är att Rex barn i Danmark idag fyller 1 år! En av hanarna är helt otroligt bra och så lik sin far, fast en bättre kopia enligt mig. Eller vad säger ni?

2013-04-21 För att bryta väntans tristess åkte jag och Susanne till handelsträdgården utanför Vetlanda. Där köpte Susanne mängder av plantor och jag köpte två jordgubbsplantor med ROSA blomning! Tillbaka hos Susanne planterade vi växterna medan Achilles och Alpha hade love date. Inte heller under denna helg har de fått till det fullt ut. Rent teoretiskt räcker det ju med att 8-10 spermier letar sig in så kan det bli valpar trots att hanen inte får till någon hängning, men det känns inte som det i det här fallet. Idag är det dygn 17 och Alpha står fortfarande tålmodigt.

Framåt kvällningen åkte jag till Växjö för att hämta Cassandra och lämna Hatti. Tanken var att jag skulle hämta upp Achilles på väg hem och ta honom med mig, men Susanne ringde och berättade att hon måste ta honom till veterinären då han inte kunde stå upp utan att vingla. Därför åkte jag och Cassie direkt hem och när vi landade hemma efter midnatt fick jag besked (sms) från Susanne att det inte var någon större fara med Achilles enligt veterinären. 

2013-04-19 Paret har under dessa dagar haft fler love dates, men Achilles har ännu inte fått till det fullt ut. Tålmodigare tik får man nog leta efter. Hon står, och står, och står. Achilles har trampat sönder baktassarna på henne och var gång han trampar i såren piper hon till MEN står helt still i alla fall. Jösses vilken tik!

Idag packade vi bilen för nedfärd till Småland igen. Först till Drömmeshult och sedan for jag och Cassandra vidare till Angelica i Växjö för helgens bågskytteläger. Angelica och Cassandra åker till Ljungby i morgon bitti =) Efter god middag åkte jag tillbaka till Drömmeshult och stannade över helgen för vidare parningsförsök. Med i bilen hade jag löpande Hatti-fnatti ;) som skall vara hos mig under helgen.

2013-04-16 Att vara uppfödare innebär en hel del väntan. Egentligen är det inte jag som konstaterade det (den här gången)  utan Cassandra! Först väntar man på att tiken skall börja löpa, sen på att höglöpet skall inträffa, sen på att hon och hanen skall para, sen på besked/tecken på om hon är dräktig och då börjar väntan på att valparna skall födas. Så rätt hon har! Hos Susanne blev den väntan tydlig, paret bekantade sig, "övade" men fick inte till det fullt ut. Under tiden vi väntade så ringde Angelica och berättade att Hindra "Hatti-fnatt" nu gått upp i sitt första löp. Liten har blir stor =)

Då inget "vettigt" hänt framåt kvällen beslutade vi att jag skulle ta Achilles med hem för fortsatta försök kommande dagarna. En fördel med att para på hemmaplan så att säga ;) Menar då att man inte är utomlands alltså. Laekenois är som laekenois är som ni kan se (bilden) varför inte para så här....

2013-04-15 Idag har jag och Jey gjort Linköping. En hel del GÅ blev det, då vi hade fler viktiga ärenden att ta itu med och tyvärr i den ordningen så att vi blev tvingade att gå fram och tillbaka.... hahahaha... ja ja... nu är alla måste gjorda. Vid middagen tände vi ett ljus för Alphas "lillmatte", Felicia, som idag fyller 18 år! Tjejerna tyckte det var roligt att vi sjöng "ja, må du leva..." fast inte Felicia var närvarande. I morgon åker jag till Drömmeshult, kennel Ruby River´s, för första parningen. Spännande!

2013-04-12 Sent i går kväll var vi och hämtade Jey vid tåget. Hon skall vara här och sköta "ruljansen" när jag är iväg med Alpha för parning. Tanken är också att vi skall hinna sy hennes nya förkläde till Vikingastassen ;)

Idag kom Alpha hem inför stundande parning. Åh vilken go tjej det är! Så lätt och inga som helst problem att komma in i flocken, trots löp (eller kanske just på grund av löp om ni frågar Rex och Boyo.....).

2013-04-06 I dag för precis ett år sedan var vi och tittade på det här huset! Minns att det då fanns tulpanblad och andra tidiga vårblommor i rabatterna - ingen snö så långt ögat nådde. På väg tillbaka till Olshammar hamnade vi dock i ett snöoväder. Samma vinkel (bild 2 th) tagen idag!!! Då skall man veta att det har smält undan rejält under senaste veckan!

För att fira lite, finns väl alltid anledning till lite firande, hade vi buttinvigning samt intrimning av de nya pilarna idag. Cassandra sköt för första gången på butten, som införskaffades i somras! 82 pil på 6 meter blev det. Bilden visar de första pilarna i tavlan =P Ju fler pilar hon sköt desto bättre samling, och träffbilden blev gult och rött för hela slanten. Med andra ord sköt hon in sig - härligt!

2013-04-04 Under kvällen kom så beskedet jag väntat på länge nu (känns det som i alla fall) Alpha har startat sitt löp, så nu är det inte långt kvar till dagen för . Gör dig redo Achilles ;)

MARS

2013-03-30 & 31 I dagarna två har jag suttit vid datorn och kikat på bågskytte SM via webbsändning =)

Angelica deltog för första gången i 21 klassen (recurve) och tog sig på lördagen till finalomgångarna på söndagen samt nytt personbästa (i klassen) med 481 poäng! Otroligt spännande att följa och roligt att sända sms till pojkvännen, Oscar, som satt på läktaren, med tips om vad hon skulle tänka på vid sin skjutning. Tog en print-screen (se bilden)

Söndagen var jobbigare.... finalskjutningar är finalskjutningar och liiiite jobbigt att inte fysiskt vara där och stötta henne. Hon slutade på en fin 9e plats totalt och det kan vi inte vara annat än supernöjda med! BRA jobbat tjejen och fortfarande bland de 10 bästa i Sverige i klassen - landa i det älskade dotter, Angelica!!!

2013-03-28 Idag, eller rättare ikväll, var vi till hemmaklubben (Motala BSK) för tävling i det så kallade "Påskägget". Tyvärr hann de inte med 2 hela serier (2x30 pil) innan halltiden var slut. Cassie gjorde 177 på första serien (30 pilar) och 124 på den sista (18 pilar). Bra jobbat och samtliga var helt slut när vi väl var hemma igen kring midnatt. Tur att det är helg och sedan påsklov som stundar ...... 

2013-03-22 Första morgonen som vi vaknar utan att det är snöstorm utanför. Iskallt dock, då det är -15 grader. Temperaturen har växlat mellan -8 till -17 och inte har det varit mildare på dagarna heller. Vårt staket, pixbostängslet, är ett minne blott - ja det finns där någonstans under all snö. Detta gör att hundarna inte längre vet var tomten slutar och vid flertalet tillfällen går de helt enkelt över staketet utan att veta om det.... suck... Jag är evinnerligt trött på all snö och kyla nu. Hundarna däremot njuter i fulla drag!!!
Vill ha vår och värme! Man får se till det positiva så, som sagt, var det inget snöande denna morgon - å andra sidan hade vi inget vatten heller!!! Det kommunala vattenledningen utanför "vår" tomt hade frusit sönder. Det tog kommunen hela dagen att åtgärda det så vid 16:00 tiden satte de på vattnet igen. TUR då att vi har så mycket snö som vi har. Ut och gräva - in och koka - för att sedan kunna spola i toaletten. Gick ju bra det med. 

2013-03-11 Som ni kanske har märkt och förstått så har jag varit utan dator i över en månad nu. Tyvärr gick den inte att rädda, själva datorn alltså, men datan kunde de komma åt, så allt material fick jag på ett usb-minne. Idag var jag och hämtade en ny dator! Nu är det "bara" att installera all programvara igen, komma ikapp vad gäller mail etc. och, förstås, komma ikapp när det gäller hemsidan.

Först! Beslut är taget vad gäller hane till Alphas parning, nu när hon går upp i löp under mars månad. Det blir den härliga herren FJV-06, FIN UCH, SE UCH Tjh (FM) Ruby River´s Achilles (bilden)

Han är en mycket trevlig kille som, precis som Alpha, är tjänstehund i försvarsmakten. Jag lyckades lägga upp på startsidan en bild om parningen, via lånad dator, och fick ut densamma på FB så det kommer inte som någon överraskning för en del av er. Nu sätter vi oss i väntans tider ;)

Så - månaden som gick, utan dator, var mindre rolig. Jag och tjejerna åkte på både förkylning och vinterkräksjukan. När den ena kryat på sig började den andre och så gick det runt.... suck...

Glädjande var dock att den 4 mars fick Cassie mottaga vandringspris från Åtvidabergs bågskytteklubb för den junior som utvecklats mest under inomhussäsongen!!! Vilken överraskning och va´ roligt!!! Grattis tjejen!

Den 9e mars åkte vi till Södertälje för tävlan och där mötte Ozzys lillmatte, Ami, med familj upp. Ami skjuter ju också, fast i långbågeklassen. Tjejerna såg ut att trivas med att vara på samma tävling och vi vuxna hade också jätte trevligt. Cassie sköt fina 332 poäng och det räckte till en 4e plats idag. Ami (minns tyvärr inte poängen så här långt i efterskott) sköt till sig en guldmedalj i sin klass!!! Superbra tjejer! Helt plötsligt stod min mor, bror med sambo i hallen! De hade kommit för att se tjejerna skjuta men också för att dra med mig och Cassie på en fika för att fira hennes födelsedag i efterskott.
På väg hem, på kvällen, mötte vi snöovädret och det snöade sedan oavbrutet i 5 dygn!!! Som mest under dessa 5 dygn fick vi 1,5 meter snö på 2 timmar!!!

FEBRUARI

2013-02-08 Idag kom Jey, Juhan och Natta hem. Anledningen är att Cassie fyller 11 år! Firades med god middag och trevligt samkväm. I morgon blir det smörgåstårta och annat gott till hennes ära. ;)

Tur i oturen är Belgaren är färdig och ligger för tryck. Att jag skriver tur i oturen beror på att datorn nu, mer än tidigare, lever sitt eget liv eller rättare INTE LEVER alls. Idag lämnade jag in den och håller tummarna för att dem kan rädda något ur den och att det går fort.

2013-02-02 Idag åkte jag och Cassandra ner till Oskarshamn för tävlan i bågskytte. Fina 390 poäng blev det, vilket är årsbästa, och en 4de plats. Bra jobbat tjejen!

Dessutom kom Jenny och jag fick chans att "klämma" på Heidi. Så fiiiiiin hon är! Tack Jenny för att du tog dig tid att svänga förbi =)

JANUARI

2013-01-31 Idag har vi firat min födelsedag, tjejerna och jag. Efter en god middag och slappade vi framför Tv:n. Önskar tacka för alla gratulationer via, mail, sms, telefon och via facebook. De flesta gratulationerna gick den vägen.... via fejjan alltså.. märkligt då jag har telefon, mobil och mail... Varmt tack i alla fall.

2013-01-28 Nu är det hektiska dagar minsann. Budget och verksamhetsberättelse samt verksamhetsplan för såväl postorder som redaktionen har gjorts och sänts iväg till styrelsen den här veckan. Samtidigt har manusstopp på årets första nummer varit och är mer eller mindre klart för tryck. Dator indikerar tyvärr på att något håller på att hända och liiite panik har jag över att den tänker krascha totalt... håller tummarna för att det kommer dröja länge än, men magkänslan säger annat. :(

Det har snöat oavbrutet i flera dagar igen - behöver inte mer snö nu - och det gör att jag inte kommer upp för backen till huset. Lite läbbigt att glida baklänges nedför utan att kunna göra något åt det.

2013-01-20 Märkligt väder vi har! eller snarare märkliga temperaturer.... först -18 grader i tre dar och sen - 4 en dag, för att sedan åter sjunka till - 22!

2013-01-19 I dag tävlade Cassandra i Linköping och det var nog bland det jobbigaste jag varit med om på länge..... va inte med dit ..... att sitta hemma vid telefonen och vänta på sms om hur det går är värre än att stå där själv och se vad som händer!! Cassie ville prova att åka själv, men sa när hon kom hem att hon vill ha med mig (coach/tränare och mamma) hädanefter. Goa tjej! Nu gick det ju ändå väldigt bra. Hon kom hem med en ny bronsplats i bagaget - Grattis!

2013-01-17 Äntligen kom rörmokaren så nu läcker inte nya beredaren längre =) Skönt att slippa stå i en vattenpöl var gång man skall ladda eller ta ur tvätt ur tvättmaskinen.

Ut går vi inte mer än vi måste kan jag säga. - 18 grader och det kommer hålla i sig ett par dagar.... brrrrrrr...... Inte ens hundarna har någon större lust att vara ute någon längre stund.
Rex har det värst. Han verkar väldigt känslig om tassarna och han gör som de där ödlorna i öknen (lyfter ryckigt ett ben i taget för att inte bränna sig), sorry men kan inget annat än att skratta för det ser onekligen väldigt roligt ut - fast lite synd om honom tycker jag allt att det är. Jag förstår honom då det känns som om näsan skulle lämna ansiktet var gång man går ut - skönt är det inte! De andra klarar sig bättre och Boyo skulle nog ligga ute hela tiden, om han fick. Det blir helt enkelt korta stunder och oftare i stället.

2013-01-15 .... och jag som hade tänkt att uppdatera dagboken minst en gång i veckan, men beskedet om Raily tog liksom luften ur mig.

I dag är det dessutom manusstopp på Belgaren, så jag har fullt upp nu. Måste bara få meddela att kenneln har fött upp sin första IPO hund. Vajert Dimma & Danni avslutade 2012 med en tävling i IPO 1, som de klarade! Spår: 70p, Lydnad: 87p och skydd 80p = 237. Är inte helt tvärsäker, men tror att det innebär att hon är Nordens första Laekenoistik med IPO 1 titel. I alla fall är hon med säkerhet både Danmarks och Sveriges. Skönt med lite glädjebesked igen.

2013-01-06 Idag kom ett mail som gav mig en smärre chock och tårarna rullar utmed kinderna hela tiden. Raily somnade in efter inrådan från veterinären den 23 december. Han insjuknade 1 eller 2 dagar innan och proverna visade att han inte hade några vita blodkroppar! På morgonen den 23 ringde veterinären till Railys ägare med beskedet att de funnit cancer i levern. Gode Gud vilken hemsk jul familjen måste genomlidigt och trots den fruktansvärda sorgen och smärtan skriver Tommy: Raily har varit en underbar hund för oss samt många kollegor på jobbet gillade honom. Jag vill att ni ska veta detta att ni kan vara väldigt STOLTA över er själva att ni har lyckas fått fram en sådan underbar hund från eran uppfödning. 
Jag önskar jag kunde finna ord som tröstar och det är vi som skall tacka dig, Tommy, för de fina år han fick med er. TACK och en stor varm styrkekram till er alla.

2013-01-01 GOD FORTSÄTTNING PÅ NYA ÅRET

Återblick på 2012
Dags att göra den obligatoriska återblicken och det är med ett leende på läpparna jag minns 12-slaget mellan 2011 och 2012. Kände att det skulle bli ett bra, om än lite turbulent, år redan då! Minns att jag tänkte "Nu vänder vindarna". Så här i efterhand kan jag säga att jag verkligen hade rätt känsla. 2012 kan sammanfattas riktigt kort - med ett ord faktiskt - flyttår! Jey flyttade både till och senare från Askersund, Jag och tjejerna flyttade till Falerum, bror med familj flyttade till Barva och Oscar flyttade in till Angelica. Innan vi går in på Vajert-ekipagens framgångar måste jag förstås nämna Cassandras. Vilken bågskyttetjej! Fantastiska framgångar där hon höjt sitt personbäst var gång hon tävlat och med en härlig inställning till träning och tävling. Hon, precis som Angelica, älskar verkligen sin sport och jag har förmånen att få vara deras coach. Lite stolt är jag allt ;) I sammanhanget måste jag också nämna Ozzys lillmatte, Ami, är ju även hennes coach och hon är också en otrolig skytt med stora framgångar under året som gick. Skall bli spännande att få följa tjejerna under 2013!

Kenneln då? Ja förutom att den per automatik flyttar med ;) så förärades vi med H-kullens födelse i juni =) Dessutom har en hel del Vajerthundar med ägare visat framtassarna under året och det är nästan att jag skriver "som vanligt", men det kanske verkar att sticka ut hakan för mycket, så jag undviker nog det. Känns svårt att välja ut axplock den här gången och jag hoppas att ingen känner sig förbisedd. Först ut måste bli Raily, som åter gjorde sitt obligatoriska omprov (väktare) och det klarade han lika galant som tidigare år! Nämnas måste förstås röntgenbesked som "ramlat" in under året som gick. Ozzy, O´Boy, Opal, Attli (kan vara någon/några fler) - samtliga fria både fram och bak. Det innebär att alla avkommor efter Rex och Brizna, som är röntgade, är fria!!! Vilket i sin tur ger kenneln statistiken 90% fritt på både HD och AD! WOW!!!
Maria och Alpha gick MT och det med både besked och bravur! 482 poäng drog de minsann ihop! Jisses! Inte nog med det, de gick upp certprovet (patrullhund) och även det gick med bravur. Titeln: Tjänstehund (Tjh patrull) till handlingarna och, som grädde på moset, drog de till med en uppflyttning ur appellen när de ändå var igång :P Året markerades genom att sedan ta hem första CERT:et på Stora Stockholm!!! Endast två kvar till SUCH ;)
Mary och Xena tävlade lägre klass spår och blev det uppflyttning! En "drös" championat "ramlade" in att lägga till de redan erövrade. Svensk Utställnings Champion, Nordisk Utställnings Champion samt Internationell Utställnings Champion!!! I utställningssammanhang måste bara hedersveteranen Vajert Inja (11 tagg) nämnas. Vet inte hur stora framgångar hon haft under året - totalt - men på SBU klämde hon till från fina sidan och tog hem BIM samt BIS 3!!!
Förutom Club-Cert och BIS placering gjorde Dimma succé på de få utställningar som de hann med under året (hon blev ju mor till en hel drös valpar där fadern är Vajert Rex). I Herning ställdes hon båda dagarna och tog hem Exl., BIM och CACIB på lördagen samt titeln: Dansk Vinnare 2012. Söndagen blev samma i resultat som lördagen och även titeln: Nordisk Vinnare 2012! Dessutom blev hon Nordens första Laekenoistik med titeln IPO1!!!

Skulle nog kunna hålla på ett bra tag till med 2012 års framgångar, men väljer att stanna här. TACK alla VAJERT-ekipage för att ni är så duktiga och verkligen försöker göra något med era hundar!