Dagboken 2012

DECEMBER

2013-12-13 Lucia! Så var det då dags att tidigt på morgonen bänka sig framför tv.n för att njuta av årets Lucia. Fint, stämningsfullt och, i mitt tycke, irriterande att Lucia sjöng. Antar att det berodde på att hon sjöng understämma, så hennes insats behövdes nog. Resten av dagen ägnades åt att fortsätta jula upp. Har bestämt mig för att göra det tidigare än jag brukar och det för att det tar sådan tid. Dessutom ser det ut som om vi får besökt till nästa helg och då försvinner det ju en del tid.
Det går lite trögt med allt för Alpha har inte gått upp i löp ännu. Begriper inte varför hon måste hålla oss på halster så här ;) Ser nu ut som om nyårsfirandet kommer ske i Holland. Häftigt att få skåla in nya året med Laekenoisvänner i annat land! Bonus om det blir så! 

2013-12-08 Andra advent och Cassandra mår ok igen. Det har snöat hela natten och dagen. Blöt tung snö som gör det livsfarligt att vara ute på vägarna. Fågelmaten är påfylld och vi hade besök av en fågel som vi inte har en aning om vad det kan vara. Lite roligt att sitta och titta på dem, tiden flyger iväg.

Igår åkte Göte ner till Växjö för att byta julklappar med Angelica och Oscar. Cassie har hängt över toalettstolen till och från under dagen - vinterkräksjukan? - tur att hon inte ville följa med Göte ner till Växjö. På väg hem var det en fruktansvärd olycka i halkan så vägen var avstängd. Han fick köra runt och var tillbaka betydligt senare än planerat, men hellre sen än inte alls. 

2013-12-06 I natt blåste det så något fruktansvärt ute och i morse vaknade vi upp till ett vitt landskap. Det har fortsatt att snöa hela dagen och nu är det riktigt halt på vägarna eftersom det regnade igår! Har ingen lust att köra bil alls när det är så här. Dessutom blåser det så hårt att vi har tv-bild lite då och då liksom. Jättejobbigt att se ett program där handlingen blir styckad och malen.... suck...

2013-12-05 När tjejerna kom hem från skolan så bakade vi schackrutor ;) De blev hel makalöst goda! Nu är det "bara" några kakor till som skall bakas sedan är allt julbak klart.... ja, vi har ju förstås jullandskapet att baka ut också. På tal om jullandskap så såg jag på FB att en god Vikingvänn hade gjort landskap av Vikingatält i pepparkaka... boy blev det läckert eller.....?!! Så sugen jag blev på att göra det med, fast å andra sidan såg jag bilder på handelsbodar i en veckotidning och dem skulle jag vilja ha också.
Dessutom hade någon bakat "brukshund in action" i pepparkaka för något år sedan och det skulle vara häftigt.... ja, ni förstår... landskapet skulle bli så stort att vi själva inte skulle få plats .... fniss.... men nog vore det häftigt... ett landskap i förenade världar liksom ;)

2013-12-03 Idag köpte jag bakelse på konditoriet i Åtvidaberg för att fira att det är Stephanies dopdag idag. Precis som alla andra dopdagar frågade hon efter sina Gudföräldrar och hoppades att någon av dem skulle ringa. Det kom inget samtal i år heller.

2013-12-01 Första advent och dagen har gått åt till att sätta upp adventsstjärnor och fixa adventsljusstakarna samt byta till julgardiner i hela huset. Tanken var att vi skulle ha gjort det i går, men vi var alldeles för trötta för det när vi kom hem från tävlingen.

NOVEMBER

2012-11-30 I går kom den traditionella adventskalendern upp på väggen. Ett liiiitet problem uppstod då jag inte har lika lång vägg att hänga den på här som i Olshammar = påsarna fick inte riktigt plats.... hahahaha... världsliga problem, som jag löser med att hänga upp de sista när 1, 2 och 3 är öppnade.

Idag åkte vi till Linköping för att storhandla. Sista julklapparna, helgmat och ingredienser inför förestående bakningsdagar. Ibland skall man ha turen på sin sida, och det hade vi under inhandlingen. Har lovat tjejerna varsin ny julstjärna till sina respektive rum och de valde ut en blå och en lila. I affären visade det sig att de enda som fanns kvar i de färgerna hängde högt uppe på väggen, som skyltexemplar. Ja, det var ju bara att höra efter om vänligheten fanns att helt enkelt plocka ner dem. Inga problem alls! Dessutom fick vi med elsladdarna inkl. ledlamporna utan extra kostnad!!! Kan säga att personalen gjorde tjejernas dag ;))

Det var dock inte roligt att komma innanför dörren väl hemma igen! Mitt handblåsta uppläggningsfat, som jag fick i 40-års present av Angelica, låg i "drilljoner" bitar på köksgolvet.... suck... å andra sidan fick jag en hörntand av Hexa, som minne, första tanden som jag lyckats få tag på hittills. Alltid något även om nu inte fatet går att ersätta... dumma hundar.....

2012-11-28 OJ! Skall det bli lite vinter trots allt? Inte för att jag tycker det gör något med det milda vädret vi haft under november förutom det faktum att det blir så hiskeligt mörkt. Nu vräker blötsnön ner här sedan ett par timmar tillbaka. Boyo och Hexa blev heltokiga! Ja.... hm.... när väl Boyo var ute för Hexas första reaktion blev en tvärnit utanför dörren!.... vad i.... hahahaha... hon har ju det häftigaste uttrycket man kan ha mellan varven och dagens väder gav just det. Efter en stund  släppte jag ut även Boyo och de for som galningar. Hon är väldigt snabb den lilla, men vad hjälper det mot "recer-hunden" Boyo? Han är ju van att försöka hålla undan för Brizna och skall man lyckas med det MÅSTE man vara väldigt snabb!

Just nu känner jag lite oro att det här skall frysa på till kvällen - gulp - ska ju in till bågskytten och även om jag tar det lugnt så finns det ju andra trafikanter, och en del av dem verkar tro att de är helt utom fara då vinterdäcken sitter på (om de ens har några) dessutom är det för mig nya vägar och jag vet inte ännu var de hala partierna ligger. I kväll skall vi hämta upp en klasskamrat till Cassie som önskar få prova på bågskytte! Kul!

2012-11-26 Helgen har varit lugn. Ett avbrott i allt kan man säga och chans att ladda batterierna inför månaden som stundar. December är ju lite stressig med allt som skall göras inför advent, Lucia, jul och nyår. Lite spännande är det för oss då det är första gången vi firar jul i nya boendet. Dessutom första gången vi firar Lucia här, och det är alltid intressant och se hur man gör på andra platser än man är van vid. Vi har ju firat det med stort L tidigare, kan man ju säga, eftersom både Angelica och Jennifer gått i musikklasser. Det tog ett tag innan man saknade det firandet, men nu gör vi faktiskt det. Däremot saknar man inte stressen kring det - helt ärligt - 12 Luciatåg på 3-4 dagar var jobbigt X 2 barn...... fast inget alls, förutom ett dagiståg, ÄR en markant skillnad.... I år är det Stephanie som går Luciatåg i skolan och då skolan är för liten (de har ingen aula) går de runt och sjunger 3-4 sånger i var klass... hm... vi föräldrar har "tiggt" till oss ett tåg och det går på kvällen den 11 december. Inte alls som man är van vid alltså.  

Under kvällen var det dags för andra omgången i korren. Jag var helt inställd på att förra veckans 217 poäng var en engångsföreteelse och tänkte att runt 160-170 blir det nog. Döm om min förvåning, och glädje, när Cassie sköt 201 poäng! WOW... undrar just om hon numer kommer ligga över 200 poäng på 30 pilar. Vi får väl se 1a advent då hon tävlar i Julosten på hemmaklubben Motala BSK.

Idag är också dagen då A-kullen fyller 3 år!... 3 år... jisses vad tiden går. Letandet efter en bra hane till Alpha, som paras på nästa löp under mars 2013, pågår för full. Inte är det lätt att hitta något och mina önskemål utöver sedvanlig krav måste nog sänkas är jag rädd. Det är tydligt att man inte kan få ALLT hur mycket man än önskar. Grattis till A-gänget säger far + mor och kennelmamma :)

2012-11-21 På dagens bågskytteträning fick Stephanie skjuta för första gången. Jag tycker hon är för ung ännu och dessutom för klen för att orka dra upp en båge själv. HA - döm om min förvåning när hon inte bara orkade dra upp båden utan dessutom sätter pilen i tapeten på 12 meter!!! Hallen var full med folk och samtliga började applådera! Super uppdrag med lång ankring, perfekt släpp och träff!!! 6 år gammal - OJ!

En av de nya killarna kommer fram till mig och säger... Vet du Linnéa - det märks att hon har bågskytte i blodet! hahahahaha.....

2012-11-19 Idag började korren. En serie för alla som vill deltaga i hela Sverige. Poäng på 30 pilar en gång i veckan i 7 veckor framöver. Alla tävlar alltså mot varandra i hela landet! Ja, i sin klass förstås. Cassie ville först inte deltaga i korren (?) men ändrade sig och sköt otroliga 217 poäng. Det är nytt rekord för 30 pil.... hm... vad skall det bli av henne framöver....

Dessutom ville hon prova att skjuta med Compound och, eftersom vi numer tränar på en UTPRÄGLAD Compoundklubb, var de inte svårövertalade direkt.... snudd på att de kastade bågar efter henne... hm.. nåja, hon fick alltså testa och det gjorde hon med bravur, så nu har stora övertalningen satt i gång! Dels att hon skall byta klubb efter nyåret och i stället för att skjuta för Motala skjuta för Åtvidaberg framöver, dels att det där med compound-skjutning tillika tjej är mycket trevligt och välkomnande. SAKTA I BACKARNA... JAG vill ha ett ord, eller fler faktiskt, med i laget här... om inte annat för att jag är den som 1 - är coachen, 2 - är huvudtränare för henne 3 - också det viktigaste kanske, har den skrala, ekande plånboken....  

2012-11-18 Idag var det Angelica som tävlade. Denna gång i DM i Växjö och hon slutade på en fin 4e plats (antagligen den värsta placeringen man kan få då det bara rör sig om några futtiga poäng till bronset...) Desto trevligare då när hon ropas upp på prisutdelningen för att mottaga just bronset fast som totalplacering i Ungdomskuppen! JIHAA! VAJERT!

Vilka helger det var varit en tid nu..... är det därför jag längtar så till att det skall bli helg igen :P

2012-11-17 För precis ett år sedan tävlingsdebuterade Cassandra och då på Finspångs tävling. Idag var vi där för att "knyta ihop" säcken ;) Helt makalöst vilken skjutning hon gjorde och slutade på 3e plats med nytt PB på 402 poäng! Du rockar tjejen!!!

Efter tävlingen åkte vi till centrum för att köpa tårta till fikat och ett kogersmycke för nytt PB ;)

När vi kommer hem får jag beskedet att Dimma har tagit Klubb CERT, Exc, BIR och BIS-4 på dagens special i Danmark!!! WOW!

2012-11-04 Vilken helg! Känner mig fortfarande alldeles skakig när jag skriver detta. Skakig av glädje ;P

För det första tävlade både Angelica och Cassandra på Munktellarenan i Eskilstuna i dag. Angelica tog hem 4e platsen och Cassie tog nytt PB med 355 poäng samt silver i sin klass - wow tjejer!

När vi väntar på prisutdelningen ringer Maria på mobilen för att berätta att hon och Alpha klarade certprovet för patrullhund idag!!! Därmed har kenneln ytterligare en godkänd tjänstehund - wow tjejer! Väl hemma kommer beskedet att Dimma ställt i Herning, Danmark i helgen. Båda dagarna tog hon hem Exc., BIM och CACIB. På lördagen även titeln: Dansk Vinnare 2012 och på söndagen även titeln: Nordisk Vinnare 2012! Wow - tjejer (Danni och Dimma) Dessutom ställs Rex och Dimmas dotter, Danrac Azira, och blir BIR valp samt Dimmas son Bekk von Burgkamp och plockar hem båda titlarna samt BIR båda dagarna med CACIB och allt..... säger det igen.... VILKEN HELG! ..... och jag som inte köpt lott..... hahahahaha

OKTOBER

2012-10-  ;P Inte vet jag vad som hände i oktober, men den text som fanns under månaden har försvunnit.... suck.... skumt!

SEPTEMBER

2012-09-30 Så var det dags för årets sista utomhustävling. Upp i ottan för att bege sig till Rejmyre och Östgöta-touren. 8 fältmål, 8 jaktmål och 8 3Dmål. Det gick så pass hyfsat för Cassie att hon tog hem vinsten i sin klass! Skriver hyfsat för hon slarvade en del med grunderna, vilket vi nu skall lägga krut på kommande träningar. Nästa gång det blir tävling är det finalskjutningarna i Östgöta-touren (denna gång inomhus) och vi håller tummarna inför den ;P

2012-09-24 OJ! Idag låg den officiella avläsningen uppe på SKK:s hunddata. Trodde det skulle ta längre tid än så.
HD-A/A samt ED-0/0. Jippie! Det innebär åter att samtliga nu röntgade hundar efter Rex och Brizna är fria både fram och bak! Underbart!

En sak till som är helt underbar är att han, Boyo, börjar bli makalöst lik sin far!

2012-09-23 Cassandra har avverkat sin första 3D tävling idag. 30 mål och flera timmars skogspromenad.
Vädret höll i sig, men eftersom det hade regnat häftigt under gårdagen var det blött och lerigt värre. De branta backarna här och där bjöd på slipprig lervälling (värre för varje lag som passerade) och en i Cassies grupp åkte kana utför vid ett tillfälle - trots att arrangörerna hade lindat trossar, att hålla sig fast i, runt träden där det var som värst. Knepig tävling där det gäller att både bedöma avstånd och lutning upp/fram/ner till djuret som skall träffas. Fördelen är att man får poäng bara man träffar djuret, med undantag för vissa djur - tex. hornen på hjortarna. Dessutom är terrängen tuff på sina ställen beroende på hur banan är lagd. Cassie gjorde en bra tävling och tog hem bronset. Nytt PB blev det ju per automatik och den sätts till 84 poäng. Nu har hon något att gå på nästa gång det är dags för 3D tävling. Duktigt jobbat tjejen :))

2012-09-22 Så har då även Hazta åkt hem. Idag kom ett mycket trevligt par från Blekinge för att hämta hem henne. Stephanie tyckte, redan i går, att det var lite jobbigt att Hazta skulle åka. Hon ville sova med henne på köksgolvet, men fick nöja sig med att ha Hazta sovandes i sin famn.

Vi önskar familjen Åkesson och Hazta varmt lycka till.
 

2012-09-20 Röntgen av höfter och armbågar stod på programmet idag. Därför åkte jag med O´ Boy till Söderköping. Mycket trevlig veterinär som verkligen gav känslan av stort kunnande. Nu är det "bara" att invänta SKK:s avläsning. Efter röntgen handlade jag gardiner till vardagsrummet - äntligen! samt lite matvaror och matsäcktillbehör inför helgens 3D tävling i Mjölby.

2012-09-19 Hexa, Hazta och jag var till veterinärpraktiken idag för 12 veckors sprutor och ombesiktning på Hazta. gick alldeles utmärkt. Nästa Nobivac dhppi vaccination blir vid 1 år ålder.

2012-09-17 Avslutningsskjutningen på bågskytten ute blev riktigt spännande. Samtliga skyttar, utom 3, tilldelades klassiska bågar och på buttarna satt uppblåsta ballonger. Inte helt lätt att träffa och i synnerhet inte då det blåste en del. Tyvärr var det väldigt kallt - hösten har tagit över med besked. Sen blev det en liten prisutdelning för alla deltagande.   

2012-09-16 Det brukar bli väldigt mycket lugnare när en valp åker, men de kvarvarande två tjejerna lever rövare för 5-6 stycken själva!

En fördel med att dem minskar i antal är att jag får tillbaka mitt kök! :))

 

2012-09-14 Kl 03:15 prick - satt jag och Jey i bilen för avresa mot Arlanda. I knät på Jey låg Himbi. Resan dit gick bra och dessutom snabbare än förra fredagen - hur nu det kunde vara möjligt - i tullen blev det ett smärre problem..... Hade ju Götes bil eftersom den drar mindre bensin än min och hur vi än letade hittade vi inte spaken som släpper spärren till motorhuven. Jag letade, Jey letade, tulltjänstemannen letade... suck.... OM man inte lyckas öppna huven måste man lämna bilen utanför. Bara att ringa hem  - det visade sig att den spaken satt under ratten - i direkt anslutning till ratten alltså - inte undra på att vi inte hittade den! Efter att buren var i ordning gjord, alla papper kollade etc, tog vi en rastningsrunda innan det var dags att vattna upp, få lite godis och bus med Jey. Under tiden kollade väktaren igenom buren efter bomber och knark... hm... ja så var det dags att sätta in Himbi och bege sig den långa vägen hem igen.

Hemma väntade barnen, som inte är helt glada över att valparna åker en efter en, och efter lite vila var det dags att bege sig på barnkalas i Linköping med Stephanie. Den här gången förlagt på busfabriken, vilket Jey jublade över då hon aldrig varit där. Jag och Cassie åkte till köpcentrat och hade lite kvalitetstid ;) Sen åt vi på Max innan vi hämtade upp de andra utanför busfabriken. Med tanke på pladdret misstänker jag att den som uppskattade BARNkalaset mest, i alla fall platsen, var Jey.... hahahahaha...

Kvällen tillbringades sedan framför tv:n i väntan på beskedet att Himbi har landat och nu är i ägarens omvårdnad - alltid en jobbig väntan. Körslaget har ju startat och det får man ju bara inte missa. Helgen som nu stundar skall vi göra så lite det bara går = vilohelg!

2012-09-13 Mötte upp Göte och Jey utanför Cassies skola på kvällen, då det var dags för nästa föräldramöte. Göte och de yngre tjejerna åkte hem för att förbereda middagen, medan jag och Jey gick på mötet. Så hem för middag och sen för att packa resebagen med Himbis alla papper etc. I säng tidigt med klockan på 02:45 nästa morgon för avresa till Arlanda.

2012-09-12 Åter dags för resa till veterinären - klippkort vid det här laget - för ombesiktning och ifyllande av pass. Den här gången var det Himbis tur. Resan dit gick bra. Hon låg tyst, men väl framme visade det sig att hon dreglar en hel del vid bilåkning. Allt var ok, så nu är hon klar för sin flygresa till USA på fredag. Passade även på att boka in Hexa och Hazta för sina 12 veckors vaccinationer.

På kvällen var Cassie till bågskytten och jag och Stephanie på föräldramöte. Sen hem för varm dusch och kvällsfika.

2012-09-09 Vaknade tidigt, hur i all sin dar kunde det vara möjligt, konstaterade att dagens tur till Söderköping och gästabudet där får allt stryka på foten till nästa år. I stället handlade vi i Åtvidaberg innan bilen rullade ner till Växjö med Angelica och Hindra ;)

Innan vi åkte fick jag ett telefonsamtal från Maria med Alpha. De hade tävlat i appellklassen och med superhöga lydnadspoäng klarat uppflyttning till lägre klass. Landade totalt på andraplats i tävlingen. WOW! Super! Stort grattis från oss :))

Hemma igen vid 1 på natten och så uppe i varv att jag satte mig vid datorn en stund. Belgaren har ju haft manusstopp och samtidigt som det gått högvarv här har jag också lagt sista touchen på den samt sänt den till trycket. Nu återstår att få tillbaka korret för att, efter genomgång kunna ge klartecken för tryck, och det var det jag funderade på - varför har det inte kommit ännu? Borde dykt upp under veckan som gick..... hm....

2012-09-08 Om nu någon trodde att resten av helgen innebar vila så får denne allt tänka om ;) Min bror och sambo hade nämligen bestämt sig för att ha inflyttningsfest/grill/kräftskiva för alla som var med och hjälpte till med flytten. Klart man kan tacka nej.... eller inte..... Alltså åkte jag och tjejerna till Barva och hade jättetrevligt. Mitt i natten körde vi hemåt och landade härhemma 04:30... trött....eh.... va?.... Vet inte om det finns men 47de andningen var jag nog inne i vid det här laget...

2012-09-07 Tanken var först att jag och Angelica skulle åka, men då hon haft feber i flera dagar fick hon bli den som stannade här hemma för att se till att tjejerna kom med skolbussen som de skulle. I stället rullade jag och Göte mot Arlanda 03:15 (prick faktiskt)

Harraz låg i mitt knä och sov mer eller mindre hela resan. Han vaknade då och då föra att sträcka på sig och ge mig några slick innan han somnade om. Första stoppet, för att sträcka på benen, gjordes efter halva resan och då lyfte Harraz höger framben under tiden han kissade. Påtalade då att som hane lyfter man bakbenet inte frambenet, varvid han tittar på mig, ställer ner frambenet och lyfter vänster bakben!!! hahahahaha... Borta på flygplatsen lyfte han bakbenet direkt! Något tidigt kan tyckas - ja.

Charmig och orädd som han är föll personalen som furor. Inte blev de mindre förtjusta i honom när han dessutom jagade efter trucken inne på lagret.... den hade ju jätteroliga gafflar.... sen var han och klättrade på en väldigt ranglig pall, vilket inte bekymrade honom det minsta, men jag stoppade framfarten. Mycket onödigt att råka ut för något det sista som händer.... När all pappersexercis var klar gick vi ut för att "slå ihjäl" nästan 2 timmar innan det var dags att sätta honom i buren. Utanför låg han i gruset och bakom ryggen på honom lyfte plan efter plan. När det första lyfte blev jag rädd. Var inte alls beredd - Harraz däremot låg lugnt kvar, vred på huvudet och följde planet upp i skyn med blicken för att sedan åter titta framåt. Följande plan vred han inte ens på huvudet. Vilken kille!

Sent på eftermiddagen var vi hemma igen och då började den där hemska väntan på besked från mottagaren om att valpen är i famnen, samt hur buren såg ut efter så lång resa, hur incheckning med veterinärbesiktningen gått osv. Fruktansvärt trött, men sova en stund... nehej se det gick inte alls det.... inte förrän mailet kom! Allt väl och Larry och Harraz fann varandra direkt - lycka till nu båda två eller alla tre kan man väl säga då Larry har Harraz morbror, Bazco.

2012-09-06 Ordnade med Harraz alla papper och packade en väska med allt som skall med inför flygresan. Burunderlag, alla papper (stamtavla etc.), liggfilt med lavendel inrullad i sig - hela filten doftar härlig lavendel, tuggleksak bestående av strumpa med papper i, så kameran och vägbeskrivning förstås.

Sen var det dags att möta tjejerna vid bussen och förbereda middagen. Göte hämtade Angelica i Linköping på väg ner till oss.

Då jag skulle upp 02.45 för resa mot Arlanda 03:15 fick det bli tidig sänggång, men det var väldigt svårt att somna....

2012-09-05 Leveransperioden är en hektisk tid och så även denna gång. Idag var vi åter till veterinären för en ombesiktning och denna gång var det Harraz tur. Allt gick smidigt och han är klar för att resa till USA på fredag =)) 6.2 kg vägde killen.

Väl hemma blev det en hel del fotografering. Måste ju passa på innan han åker. Onsdag betyder också bågskytteträning och idag var det så kallt att vi gjorde träningen kortare än vanligt... brrrr... Varsin kopp varm choklad framför tv när vi kom hem ordnade att man tinade upp igen. 

2012-09-02 Första rapporten från Julia och Hilex är att han sov hela natten på tåget hem. Dessutom var det inga som helst problem att tillbringa 3 timmar på Centralen i Stockholm inför nattågets avgång - cool kille :)

Skönt att allt gått så bra och varmt lycka till nu.

2012-09-01 Rex och jag landade utanför Norrköpings tågstation betydligt tidigare än beräknat. Anledningen till att vi var där var för att hämta Hilex matte, Julia, med väninna. Medan vi väntade på att tåget skulle komma in, så gick vi en avrastningsrunda i allén. Rätt som det var for en hare upp framför oss och min tanke var att nu får Linnéa skrubbsår när hon far i backen efter Rex.... Inte då! Vem bryr sig om flyende hare när det finns hur många träd som helst att "bevattna". Däremot höll det på att bli marklandning när en kille med ryggsäck och fotboll kom gåendes. Han kickade bollen framför sig och gick mot perrongen - JIHAA sa Rex..... DEN vill jag ha! hm... Hare - nej, fotboll - jajamän... Det blev allt till att köra hälarna en bit ner i marken för att inte släpas med... tokhund.

Väl hemma igen bekantade sig Julia med Hilex och tycke uppstod. Tur det eftersom hon rest hela vägen från Övre Soppero. ;-)

AUGUSTI

2012-08-31 Ombesiktning av Hilex och mat inhandling stod på dagens program. Allt gick så bra så hos veterinären, och jag är glad att han inte är den som skall flyga i slutet av nästa vecka för killen vägde 7,2 kg!!! Gulp - massan lär behövas i Övre Soppero, som blir hans hem framöver. I morgon hämtar jag upp hans matte och väninna vid tåget i Norrköping. Skall bli så spännande och få höra vad hon tycker om honom.

2012-08-30 bågskytteträningen i går kväll blev jag mycket positivt överraskad av Cassandras skjutning. Först skulle hon inte skjuta alls, så ändrade hon sig och sköt på 30 meter! ett avstånd hon inte borde nå fram till med sitt bågmaterial. Döm om min förvåning när hon faktiskt gjorde det och dessutom sätter 3 10:or! En hel del 8or och 7 or samt några totalmissar och då låg pilen nerborrad i gräset på 40 meter! OJ! Vad säger man?

 

Rapporterna från Jenny och Heidi gör en varm om hjärtat. Funkar fin fint med de andra hundarna och att åka på jobb. Kommer lägga upp det första sms:et jag fick på hennes egen sida sen. Underbart skrivet, som bara måste delas. Här sitter Heidi på trappen till sitt nya boende. Tack för bilden Jenny :)


2012-08-29 Mindre trevliga nyheter har nått oss. Vår vän och tillika "bestman" på vårt bröllop har lämnat jordelivet. Alldeles för tidigt. Han gick bort straxt innan sin 50 års dag. Våra tankar till hans sambo och barnen.

2012-08-27 Nu märks det att hösten är i antågande - på fler sätt. Skolorna har ju börjat och idag hade Stephanie feber. Cassie låter inte helt ok hon heller, men är ändå så pass att hon åkte till skolan. Förkylningstider alltså.

Undrar hur många gånger jag räknat valparna bara för att räkna om, och om, till dess jag kom ihåg att Heidi åkt. Nog märks det att det är en mindre, men jag saknar henne. Nu är de 9 veckor och åter dags för foto, avmaskning etc. Till helgen åker även Hilex hem.

Hanarna 9 veckor gamla: Brun och Blå - Båda är tingade.

Harraz - Tingad

Hilex - Tingad

Tikarna 9 veckor gamla: Orange, Beige, Gul, Olive och Röd - 3 tingade.

Hazta - Otingad

Hindra - Tingad

Himbi - Otingad

Hexa - Tingad

 

På kvällens träning gjorde vi upp om 10 kr för varje gul igen. Kändes ju lugnt då det inte blev så många sist, men ack så dumt.... Cassie sköt otroligt bra och tjänade ihop 100 kr innan det var klart... hm.... inga fler sådana avtal för då blir jag ruinerad! ;) Efter bågskytten åkte vi och handlade och då bjöd hon sin syster på en glass - mysig gest :)


2012-08-25
Tidig morgon blev det då jag rullade mot Stallarholmen för där möta upp mor och moster. Dags att hjälpa bror min, Nibbe, och hans lilla familj att flytta in i huset. Nu har alltså även han lämnat Stockholm! Med mig hade jag Boyo och inte blev han ledsen för det när han upptäckte att Daisy, mors boxer på 9 månader, också var med. OJ! vad roligt det haft. Kutat som galningar, slagit ihop på typiskt boxermaner, vilket är ett leksätt som också den kroppshårda lakken gillar - i alla fall mina. De fann verkligen varandra! Hon sov som en stock hela resan hem.

2012-08-22 Idag var vi så till veterinären för besiktning, vacc och chipmärkning. INGEN av dem sa något på hela resan in, eller hem för den delen. När vi stannade utanför veterinären och öppnade bakluckan möttes vi av sömndruckna ögon och gänget visade tydligt att vi störde i deras sömn... hahaha. Inne hos vet. gick allt bra och båda killarna har sina testiklar på plats :)

Så handlade vi och reste hem för att förbereda att Jenny skulle komma för att hämta hem Heidi. Gud så jag kommer sakna den roliga lilla tiken. Under tiden vi ordnade med alla papper åkte Cassie till bågskytten för att tävla KM i 3D och taveldjur. Gick lysande kammade hem bronset minsann och det var första gången hon tävlade på jaktstig.

Varmt lycka till med allt nu säger vi till Jenny och Heidi.

2012-08-21 Mycket bus blir det nu när Jey och Juhan är här. Valparna stormtrivs över all uppmärksamhet och jag kan lugnt jobba med Belgaren som har manusstopp på torsdag. :-) Skönt med lite hjälp.

2012-08-20 Dagens bågskytteträning blev väldigt intressant. Cassie gjorde upp med mig om att få 10 kr för varje gul pil (10 och 9or) som hon satte och dessutom avdrag med samma summa om hon missade helt (poänglösa pilar) Ok, why not. Hon börjar skjuta och det märktes att hon haft uppehåll under sommaren. Blev trött väldigt fort. Så säger Juhan att om hon skjuter 3de pilen i 10an skulle hon få det han hade i lösöre i fickan! 1a pilen - 8a, andra pilen 1a, 3e pilen 10a!!! men... det är ju något som bara inte händer!!! ha ha ha... Bara för Juhan att hala upp gruset, som visade sig vara 25 Kr. Totalt hade hon 75 kr, men tröttheten satte in så hon stannade på 35 kr.

Tänk att det redan gått 8 veckor sedan kullen såg dagen ljus. Nu är det snart alltså dags att krama dem farväl en efter en. Lite sorglig känns det allt, men samtidigt känns det glädjande att dem som är tingade kommer få härliga ägare att "tugga" på. Nu håller vi tummarna att de 2 otingade tikarna också kan få egna hem att växa upp i. En efter en reser sina öron och de står lite hipp som happ - ibland även i kors på huvudet - så gulligt!

Bilderna den här gången blev en utmaning utan like. Jättesvårt att få dem stå still så pass länge att kortet blev taget och dessutom tydligt. Lockade vi för mycket studsade de av i ett jehu... hahahahaha....

Hanarna 8 veckor gamla: Brun och Blå - Båda är tingade.

Harraz - Tingad

Hilex - Tingad

Tikarna 8 veckor gamla: Orange, Beige, Gul, Olive och Röd - 3 tingade.

Hazta - Otingad

Hindra - Tingad

Himbi - Otingad

Heidi - Tingad

Hexa - Tingad

2012-08-17 Jey och pojkvännen Juhan kom idag =) God middag och sedan koncentrerade vi oss på att få Internet även till Cassies dator. Tyvärr känner den inte av det trådlösa - antagligen pga avståndet - så det fick bli via internetsladd. Nu har jag alltså en sladd genom hela huset... suck.. ja, ja, när den väl är uppsatt utmed väggarna är den ju inte i vägen i alla fall. Tyvärr totalhavererade min dator och det skulle visa sig ta två dygn innan den fungerade igen. Inte så kul.

I går var Karin och hennes barn här på besök. Barnen lekte medan vi pratade och försökte fota valpar. Försökte för det här gänget reagerar inte på olika ljud längre. Vi smackade, klappade händer, kastade liksaker (funkar alltid), tjoade och stimmade och ja... inte mycket till reaktion inte... hahahaha.... Tack för trevligt besök ;)

2012-08-13 Kullen blir 7 veckor idag och det betyder ny vikt, kloklippning, avmaskning gång 3, öronrens och fotografering.

Gänget är ute mest hela dagarna och när de sätter fart går det minsann undan. ALLT skall undersökas =))

Nätterna är helt lugna. De sover - på rygg!

Hanarna 7veckor gamla: Brun och Blå - Båda är tingade.

Harraz - Tingad

Hilex - Tingad


 

Tikarna 7 veckor gamla: Orange, Beige, Gul, Olive och Röd - 3 tingade.

Hazta - Otingad

Hindra - Tingad

Himbi - Otingad

Heidi - Tingad

Hexa - Tingad

2012-08-12 Idag startade vi Stephanies födelsedag med frukost på sängen =) Sen blev det paketöppning och mer söt tårta. Resten av dagen såg vi inte av Stephanie så mycket, hon hade fullt upp med att leka med alla nya presenter ;))

På kvällen grillade vi lax, som Stephanie önskade sig till middag. Mycket gott. Jey ringde och grattade och så gjorde även Angelica. Att de sjöng för henne syntes för hon flinade så sött och sedan berättade hon vad hon fått i paketen. Passar på, å hennes vägnar, att tacka alla för de gratulationer som ramlat in via sms, mail och på FB =))

Efter skumbad bänkade vi oss framför tv:n för att se OS avslutningen.

2012-08-11 Idag kom mormor för att fira Stephanie, som fyller 6 år i morgon.

Vi hade smörgåstårta och sedan en specialbeställd, av Stephanie, födelsedagstårta till fikat. Den var väldigt söt med både jordgubbar och äppelmos i. Mums tyckte Stephanie, Cassandra och Göte. Jag och mor tyckte att den var liiiite för söt.

Efter fikat satt vi på framsidan i solen och skrattade åt valparnas framfart. Heidi drog flest skrattsalvor. Helt makalöst rolig tik är vad hon är!

2012-08-10 När vi skulle iväg för att handla i Linköping idag höll jag på att nocka rörmokaren med ytterdörren. Vi båda blev lika paffa. Han skulle precis till att ringa på för att säga att han nu kunde installera nya vattenberedaren och vi skulle iväg.... NU?!?! Ja, ja den skall ju installeras så han gjorde sitt jobb medan vi for till Linköping.

När vi kom hem var installationen klar. Elektrikern hade också gjort sitt och de hade dessutom ställt tvättmaskinen på plats och fixat till där inne =)) Vilka lirare!

Medan kvällsmaten stod i ugnen och på spisen var vi ute med valparna =) Undrar just lite var det kan bli av Hexa. Här tränar hon för kommande hopp över hinder genom att helt enkelt hoppa över Himbi!!! WOW!

De stora fick sitt de med och Brizna och Boyo far som galningar på tomten. Hon är minsann lite hårdhänt hon.... inget som bekymrar Boyo det minsta.

2012-08-08 Äntligen lite sol igen. Är evinnerligt trött på detta regnande och åskande var eviga dag. Dörren på vid gavel och valparna springer in och ut som de själva vill - och det vill de.... hahaha.

Undrar hur många kort man tar på en dag eller ja, det vet jag ju eftersom jag har mängder att redigera sedan. Av 100 bilder är det väl en så där 45-60 som inte är suddiga, där motivet fortfarande är kvar I bild.... hm... eller där det inte finns några barn som helt plötsligt kliver in framför kameran eller tjoar till så att valpen far iväg på annat än vad som var tänkt. Dessutom med 7 valpar så är det bildmöjligheter hela tiden, men jag har bara ett huvud och en kamera så man missar många härliga motiv för att vare sig jag eller kamera hinner med. Man får helt enkelt vara glad för dem bilder som blir/ "fastnar" ;)) 

 

 

 

 

 

Det börjar mer och mer synas att det är god kampvilja i de små. De drar och sliter i det mesta de får tag i, så nu är det nog dags att ge dem alternativ som de får kampa med. Skosnören och hår är nog kul med det senare är smärtsamt för den som har kalufsen på huvudet..... aj.....

 

2012-08-07 I går upptäckte valparna poolen och idag var de inte tveksamma när det gäller att hoppa i eller ur för den delen ;)

 

 

 

 

Förutom att rumla runt i rabatterna och mäta sina krafter med varandra har det också fått bekanta sig med kamptrasan. DEN var riktigt rolig och det finns en hel del i dem små.

 

 

 

 De har också fått bekanta sig med Boyo idag. Mycket spännande och han liksom kullen skötte sig väldigt bra. Nu får han inte träffa dem utanför valphagen (ute) ännu för jag är rädd att han kommer dra sina belgarvändor och ev. då springa omkull någon valp av bara farten, nej bäst att de träffas där det är för trångt för att kunna springa varv på varv. När Brizna gav dem mat blev Boyo väldigt intresserad och ett tag såg det ut som om han också tänkte äta lite.... den blicken som Brizna gav honom var allt annat än söt! Boyo fattade galoppen och lät "matbaren" vara enkom för valparna.

Här får han en tröstande puss från en av dem innan valpen återvänder till maten. Boyo lade sig och väntade till gänget blev klara. Sen var han och tvättade dem lite.... hur som haver luktade de ju mjölk i hela nyllet....... ;)

Vi fick också celebert besök av Azka med matte Kristin idag. Oj, så lik faster Raika hon blivit! Trevligt att få sitta i solen på gräsmattan medan valparna fritt kring sig utforskande buskar och allt de kunde komma åt. Tack för trevligt besök =))

2012-08-06 Idag blir valparna 6 veckor. En del dramatik uppstår på Kennel Vajert under dagarna. Har gjort en pdf fil för dem som önskar följa ett drama som hände idag. Anledningen till pdf. filen är att man själv kan bestämma storlek, så att man verkligen ser texten. Mycket nöje ;) Pooldrama (öppnar i nytt fönster)

Så kommer här också 6 veckors bilderna =P Den här gången var svårare för Cassie än tidigare. "Vapplarna" växer och har börjat visa åsikter i frågan: - sitt still länge.... eller - ligg still länge... hahaha...

Hanarna 6 veckor gamla: Brun och Blå - Båda är tingade.

Harraz - Tingad

Hilex - Tingad

Tikarna 6 veckor gamla: Orange, Beige, Gul, Olive och Röd - 3 tingade.

Hazta - Otingad

Hindra - Tingad

Himbi - Otingad

Heidi - Tingad

Hexa - Tingad

2012-08-05 Hemma efter supertung nattkörning. Först och främst gick vi upp 03.40 för frukost och avfärd till SBU i går. Vi landade där 08.15 och möttes upp av Ozzy  med familj. Straxt efter kom Susanne på Ruby Rivers med flera. Vi hade en jättetrevlig dag med många skratt och samtal om allt mellan himmel och jord. Dessutom hade jag turen att Anneli och Stefan var där, med sig hade de Anouk.... åh... vad glad jag blev, för att inte tala om hur glad HAN blev. Gud så jag saknar den killen. Själva utställningen blev en överraskning i Vajerts favör. Hedersveteranen Vajert Inja (11 tagg) klämde till från fina sidan och tog hem BIM samt BIS 3!!! WOW! Daphne blev kalla "the puppy of the class" i veteranklassen då hon var yngst bland tikarna med sina 8 år!!! hahahaha puppy of the class - jo jag tackar ja. Exl och 3a i klassen :) Ozzy fick VG för dagen och en superkritik där domaren skrivit att om han varit mer trimmad hade han fått Exl!!! Nog första gången jag upplever att en domare skriver ner det i en kritik. Efter att vi var klara i ringen så drog vi ner rubb och stubb på honom, och det var ju synd att vi inte gjorde det direkt på morgonen, för under den långa flygiga pälsen fanns minsann en mycket mörkröd päls, som hade varit helt ok att ställa ut i :) jaja nu vet vi det =)

Cassandra och Ami tävlade i "barn med hund" =) Ami med Daphne och Cassandra med Sussis charmiga spets Honey. Tjejerna var jätteduktiga och till vår (läs stolta föräldrar) stora glädje kom Ami på delad 3e plats och Cassandra vann!!!!

Efter utställningen och avstädning av området åkte jag, Cassie och ordförande AfBV till hotellet som domarna bodde på för att vara representanter från föreningen på domarmiddagen. Mycket trevligt och det blev väldigt sent innan vi åter rullade mot hemmet. Vid 04:00 stannade jag i Nyköpings bro, la ner ryggsätet och slöt ögonen. Vid det här laget hade jag alltså varit upp i 24 timmar och det började nu kännas ordentligt. Efter ett par timmars sömn vågade jag köra igen. Frampå förmiddagen var vi åter hemma. Tack alla som var med på SBU för trevliga samtal, kramar, skratt och skoj!

2012-08-03 Idag var valparna ute på framsidan av huset. Massor av nya spännande rabatter att undersöka och Heidi hittade barnens leklåda för utomhusbruk. DEN var spännande!!!

Poolen är fylld med vatten, men en så länge är den inte av något större intresse. Skall bli spännande och se vem som är i först. Jag har mina aningar.... ;)

Trappan forceras - än med försiktighet - och trätrappen har ju håligheter som blir som sovnästen för var och en av dem.

Harraz hittade per omgående en favoritbuske! Lavendel. Han fullständigt slänger sig i den och rullar, stryker sig och liksom badar. Hela framsidan doftar lavendel genom hans framfart =))

I morgon bär det av tidigt till SBU. Skall ställa Ozzy och umgås med trevliga människor. Cassandra följer med för att träffa Ami. Hon hoppas också på att hon skall få bara med i "barn med hund". Vi får väl se om det går att ordna fram någon snäll hund att få deltaga med =)

2012-08-01 Idag hade vi trevlig besök av Heidis blivande ägare. Valparna gjorde sitt bästa med att visa sig från den fiiina sidan... dvs. de sov mest hela tiden.. hahahahha. Tur tyckte Brizna, Rex och Boyo som därmed fick kampa med främmande utan störning från de små :)

När valparna sedan kom in var de allt annat än sovande.... hua vilket röj.... en del att ta igen tydligen. 

 

JULI

2012-07-31 OS pågår ju för fullt och  Stephanie har blivit inspirerad. Här står hon på 1a pris pallen med favoritvalpen Himbi efter vinst och sjunger högt och tydligt den Svenska nationalsången!

Vad blir det av henne tro? ;)

2012-07-30 Ja så har då valparna blivit 5 veckor och jag har mina funderingar över om jag varit för snabb med att välja den som jag själv skall behålla. De utvecklas ju i omgångar, så var annan dag känns det som att man bör ändra sig för att nästa dag ändra tillbaka till första tanken. Hm... inte lätt det här inte.... Hilex blev tingad i helgen som gick och det till en härlig tjej högt uppe i norr vars hela familj håller på med viltspår =) Det blir kanoners det :))

Hanarna 5 veckor gamla: Brun (Harras) och Blå (Hilex) - Båda är tingade.

Harraz - Tingad



Hilex - Tingad



Tikarna 5 veckor gamla: Orange, Beige, Gul, Olive och Röd - 2 tingade.

Hazta - Otingad

Hindra - Tingad



Himbi - Otingad



Heidi - Tingad



Hexa - Otingad



2012-07-29 Jodå, åskväder fick vi i omgångar samt någon regnskur, men där i mellan var det strålande sol. Valparna har varit ut mest hela dagarna förutom när vi har följt en del sporter på tv:n. Måste säga att jag blev mycket imponerad av OS invigningen. :) Sen, som vanligt, önskar jag gnälla över att de mer "udda" sporterna får på tok för lite plats/sändningstid. Jag gillar skytte (inte bara bågskytte alltså) värja, kanot etc. Vill se mer av det! Men så är det ju, de "större" sporterna, som ändå alltid finns med i tv i andra sammanhang, som får mest sändningstid. När jag ändå är igång så vill jag redan nu ge en brasklapp åt tv-producenterna som dessutom kommer att visa (för så har det också alltid varit) ALLDELES för lite av Paralympics när de spelen väl sätter igång! Sverige ligger långt fram i Paralympics och jag fattar inte varför inte dessa medaljer räknas... men det är kanske bara jag som tänker så?

2012-07-27 En alldeles bedårande skön eftermiddag och kväll bjöd på många nya "Kodak-moment" på valparna. Skönt att kunna sitta ute som omväxling till alla åskväder som dragit förbi över oss denna sommar. Tyvärr säger väderprognosen att det skall rulla in fler under helgen. Eftersom det alltså var bäst att passa på satt vi ute länge och skrattade åt valparnas framfart. Tokiga Himbi (gul) trasslade till det för sig i vattenbadet. Inget som bekymrade alls! Så kan man också sova tyckte hon och somnade in där hon låg! 

Brizna gav dem mat ute i omgångar och sedan fick de springa fritt på baksidan. Det lutar ganska rejält så kullen tränar upp sin balansförmåga och man ser att de blir bättre och bättre för var dag som går. Hade sedan en sen middag och bänkade oss, efter den, framför tv:n för att se OS invigningen.

2012-07-24 Första natten i köket var väldigt lugn. Lite pip och ljud brukar det vara innan valparna hittar sina nya favoritsovplatser, men inte det här gänget. Är de trötta så kraschar de där de står - duger bra liksom. :)

I dag kommer de första främmande på besök. Angelica samt Oscar med mor och systerdotter =). Främmande är kul. Goda att bita i och pussa på och om man är snabb kan man knycka något kul som blir ny leksak en stund, innan ägaren lyckas rädda in ägodel ;)
Tyvärr, eller tyvärr och tyvärr med tanke på hur vädret varit denna sommar, så sken solen och en av årets varmaste dagar var just idag. Valpar (i normala fall) vare sig leker eller äter om det är för varmt - de ligger mest och sover i skuggan. Dessa är inget undantag - är det varmt så är aktiviteten inte så hög. Framåt kvällningen blev det betydligt svalare och då kom de igång ordentligt. Gäller att ta igen för förlorad tid.... hahahaha.... Vilken rulle de har när de far omkring nu. Många skratt och "kodakmoment" bjuds det på. :)

2012-07-23 Att flytta upp till köket var inga som helst problem. Jag tycker dock att det kanske kommer bli lite för varmt där då köket ligger i söderläge. Vi får se. Om de verkar "lida" av värmen så får jag tänka om. Ingen har reagerat på alla ljud - sover dem så sover dem! De har också varit ute i den nya hagen vi gjort och det uppskattades verkligen. Skönt att sova i skuggan och för oss roligt att studera dem när de leker med varandra eller kastar runt med trasor och stumpor (kamleksakerna). De har redan kommit på att om man ställer sig i vattenbadet så svalkas man av fort. Både orange, Hazta, och gul, Himbi, ligger gärna med halva kroppen i det ;)

Hanarna 4 veckor gamla: Brun (Harras) och Blå (Hilex) - 1 är tingad.

Harraz

Hilex

Tikarna 4 veckor gamla: Orange, Beige, Gul, Olive och Röd - 3 tingade.

Hazta

Hindra

Himbi

Heidi

Hexa

2012-07-22 Idag var valparna ute för första gången. Spännande med så mycket nya dofter att att undersöka och gräs killar speciellt under tassarna samt i munnen när man smakar på det. Som brukligt drog dem iväg på upptäcktsfärd även om de höll sig nära oss hela tiden. Väl inne igen somnade de som stockar ;) I morgon blir det 4 veckor och flyttar därmed upp till köket.

2012-07-19 Idag var vi till Åtvidaberg och hämtade stamtavlorna. Inte är det "som hittat" prismässigt och döm om min förvåning när det inte ens är köpeavtal med i paketet längre!!! Dem får man dra ut via nätet numer.... så vad betalar man för egentligen? Själva registreringen (stamtavlorna) och ägarregistret (på SKK vill säga) och det senare även om valpen skall exporteras. Känns lite som "det nya greppet" inom försäljning dvs. istället för att höja priserna så tar man ut samma pris, men minskar innehållet!!! Bara att gilla läget liksom. Nåja, namnen var i alla fall rättstavade :))

Gänget i lådan, eller ja mer utanför än i numer, växer så det knakar och nu börjar dem utforska det mesta omkring sig. Lekarna blir tuffare och tuffare samt att de känns mer då de små synålarna har börjat tränga igenom tandköttet. De blir stadigare i sina kroppar (läs håller balansen bättre vid attacker) ja förutom Oliv, Heidi, som haft den förmågan ett tag redan. Efter lek och mat skall man så finna sig en skön viloplats. Gul, Himbi, vill gärna ligga i knä eller knöla upp sig i axelhöjd - även om det innebär att hon måste stå och sova... hahahahaha......

2012-07-16 Dagen började å det märkligaste.... Göte ringde från Askersund med tips från Manne om den döda bilen. Skulle sätta dit +polen igen, trycka på larmdosans knapp 2 gånger (används aldrig annars). Sagt och gjort! Bilen låstes men, ingen varningsblinkers gick igång, bilen låstes upp och fortfarande ingen varningsblinkers! Då var det dags för nästa steg - prova att starta bilen igen - JAAAAAAAaaa, den startade på första försöket... MEN alltså.. har jag varit utan bil i en vecka och så visar det sig att den "simplaste" lösningen till problemet låg i handväskan. Hepp, nu vet man det om blixten skulle slå ner igen. Värt att prova från början alltså. ;)

Käkar och växer, käkar och växer ;) Idag är gänget 3 veckor och förutom fotografering, vägning, kloklippning får de sin första avmaskningsdos (blä om man frågar dem). Lilla Oliv klättrar och far som en toka, helt orädd och med en otrolig balans för att vara så liten :) Agility takter? Harras (brun) ser ut att bli gängets filosof ;) Sitter och funderar på livet medan tjejerna kastar sig över honom och när han vill gå så rasar de av honom (bokstavligt talat). Hilex är en kelgris som gillar att nabba tag i tjejerna. Röd, Gul och Orange busar med det de får tag i och Beige morrar när hon leker.... redan.... gulp....

Hanarna 3 veckor gamla: Brun (Harras) och Blå (Hilex) - 1 är tingad.
Tikarna 3 veckor gamla: Orange, Beige, Gul, Olive och Röd - 3 tingade.

2012-07-14 I dag har vi varit till bus och leklandet i Linköping. Hua vilka priser!!! Ja, ja... tjejerna hade jätteroligt och det var ju det vikigaste ;) Värmer gott i hjärtat att se och höra deras glada skratt. Valparna busar mer och mer. Cassandra och Stephanie har gjort leksaker till dem och först att "hugga" en var Beige tätt följd av Oliv... hm... I övrigt är det fällarna i valplådan som blir omskakade så gott de små kropparna klarar... hahahahaha....

2012-07-12 Bilen är fortfarande tvärdöd! Blixtnedslagen i helgen orsakade någon form av kortis i bilen, vilket tydligen inte är helt ovanligt om det sitter ett gammal larm i den och som inte avlägsnats ordentligt. Den har nu varit död i tre dagar och det är ingen hit att bo så här utan bil.... Enligt löfte skall jag få hjälp senast söndag, men det återstår ju att se.... grrrrrr för gamla bilar och teknik.

2012-07-11 Den här gången är det verkligen inte mitt fel att uppdateringarna blir lidande. Det beror på vädrets makter med åska och blixtar till och från hela dagarna. Där i mellan skiner solen - nästan lite retsamt.... Nå, bilder på gänget tas ju förstås och kommer upp när det går att uppdatera utan att riskera dator och annat.

2012-06-09 Så är vi hemkomna från årets festival! Härlig helg och jätteroligt att både Ozzy med familj och Mizzy med familj kom på besök =)). En rejäl överraskning och mycket stor glädje för både Cassie och mig blev det när min kusin, Anders, kom med en långbåge och 3 pilar som han gjort till henne. Varmt tack! Anders och tack Monkan för omtanken.

Helgen slutade abrupt kan man väl säga eftersom åskguden Tor var på uruselt humör - vem glömde blota?.... Stora vattenpölar (läs mindre pooler) uppstod här och där, inklusive i vikingatälten, och blixten slog ner i el stationen så hela området blev utan el. Kylcontainrarna, köket, kassor etc... en och annan bil började varningsblinka och husvagnen skakade! Ja, inget annat att göra än att stänga för besökarna. Barnen, och en och annan vuxen, hade dock roligt genom att springa framåt kasta sig handlöst i "poolerna" och glida genom vattnet och leran! Inte en enda bild tog jag i år och det beror på att Natta var med och stod för fotograferingen. Hoppas nu på att hon sänder bilder som hon lovat :) Nå när vi krokade på för hemfärd hade Tor lugnat ner sig betydligt och solen strålade igen.

Väl hemma och efter baxande fått husvagnen på plats var det dags att  tömma den på allt blött samt kylvaror etc. Starta tvättmaskinen och förstås gosa med valparna :)

I dag blir de 2 veckor och alla har öppnat sina ögon. Tultar runt och försöker busa med varandra redan. Sååååå söta!

Hanarna 2 veckor gamla: Brun (Harras) och Blå (Hilex) - 1 är tingad.
Tikarna 2 veckor gamla: Orange, Beige, Gul, Olive och Röd - 2 tingade.

2012-07-05 Nu är det dags för årets festival på Stallarholmen =P

Talar naturligtvis om Vikingafestivalen 2012, som går av stapeln 6, 7 och 8 juli. I år kommer är det 10 års jubileum!!! och det är anledningen till att vi har öppet i dagarna 3.

Om ni har lust att besöka festivalen är ett tips att packa ner badkläder för det ligger en jättefin badstrand precis vid vikingaområdet och om vädret håller i sig kan det vara skönt att ta sig ett svalkande dopp och smälta alla intryck från dagen - eller, varför inte, som ett avbrott mitt i. Äta, läska sig och resa i bakåt i tiden gör man i vikingabyn! Hur man hittar till festivalen ser ni på kartan nedan. Varmt Välkomna =)

12-07-02 I dag blev valparna 1 vecka gamla ;) Fotografering, kloklippning, vägning och allmän översyn har därför stått på schemat. Födelsevikten är ett minne blått, i synnerhet vad gäller Harras ;) Det här gänget är starka i sina kroppar, flera av dem har redan börjat åla (halvt gå!) när de skall ta sig fram till matbaren. Luktsinnet är det inget fel på heller och trots att de inte fått ögon ännu undersöker de underlaget med nosen. De nosar också frenetiskt på händerna när man håller i dem - redan! Röda tiken, alltid den som får rött band verkar det som, öppnar munnen när Brizna tvättar henne. Det ser ut som om hon försöker leka (bita tag i)! Under dagens hantering fick jag första slicken på kinden av flera av dem ;))) WOW!

Hanarna 1 vecka gamla: Brun (Harras) och Blå (Hilex) - 1 är tingad.
Tikarna 1 vecka gamla: Orange, Beige, Gul, Olive och Röd - 2 tingade.

12-07-01 Dags att starta ny månad! Känns som jag inte hinner med att uppdatera i dagboken, men det kommer vartefter - så ett tips är att gå tillbaka till juni då och då för jag kommer uppdatera så snart tillfälle ges. Bland annat om H-kullens födelse och bilderna tagna då de föddes och ett par timmar senare, förstås ;)

I helgen tävlade Angelica i NUM (Nordiska Ungdoms Mästerskapet) för sista året (sen är hon för gammal för att få delta). Det gick inte lika bra som förra året, men ett kanonresultat blev det ändå. Med ynka 2 poäng missade hon semifinalen. Grattis tjejen, som är nionde bäst i Norden =))

JUNI

12-06-25 H-kullens födelse.

12-06-21-24 Midsommarhelgens firande började redan på torsdagen då jag och tjejerna åkte till förskolan för att vara med och klä en mini midsommarstång. Sen blev det sedvanlig dans kring stången och efter det jordgubbar och glass. Mums!

12-06-19 I går picknick med tipsrunda på förskolan. Idag körde vi Angelica hem till Växjö.

12-06-06 Sveriges nationaldag!

12-06-05 Idag fyller B-kullen 5 år, grattis till gänget, och dräktiga Brizna firar det på sitt alldeles egna sätt dvs. med märklig vila.... hm.... hahahahah... så typiskt Laekenois!

 


Sitter just nu och väntar på besked från Angelica som är på väg hem =)) Yes, lite hjälp på väg hit alltså och jag hoppas hon stannar ett par dagar den här gången. Förutom att fixa här hemma, äta gott och njuta, är det bågskytte som står på programmet då hon skall tävla i NUM för sista gången (sen är hon för gammal för att få deltaga.) Skulle ju inte skada om det funnits mer kosing i plånboken för då hade vi kunnat införskaffat lite nya växter och fixat lite i rabatterna, nåja... det får bli vid senare tillfälle (läs inför nästa sommar)....

12-06-04 Helgen som var flöt på lugnt. Tjejerna och jag har varit själva och vi handlade, fixade i trädgården mellan regnskurarna, åt gott och tömde några kartonger. På kvällarna mös vi framför tv:n och vi har också eldat i kassetten. En riktigt mysig helg alltså.

Plattgången efter =)Plattgången innan rensningSå här fin blev gången på baksidan efter rensningen. =)

Det är lite kvar ner mot vägen för som sagt gäller att passa på mellan skurarna..... Tvätten är genomsköljd ett flertal gånger ;) Det enda som varit lite jobbigt är de höstvindar som dragit förbi. Kyligt! Hoppas verkligen att detta inte är årets sommar......

MAJ

12-05-30 Efter middagen åkte vi till Finspång för utomhustävling i Östgöta- touren. Cassie skjuter otroligt bra igen! Trots solen i ögonen mot slutet av tävlingen gör hon nytt personbästa med 353 poäng och tar nytt GULD! Super grattis tjejen =)
Tyvärr låg ju tävlingen mitt i veckan och det blev väldigt sent innan vi var i säng. Nåja, en gång gör väl inget kanske.....

Nu är det hög tid att kika i tävlingskalendern. Undrar vilken nästa tävling blir. Kanske debutering på jaktstig?

12-05-29 "Pitolen var laddad"! Ultraljudet idag visade det vi redan hade på känn, Brizna är definitivt dräktig! Många väldigt livliga foster såg vi. Betyder att i slutet av juni är det dags =)) Beskedet firades med årets första tallrik jordgubbar och gammaldags vaniljglass. Detta blir Runars första kull och Briznas sista. En "look-a-like" kombination som skall bli väldigt spännande att få se födas och sedan följa under uppväxten.

12-05-27 Den här helgen har varit makalös! Det är väldigt sällan jag gråter men här har tårarna runnit floder och det av GLÄDJE!

Först, den 26 maj - i går alltså, kommer besked från Varberg där Maria och Alpha gått MT och det med både besked och bravur! 482 poäng och "döv" för skotten. WOW1!

Sen, lite senare samma dag, ringer Mary och berättar att hon och Xena tävlat lägre klass spår och den här gången blev det uppflyttning! En "drös" championat "ramlade" in per automatik att lägga till de redan erövrade. Svensk Utställnings Champion, Nordisk Utställnings Champion samt Internationell Utställnings Champion!!! Då kom tårarna för andra gången! WOW2!

Dessutom, inte att förglömma, Ozzys röntgen och ögonresultat för ett par dagar sedan ... inte undra på att tårarna kom :)

Tack Maria och Mary för att ni jobbar så med era hundar och därmed lyfter fram både kenneln och framför allt rasen! Samt varmt TACK för att ni delar med er av resultaten så att stolta kennelmamma får känna sig delaktig på ett hörn. Njut av era välförtjänta framgångarna nu :))

Så idag fylldes glädjebägaren på av att Angelica ringer och berättar att hon tagit 2 guldmedaljer i ett bräde och därmed också blivit distriktsmästare i sin klass!!!

Hela helgen sammanfattas med ett enda ord: VAJERT!

12-05-23 I går var jag och Stephanie till förskolan ett par timmar. Idag började hon och vilken spännande start sen. Hon fick åka skolbuss med de andra på förskolan in till Åtvidaberg för att träffa den lärare hon kommer ha när hon börjar skolan till hösten. De har det som tradition här och det kallas för karuselldagen :) Cassie var också iväg med sin klass för att möta den läraren de kommer få när de till hösten går upp i 4an.

Den här dagen började på ett sätt som var helt underbart. Fick nämligen ett sms från Ozzys ägare, Frasse, att röntgenresultatet låg uppe på SKK. HD-A/A och ED-0/0. VAJERT!!! Med andra ord är det en avkomma till efter Rex och Brizna som är fri och det i sin tur betyder att samtliga, som hittills röntgat, är det ur två kullar dessutom =)) Jipiieee!!

Efter middagen åkte vi in till bågskytten och där visade det sig att en av skyttarna haft Groenendael en gång i tiden! Btw så har det också kommit till kännedom att chefen på förskolan har Tervueren!

12-05-21 Idag har jag och Stephanie bakat kanelbullar med äppelmos i. Mums! Efter middagen åkte vi till bågskytten för att skjuta utomhuskorren. Snabbare skjutning har jag nog inte sett på länge, Angelica är snabbare i och för sig. Cassie sköt i rasande fart, utan att slarva, på grund av det åskväder som drog närmare och närmare. 208 poäng gjorde hon - trots åskoväder. =) Efter skjutningen handlade vi lite mjölk och när vi kliver in i affären kom regnet. Några blixtar såg vi aldrig till.

12-05-20 Upp tidigt för resa till Linköping och Cassies första taveltävling utomhus. 20 meter 60 pil. Lite nervös var hon allt, men vilken skjutning hon genomförde. Inte en enda miss på första 30 pil. Så åt vi medhavd matsäck och sen var det dags för nästa 30 pil. Vinden ökade och snurrade runt en hel del på arenan, vilket lurade många skyttar inklusive Cassie. 3 miss på sista 30 men totalt blev det nytt personbästa på 328 poäng och Guld! Som minne fick Cassie tapeten hon sköt på. Vilken trevlig gest från arrangörernas sida! =) Efter tävlingen åkte vi och handlade. Utanför Biltema mötte vi upp Göte och Stephanie. Jag och tjejerna åkte hem för middag och Göte åkte till Askersund.

Rabatten utefter huset innan rensningen12-05-19 Idag tog jag tag i rabatten, eller vad man skall kalla den, utmed husväggen. Så här såg det ut innan jag började. Undrade ju lite smått hur det kommer se ut när rensningen väl är färdig. Spännande och se vad som finns under allt gräs.

Har också varit runt och fotat i trädgården under dagen.

Rabatten efter rensning!

Det var inte så svårt att rensa, då det mestadels är sand. Se här! Det kom fram sten och stenpartiväxter! Vem kunde ana det innan rensningen =) och jag som älskar stenrabatter.

Cassie blev hämtad av Liam, hans mor och Frida för resa till stengrottorna, sedan åt hon grillmiddag med Fridas familj och kom hem för att förbereda allt inför morgondagens första taveltävling utomhus.

12-05-18 Man tager vad man haver, som Kajsa Warg brukade säga. Gav mig på häcken utmed vägen men, eftersom jag inte har någon häcksax, fick det bli med sekatören! En dam kom förbi och jag fick beröm att det blev så jämt trots verktyget jag använde. Dessutom påtalade hon att man kan klippa häcken med nagelsax också om man vill.... hahahahaha.... Händerna fixade inte mer än utsidan, så innan jag har en häcksax får resten vänta.

Vallmoknopp. Undrar just vilken färg den har.12-05-17 Idag har jag, bland annat, fixat lampan vi hade i köket i Älta, så nu har vi ljus även i detta kök. Kedjan putsat, ny lampskärm och ny el, för säkerhets skull. En bil körde upp på skaftvägen och ur den klev Liam, klasskamrat till Cassie, och hans mamma som undrade om de fick ta med sig Cassie ett par timmar!!! De skulle till någon trollstig. Senare på kvällen när vi åt middag, grillade, visade det sig att Liam är Cassies pojkvän.... vänta lite nu.... pojkvän?!... det gick undan....

Alpha ställdes i Nora idag och fick Exl, men domaren höll CK av någon okänd anledning. Efter det gjordes exteriörbedömningen inför korningen och hon blev godkänd. Grattis! 

12-05-16 Cassie stormtrivs redan i skolan och har redan kommit in i klassen. Dessutom har hon och en tjej i klassen funnit varandra så nu är de bästisar. Dock tycker jag att det är lite tufft att gå upp 6.40 varje morgon för att fixa frukost och följa henne till bussen. Det funkar ju nu, men hur blir det i höst och vinter... och då skall Stephanie dessutom åka.

Idag skulle Angelica kommit för att hjälpa mig i flera dagar, men nu blir det inte så eftersom de har ändrat om lektionerna för henne. Göte dök dock upp om än sent. Cassie gjorde riktigt bra ifrån sig på bågskytteträningen idag och på söndag är hennes första tävling utomhus... spännande!

12-05-14 2 timmar tog det innan datorn startade upp idag!!! 2 timmar! Arg? nä... inte ett dugg... SKITFÖRBANNAD snarare. När den väl ville vara samarbetsvillig så satte jag mig med Belgaren. Tur att jag gjorde undan en hel del innan flytten. tog inte så många timmar innan befintligt material var satt. Nu är det bara att vänta på resten.

ÄppelblomFörst ut i O-kullen att röntga är Ozzy. Nämligen idag! Dessutom ögonlös de honom när de ändå var igång. Ögon - UA, jipiiee, och plåtarna såg riktigt fina ut. Nu väntar vi med spänning på det officiella resultatet från SKK.

Cassie fick lov att hoppa bågskytten idag då hon ville leka med Frida. En av klasskamraterna som dessutom bor här i Falerum. Klart hon fick!!! Kompisar i närområdet är viktigt. Hoppas nu bara att även Stephanie finner nya kompisar.

12-05-13 Gräsklippning och rabattrensning. Nedbankning av jordankaret och vattning på schemat. Efter lunch körde jag och tjejerna ner Angelica till Växjö och Göte åkte till Askersund. Boyo blir kvar här ett tag, då Mimlan nu är i höglöp. Hemma igen blev det varm choklad och smörgås innan sänggående. Cassie är lite spänd för i morgon är det första skoldagen i nya skolan.

12-05-12 Åkte in till Åtvidaberg för att lämna Cassie hos nya kompisen Eva, för att sedan åka vidare till Linköping för att hämta upp Angelica och Boyo. Handlade bland annat på IKEA innan vi åkte hem. Köpte en orkidé, och häftigast är den här - grön och lila! Så fick jag en orkidé, mörk vinröd och vit, av Angelica. Tömde kartonger, flyttade om möbler, Angelica och Göte bar ner det som skulle burits ner från början - vid flytten alltså - och upp det som skulle landat uppe från början. Nu börjar det likna något.

12-05-11 I morse kom sotaren. Nu är eldningsförbudet hävt och husförsäkringen gäller :) Allt i tipp-topp skick. Han visade hur man skall tända och elda genom att det är en insats i öppna spisen. Senare på eftermiddagen åkte tjejerna och jag in till Åtvidaberg för att handla inför helgen. På byggvaruhuset fick vi inflyttningsrabatt :)). Lagom till middagen kom Göte.

12-05-10 I går ringde rektorn för Långbrottsskolan för att meddela att Cassie nu är inskriven i 3B - det gick fort. Idag besökte vi skolan och den nya läraren och Cassie blev väldigt glad. Här vill hon gå!

Toaletten har börjat bråka här hemma - något knas med vattenlåset antar jag - för knappen går inte alltid upp igen efter spolning och då står det och rinner hela tiden... suck... nya grejer att ta tag i alltså. På bågskytteträningen sköt Cassie, förutom tavelträning, även några mål på jaktstigen för första gången. Kul!

12-05-08 Idag blev jag väckt av teknikern på Telia, som lyckats få kontakt med modemet till slut och nu undrade vilka lampor som lös på displayen. Bara att hasa sig ur sängen och gå en trappa ner för att uppge det. Telefonen däremot är fortfarande stendöd, men han sa att det kan ta några timmar innan den är igång.

Ny resa till Valdemarsvik för att hämta skåpinredningen OCH få ny nyckel till Cassie. Det visade sig nämligen att den de gjorde i går inte fungerade i låset alls. Tog ett tag innan han kom på att han tagit för tjockt material. På vägen tillbaka stannade vi till på skroten och hämtade vevar till fönstren bak på bilen samt ny sidospegel.

Senare på kvällen kom telefonen igång och första samtalet från huset gick till mor i Stallarholmen. Dock krånglar datorn. Den stänger ner sig själv om den ens startar upp.... grrrrr... och snart är det manusstopp, så nu är det viktigt att det fungerar här... Tyvärr har den varit så här sedan senaste styrelsemötet och vete tusan vad som är fel. Frustrerande när tekniken inte fungerar som den skall....

12-05-07 Började dagen med att ringa Telia! Det visade sig att de har ingen kontakt med modemet alls. Felanmälan och någonstans kändes det skönt att det inte var jag som inte längre är teknisk nog. Felet låg inte hos mig den här gången.

Skolan var jättemysig och Stephanie höll rektorn i handen under hela besöket - tyvärr får man väl säga - för efter samtal med kommunen fick jag beskedet att visst får jag välja den skolan men då måste jag ordna med transporten själv, någon skolskjuts blir det inte tal om... däremot var vi välkomna att besöka Långbrottsskolan i Åtvidaberg. Den skolan som det är tänkt att dem skall placeras i och DIT går skolskjuts. Ja, ja, det får väl bli så då. Åkte på liten upptäcka "närområdesfärd" och hamnade i Valdemarsvik eller precis innan Valdemarsvik C. Där handlade vi och fixade jordankare till tvättvindan samt en nyckel till huset åt Cassie. Beställde också hyllplan till städskåpet i köket. 

Efter middagen åkte vi till Åtvidabergs bågskyttebana. Körde förbi så där en 3 gånger innan jag fattade att jag skulle in på den lilla, och då menar jag lilla, grusvägen precis bredvid staketet. Cassie gjorde en kanonträning och träffade en tjej som är året yngre än hon. Förutom att de kände igen varandra från gemensam tävling så fann de varandra direkt! =))

12-05-06 Fortfarande inget nät. Gick runt i trädgården och funderade på vad som växer i rabatterna, ja förutom gräs och ogräs då förstås. Undra också vad det är för buskar vi har - ginst är en för den blommar, men resten. Inte en aning. Skall bli spännande att följa trädgården vartefter den blommar. I morgon skall vi åka på besök i en av skolorna, den jag helst vill att tjejerna börjar i, men tyvärr ligger den utanför kommunen så det blir nog svårt att få igenom. Efter middagen badade tjejerna och när vi drog ur proppen blev det översvämning i badrummet. Mattorna flöt om kring då avloppet inte hann med att svälja.... grrrrr... vet inte om jag skall skratta eller gråta.... men golvvärmen fungerar!

12-05-05 Första natten i huset är avverkad och det tar nog lite tid att vänja sig vid alla nya ljud man inte är van vid. Ett av dem är luftvärmepumpen ;) Idag är det sovrum som står på agendan. Sängen skall sättas ihop och rummet i sig möbleras, så måste vi sätta upp lampor i taken så man ser något när mörkret faller på. Vare sig tv, telefon eller internet fungerar :( hm... kanske tur det för det blir mer gjort i hemmet. Tyvärr lämnar även teckningen för mobilen en hel del att önska också. Vissa platser i hemmet och på trappen utanför fungerar den men på andra ställen bryts samtalet hela tiden och det går inte att sms heller... crap!

En sväng in till Åtvidaberg för att handla och se oss omkring lite. Hittade en soffgrupp och jag skulle vilja ha - TUR att jag inga pengar har till den för då det var ljus botten på tyget misstänker jag att den ganska snart skulle bli förstörd av hundar och glass-, bull- och saftdrickande barn....

12-05-04 Nu har Cassie gått sin sista vecka i Hammar skola. Det har varit kallt att bo i husvagnen, men väldigt mysigt. Bilarna är fullpackade och vi lämnar Olshammar bakom oss. Ja, Göte blir ju kvar eftersom han jobbar i Askersund och han kommer bo i husvagnen under veckorna. På vägen stannade vi och handlade till kyl och frys. Kvällens middag handlades också in och det fick bli pizza. Kändes jättefint att kliva in i nya hemmet även om det står kartonger över allt, men vi har ju numer stor erfarenhet av att sicksacka mellan kartonger, så det får gå även här en tid framöver.

APRIL

2012-04-30 Städning samt en andra målning av rummet, som Jey grundat. Blir fint nu. Tjejerna hade avslutning på fritids och dagis med glass och strössel och annat smarr. Värden kom med mäklaren för slutbesiktning. Middag i Öggisen och i väg till Bågskytten samt kramkalas vid tågstationen i Motala där vi släppte av Boyo och Angelica för hemfärd till Växjö. Tack älskade dotter för all hjälp denna helg och vi ses snart igen. Stort tack även till Jey för ditt arbete samt till Mor, svägerskan Zara, Maria och Larsson för all flytt och packhjälp. Riktar också ett jättetack för allt stöd via telefon och sms till familjen Fransson i Gävle och Magnuson i Stockholm samt Andersson i Eskilstuna. Kram till er alla och nästa gång (flytt), OM det blir någon nästa gång, så blir det flytt- och städfirma för hela slanten! Jag tänker bara ta min handväska, kontrollera att allt är med och att städningen är super utförd, och låsa dörren.... ;)

2012-04-27--28 Packning av flyttbil och släp i omgångar. Nere i Falerum väntade Angelica, som började ställa i ordning tjejernas rum. Under helgen åkte i stort sätt allt ner, inkl. de växter som jag och mor grävde upp. Dessutom jordslog jag och Angelica dem direkt när vi kom ner. Nu håller vi tummarna för att de tar sig. Natten mellan lördag och söndag sov tjejerna nere i Falerum tillsammans med Angelica.

I Olshammar är det nu endast städmaterial samt lite smått som inte fått plats som skall ner. Även Öggisen har packats då vi nu skall bo i den i en vecka - vårsemester - semester och semester. Cassie skall gå i skolan och vi skall städa huset från topp till tå, eller källare till tacknock kanske det heter när det gäller hus.

2012-04-26 Ny resa till Krylbo och Runar hade laddat om pistolen ;) Denna gång genomfördes en parning med hängning. Nu är det bara att hålla tummarna för att det tog ordentligt.

Sen raskt hem för att packa, packa och åter packa. I morgon kommer Alphas matte för att hjälpa till med packning och nedkörning av nästa flyttlass :) Jey målar och rummet börjar se riktigt fint ut.

2012-04-24 Igår kom även Jey hem för att hjälpa till att packa och för att måla ett rum, som måste snyggas till. Rex blev väldigt glad över att hon kom och hm... tycker nog att det lät som om han beklagade sig lite över det faktum att bruden på övervåningen faktiskt är redo för lite kuttrasju och något om att jag tydligen inte fattat att han gärna ställer upp .... glöm det killen....

Packade in Brizna i bilen och for till Dalarna, Krylbo, för just lite kuttrasju. Där väntade vackra Runar, men någon regelrätt parning blev det inte idag. Tränat har de dock gjort ;) Ny vända på torsdag så får vi se.

2012-04-22 Under tiden Göte grävde upp hundgården packade jag vidare. En hel del hamnar inte i nya hemmet utan förpassas till återvinningen. Känns skönt att göra sig av med en hel del man ändå inte använder. Trots det blir jag förundrad över att man har så mycket saker och dessutom sådant som man använder och inte kan kasta. Rensning som denna skulle behövas betydligt oftare... hm... kanske något att införa. Typ höst och vår eller så? Bäst och hårdast på att kasta är faktiskt Cassandra. Lite förvånande för jag trodde nog hon skulle hålla hårt i sina saker, men det är jag som bromsar i hennes rensning.

2012-04-21 Mor och Svägerska kom för att hjälpa till med första flyttlassen. Göte stack tidigt med första lasset under tiden vi andra packade bilar och mindre släp fullt. Så kom Göte tillbaka och vi åt god gryta som mor hade med sig. Smarr. Inpackning i bilarna och ner med nästa lass. Tack för hjälpen :))

2012-04-20 Hämtade Rex som skall vara hos oss under helgen. Stackars Rex, om ni frågar honom, skall INTE para Brizna. Det beskedet mottog han..... så där.....

Senare på kvällen hämtade vi släpet och fyllde det med bohag - klart att fara ner till Falerum.

2012-04-18 Idag åkte vi till veterinären i Karlsborg för att ge Brizna en herpesvaccination. Det är inte långt kvar nu för lite "kuttrasju" med killen i Dalarna ;) Veterinären var för övrigt densamma som besiktigade Brizna och hennes bröder som 7 veckors valpar. Hon tyckte det var jätteroligt att få se henne igen och lika tyckte tydligen Brizna som hoppade upp och gav vet en STOR puss! :)

På kvällen var det dags för styrelsemöte via Skype....hm.. gick ju inte alls det! Rätt som det var sa datorn "poff" och blev helt svart..... ahhhhhhhhh..... efter många om och men fick jag i gång den igen, nejdå svor inte så mycket...., men efter att ha blivit "utslängd" från Skype sådär en tre gånger till gav jag upp. Fortsatte med mitt nya "nöje" (not - blä) packning istället.

2012-04-15 Maria ringde för att berätta den super trevliga nyheten att hon och Alpha gick upp lydnadsprovet för patrullhund idag. De klarade det med väldigt höga poäng rakt igenom! För övrigt var de det enda ekipage som blev godkända idag. Vajert tjejer! Efter samtalet skulle hon hem för att fira dottern, Felicia, som idag fyller 17 år - grattis Felicia. Pratade med ägaren till huset i Falerum, som vi kikade på under långfredagen, och det lutar mot att det blir dit vi flyttar.

En fördel med flyttning är att man rensar ur en hel del. Idag var det garaget som gicks igenom. Blev förvånad att det inte var mer skrot där. Såg så ut vid första anblicken, men det visade sig att grejerna stod utspritt och därför gav ett rörigt intryck. Vi hann inte hela garaget, men bra mycket. Resten får bli under kvällarna den här veckan - så länge det är ljust nog att se något. En annan märklig företeelse med flytt är packning. Kartongerna växer till antal och står travade på varandra över allt och ändå tycker man att det inte syns att man packat! Beror ju på att man tömmer lådor och skåp där det i alla fall inte syntes att man hade saker. Först när man börjar ta ner från väggarna, packa ihop bokhyllesystemen etc. blir det märkbart, tomt och ekande..... det roar mig inte att packa och flytta - undrar om jag börjar bli för gammal för sån´t här?!  

2012-04-10 Tiden går väldigt fort, för fort. Dagar blir till veckor, veckor blir till månader, månader blir till år och man tänker egentligen inte så mycket på det. Livet har sin gilla gång, men då och då stannar man upp och blir påmind om att åren har "runnit" iväg. Barnen lämnar dagis och går upp i skolan, konfirmation, studenten och sedan in på universitetet eller börjar jobba och flyttar hemifrån. Valparna blir i MH och röntgenålder, MT ålder, vuxna och får ev. egna valpar, veteraner och sedan minnen. Idag är en dag som påminner om att åren går - för 27 år sedan flyttade jag och Göte ihop. 27 år, känns overkligt på något sätt. I slutet av juni har vi bott i Närke i 6 år, men som det ser ut nu är det bara Göte och Jey som kommer att fira det. Vi andra har lämnat Närke innan den dagen. Angelica redan i samband med bågskyttegymnasiet och nu universitetsstudierna i Växjö. Jag, Cassandra och Stephanie flyttar i slutet av april. I dagsläget vet vi inte vart ännu, men föga troligt att vi stannar i Närke. Göte har ju jobb i Askersund, så han blir kvar.
Nu har också Brizna startat sitt löp, så runt 24-26 april blir det parning! Spännande!

2012-04-08 Glad Påsk! I fredags, långfredagen, var vi och kikade på ett hus. Jättefint, men med dum sluttningstomt. Cassandra och Stephanie valde rum direkt och Cassie började dessutom att möblera sitt. HÄR vill hon bo! Den sluttande tomten var perfekt för då kan de åka pulka utför på vintern!!! Efter visningen släppte vi Jey vid bussen till Stockholm (är vi en resande familj eller vad?) och for hem för middag och fundering. Packningen fortgår och nu har vi kartonger högt och lågt. Lördagen, påskafton, letade tjejerna ägg och vi firade Cassies dopdag med god middag och ett glas vin. Tjejerna drack någon blå läsk - får myrkrypningar bara jag tänker på färgen...., men de tyckte att den var jättegod. Senare på kvällen, framför TV:n, hade vi ostbricka (ja, beställd av Stephanie och Cassie).

Idag var vi till Småland för ny husvisning. Tomten var helt i min smak - underbar - men huset i sig blir för litet och ingen av tjejerna gillade stället. Innan vi for hem träffade vi Joachim och Susann med syskonbarn för fika och lite snack. Trevligt och kul att få se killen de behöll ur senaste kullen. Mycket fin benstomme, vackert huvud och kalaspäls. Tack för trevlig stund :)

I morgon skulle Alpha gått upp på MT banan, men blev bortlottad :( 34 sökande på 8 platser ger en tydlig fingervisning. Alldeles för få tillfällen, och jag hoppas nu att inte Alpha kommer ha samma otur som Brizna när det gäller att få en plats. Örebro kommer ha en dubbelhelg, och vi fick besked om återbud, MEN de platserna var fyllda innan beskedet landat.....
 

2012-04-04 Hämtade Jey, Rex och Göte i Askersund för "ilfärd" till Mjölby station. Väl där visade det sig att vi hade kunnat krypköra för tåget, som tjejerna skulle vara med på, hade inte anlänt till Alvesta än gång. Nytt besked, efter en timme, om att samma tåg stod still i Älmhult på grund av kopparstöld... grrrrr.... tjuvar.... Till slut kom ett tåg de fick åka med och det var så bystat att tjejerna först fick stå i gången. Efter en liten stund reste sig två av resenärerna och erbjöd dem sina platser. Vilken vänlighet! De resonerade att OM tåget måste bromsa hårt skulle ju tjejerna kunna råka riktigt illa ut om de skulle få alla vuxna över sig. Alla inpackade i bilen åkte vi för att få i oss lite i magen och jag ringde Angelica för att säga att de nu var framme och i vår "besittning" igen. Det var tänkt att Cassie skulle träna bågskytte, men på grund av förseningen hann vi inte dit innan de stängde. Trötta och glada stupade de i säng och jag tycker det är skönt att de är hemma igen. Varmt tack till Angelica och Oscar för dessa dagar. Tjejerna har verkligen haft jätteroligt och tack för påskpresenten!

2012-04-03 Känns lite märkligt att vara ensam hemma. Brizna tycker nog så med, för hon hänger efter mig som en skugga. Jag får i alla fall lite gjort för här packas det febrilt. Värden skall ju sälja och dagarna rinner iväg lite för fort för min smak. Hade nog känts lugnare om nytt boende var fixat, men så är inte fallet ännu.

Fick sms från Cassandra att Boyo är lika stor som Rex och lika pussig som Brizna! Men det var väl bra! Lite från båda alltså ;-) De hade ägnat dagen åt pyssel och sedan åkte det till badhuset. Där visade det sig att Stephanie simmar endast med hjälp av simdynor på armarna! WOW det visste vi inte. Cassie är mer eller mindre säl i vattnet ;-) Efter badet åt de på restaurang - hm... ja tackar ja! - och ingen av dem vill åka hem i morgon.

2012-04-02 I dag körde jag Cassandra och Stephanie till tåget i Mjölby för avresa ner till Angelica. I vänthallen kollade jag upp slutdestinationen för tåget med tanken att OM de skulle missa att kliva av, var hamnar de då? Köpenhamn! Ångrade genast att jag kollade, och vet inte hur många sms som sändes till en smått irriterad Angelica. Började faktiskt också att gå igenom alla vänner jag har i Danmark för att ev. ringa dem om så skulle behövas... nojjig... nejdå..inte alls.... det är bara det att ingen av tjejerna har åkt tåg tidigare! Nu skulle de dessutom åka själva. Nå i Alvesta stod Angelica på perrongen och väntade för gemensamt resa sista biten till Växjö. Allt frid och fröjd. (ha! visste jag väl....) Sent på kvällen smsade Angelica att båda tjejerna sov som klubbade och vem låg tvärs över dem båda?.... jo en överlyckig Boyo!

2012-04-01 I fredags packade jag bilen för resa till Stäket och helgens Områdeskonferens i AfBVs regi. I solens sken och med blicken utöver det glittrande vattnet åt jag medhavd middag. Inte speciellt varmt, men mycket rofyllt. När Pia med sambo kom var det dags att checka in och döm om förvåning och glädje när det visade sig att stället ägs av en kvinna som gick på samma instruktörsutbildning som mig och mor min. Oj, vad många minnen som dök upp och vad vi skrattade - världen är bra liten ibland. Senare på kvällen dök också Lotta (Mys Lya) upp direkt kommen från lyckad parning i Danmark. Det blev sent i säng då vi hade en hel del att ta igen. :-)

Nästa morgon kom årets aprilskämt lite för tidigt. Efter en blick ut genom fönstret kunde jag lätt konstatera att gårdagens vårkänsla var definitivt...... igår! SNÖ - hela landskapet låg under ett vitt täcke igen och det hade varit minusgrader under natten. Brrrr.....

Övriga deltagare från områdena runt om i Sverige samt styrelse- och kommittémedlemmar droppade in vartefter. Konferensen startade igång senare än planerat på grund av det dåliga vädret, men väl igång rullade det på och en härlig stämning uppstod omgående. Grupparbeten, information, prat, förslag, idéer och ett och annat skämt (ganska många faktiskt) höjde stämningen i hela rummet under två dagar. Tänkte inte gå närmare in på konferensen än så här, men en sak som "klubbades" (läs ett målsikte), förutom att jobba för återvändande och nya medlemmar, är uttrycket 1 ras - 4 varianter! ;-) De som inte var med missade något kan jag säga. Tips är att ta igen en del genom att komma på nästa års uppfödar- (och ras entusiasters) konferens. Redan nu börjar en grupp att planera för den!!!
 

MARS

2012-03-26 Idag kom ett sms från Danmark. De har nu gjort ultraljud, och minsann där fanns i alla fall 5 foster! =) Rex och vi jublar över att han alltså åter pappa - å så spännande! Grattis Danni och Dimma. Vi ses när valparna är 5-6 veckor =))

2012-03-23 Vilken tävling! Cassandra gjorde nytt pg på 30 pil med 197 poäng i första omgången. Super skjutning och jag önskar verkligen att jag haft en videokamera för inspelning. Andra omgången kroknade hon lite, men jobbade upp sig och slutade med nytt pb på 340 poäng och GULD i klassen. WOW!!! Det firades på Burger King innan hemresa. Jätte roligt också att hela familjen var med på denna tävling.

2012-03-22 I går på bågskytteträningen fick vi beskedet att Cassie kom 2a totalt i Östgötakorren. Resultatlista togs fram och då visade det sig att det var blandat killar och tjejer i 10 klassen. Superjobbat tjejen och varmt grattis! På fredag tävlar hon i Motala på tävlingen som heter Påskägget ;) Det skall bli spännande.

2012-03-17 & 18. Fick ett trevligt meddelande från Larry (Bazcos ägare) idag =)) De kör minsann lydnad så det står härliga till - grattis säger vi och håller tummarna för AKC lydnaden. Spännande!

Linnea!
Nice weekend! Kai finished his UKC CDX (lvl2) obedience title! First show taking 1st for his group, then taking 2nd in the second show. In 4 shows to earn his degree he/we finished 1st twice, one 2nd & one 3rd with a high in Trial! Next month we will be going for his AKC UD (lvl3) degree, which will be hard.

2012-03-12 I går var jag i Göteborg på AfBVs årsmöte. Jan Gyllensten var föreläsare och jag skrattade mellan varven så tårarna rann. Om ni har möjlighet att gå på någon föreläsning med honom så GÖR DET! Mötet i sig var snabbt avklarat och hemresan var jättetrevlig - tack Camilla Ljungberg x 2 ;) för sällskapet.

2012-03-06  I dag kom ett trevligt meddelande från Trinidad, som fick mig att känna värme =) Tjejerna är förstås Anzir och Attli:

2012-03-06 Hi Linnea, my girls are doing perfectly. The best dogs I've ever had. Thank you so much.

2012-03-03 Bilen packades full med kartonger och möbler samt Rex för transport över till Jay. Han skall bo där - ett tag i alla fall - för att vara ett stöd och som sällskap åt henne. Han är inte ledsen eftersom han får sova i sängen!!! hm......

2012-03-02 Dagen har tillbringats på IKEA med Jey. Vi har fyllt upp med en hel del husgeråd och annat fint till hemmet. På kvällen var jag och Cassandra på Motala bågskyteklubbs årsmöte. Supergott kallskuret med ost och fruktbricka till, bjöds det på! Trevligt.
 

FEBRUARI

2012-02-21 Fettisdagen! Eftersom "alla andra" verkade baka semlor idag, så kunde ju inte vi vara sämre ;) Gott blev det!

2012-02-20 Så har de bestämt sig. Lillkillen kommer att få namnet Rigge efter Vikingen Rig. Det gillar jag - namnet alltså ;)

Sitter här och väntar på närmare besked från Danmark. Gissar på att de kommer onsdag eller torsdag i denna vecka. Så spännande!

2012-02-12 18:47 kom sms från min bror och hans sambo: Grattis faster! Deras lilla Vikingakille var född. 18:42, 3525 och 51 lång, Diskussioner pågår för fullt om vad det lilla knytet skall heta. Något nordiskt blir det och förslagen duggar tätt ;)

2012-02-10 Äntligen kom så mailet vi väntat på. Dimma har gått upp i löp, så om så där en 12-14 dagar beroende på vad prog.test visar, är de här för kuttrasju med Rex. Så spännande och se om hon ens hinner ur bilen innan det är fullbordat.... ;-)

2012-02-09 I går firade vi Cassandras födelsedag! Dagen började kl. 06:10 med att jag och Göte gjorde frukostbricka som vi gick upp med till henne. Mitt på dagen kom grannarna, Manne & Ida med familj, över på fika och tårta. Jättetrevligt och jätteroligt för Cassandra att få känna sig firad ordentligt. På kvällen åt vi pasta carbonara, som alltid när Cassandra fyller år och får bestämma vad hon vill ha till middag och sedan fikade vi och åt tårta framför Tv:n. Mormor och storasyster Angelica ringde och grattade, och Ami, Ozzys lillmatte, sände sms :)) Dessutom har fler önskat grattis via min profil på facebook. Cassie tackar alla för uppvaktningarna. 

2012-02-07 Belgaren kom idag och precis som tidigare är det alltid speciellt att se hur den blev i pappers format. Jag ser den ju på datorn under hela sättningstiden, men det är inte detsamma som när den sedan kommer i färdigt tryck. I detta nummer finns rasklubbens organisation med och årsmötet närmar sig med stormsteg. I det sammanhanget jobbar valberedningen (och andra) för högtryck för att få ihop en ny kapten med besättning att ro skutan, AfBV, vidare. Vi är över 800 medlemmar och ändå är det samma svårighet, varje år, att finna drivkrafter som är villiga att fylla posterna!?! Nu skall man inte tro att det är "bara" vår rasklubb som har problem - nejdå, så här ser det ut i föreningslivet över huvud taget numer. Frågan är: Varför? Det kanske inte finns något självklart svar på den frågan och inte heller ett enda. Jag har funderat på detta ett par dagar nu och undrar om det är så att folk i allmänhet inte har lust att "arbeta" ideellt längre eller är det så att dagens samhälle gör människor helt slut och skall man då dessutom träna, tävla, avla, hålla kennelläger, kurser, köra barnen till aktiviteter, städa, tvätta, laga mat osv. orkar man inte engagera sig i mer än just det. Tyvärr finns det dem som absolut kan tänka sig att vara medroddare i skutan, MEN inte så länge den eller den finns i båten.... allvarligt vad är det för j-a resonemang?!! Men det är klart... kan våra folkvalda lämna debattrummet för att fel person kliver innan för dörren, så kan väl fotfolket också agera så.... eller?.....
Har också funderat på vad som skulle hända om besättningen inte blir fulltalig. Om självaste kaptenen och loggföraren saknas. Tror att fler skulle behöva fundera i de banorna. Hur skulle det påverka mig och min hobby? Vid första anblicken kanske man tycker att det skulle inte påverka alls, men skrapar man lite på ytan upptäcker man att det faktiskt gör det - och inte så lite heller. T.ex. Det finns uppfödare som inte är medlemmar i AfBV och de kanske tror att det arbete rasklubben gör inte kommer dem till gagn eller påverkar dem, men det är helt fel. Dem glider med i kölvattnet, likt jollen, och delar minsann vågorna (på gott och ont) men dem kan inte vara med och styra skeppet åt något håll alls. Dem som så framgångsrikt tävlar i FMBB (VM för vår ras) kan ju, om skeppet blir kvar vid kaj på obestämd tid, se sig i stjärnorna efter vidare deltagande. De tävlar nämligen för rasklubben och finns inte den så...... Att förvalta, utveckla, informera, utbilda och föra rasens talan i olika sammanhang hamnar på SBK och SKK... nä, just det! Ingen risk att dem kommer göra det arbetet, varför skulle dem?
Så vad gör man då? Ja, jag tror ju fortfarande på att om många gör lite blir det medvind i seglen och därmed behöver inte ett fåtal ro själva, men jag kanske är naiv....            

2012-02-06 Tjejerna har börjat om med förkylning, feber och huvudvärk =(. Cassie höll sig ju frisk från skolstart i augusti och ända fram till nyår, men nu har även hon åkt på 2 omgångar av förkylning med kort period på 2-4 dagars friskhet emellan.

2012-02-05 Slutet av januari och 2 veckor in i februari duggar födelsedagarna tätt ;) Familj, och en hel del vänner, ligger samlade under denna period! Märkligt, men samtidigt festligt :P
 

JANUARI

2012-01-31 Vaknade idag av att Cassandra kom med kaffe och smörgås vid sängen =) WOW! Vaknar gärna så fler mornar om jag får välja. Hon hade fixat med allt själv, gullunge. Dagen tillbringade jag framför datorn. Gjorde bilder och fixade såväl kullsidan som parningssidan. På kvällen åt vi god middag och jag fick presenter av flickorna. =)) Göte kom hem efter möte med värden och mäklaren med beskedet att vi måste flytta ut senast 30 april. Jahapp..... 3 månader går fort......

2012-01-29 Landar tidigt på tävlingsarenan för att packa upp bågen och få i sig en fika innan uppvärmning och start. Det flöt på bra för Cassie och när tävlingen var slut visade det sig att hon gjort nytt personbästa med 331 poäng och dessutom tog hon hem vinsten =) Duktig tjej.

2012-01-28 Grrrrrr.... hela dagen har gått åt till att få in nya licensnyckeln i antivirusprogrammet och få datorn att göra omstarter igen.... Kul med teknik när det funkar. På kvällen gjorde Cassandra, Stephanie och jag spett med frukt, köttbullar och korv till morgondagen. Så packade vi allt som skall med, kollade rutten och restidsåtgång en gång till, för säkerhets skull, för att sedan krypa till kojs.

2012-01-27 Idag kom Jey hem och vi firade att Göte fyllde år. God mat, presenter och vin. Så hade vi tårta till kaffet och en trevlig kväll framför tv:n.

2012-01-24 Äntligen är så Belgaren 1/2012 i tryckpressarna och jag kan koncentrera mig på uppdateringar av hemsidan. Känner att jag ligger lite efter i det avseendet. Inte för att det hänt så mycket att förtälja om på sistone, men det finns sidor som måste fixas till lite. En trevlig händelse är att Odin fått nya ägare. Han bor nu på en hästgård i Eskilstuna och vi önskar familjen och Odin lycka till. =))

Hoi Sepke of the Border River. Foto: Kennel Eljomis2012-01-21 Idag har hela dagen gått till rasföreningens budgetmöte. Väl hemma framåt middagen, fick jag ett telefonsamtal som fortfarande gör mig glad när jag tänker på det. Fick beskedet att jag får använda den hane jag "trånat" efter bra länge nu! Jiipie!!! Det betyder att när Brizna löper i april skall hon på "kärleksdate".

2012-01-10 Åter vardag kan man väl säga. Skolorna har startat igen och jag är hemma efter ett par dagar i Växjö där jag bland annat firade Angelicas 20 års dag och installerade Boyo, som skall bo hos henne ett tag. Födelsedagen firade vi genom premiär på systembolaget (jodå, Angelica fick visa leg och kassörskan, efter att ha räknat efter ordentligt, önskade henne grattis på födelsedagen HÖGT och TYDLIGT ;) ) och sedan hem till Angelica för att göra en supergod middag, kycklinggryta kokt i konjak, samt en mycket god tårta. 

2012-01-02   2012 då.......

Planerna för 2012 är lågt ställda. Varför kan man ju undra och det beror helt enkelt på att FLYTT måste bli prioritet 1. Jag har helt tappat räkningen på hur många mil och hur många hus vi tittade på förra året och vi slutade alltid som den ständiga 2an i husägarnas val av hyresgäst om huset var något att ha över huvud taget. :(

Vi har dock en del spännande saker att se fram emot, oavsett flytt - en del medför dock viss bävan (röntgen av O-kullen & MH t.ex.). Rex parning med Dimma i januari/februari. Eventuellt får Brizna sin sista kull och Alpha kommer att göra sitt MT och slutprov i bevakningsutbildningen. Vi har 10 års jubileum på vikingaföreningen vilket medför att Vikingahelgen på Stallarholmen blir i dagarna 3 i år ( 6,7 och 8 juli)! Så skall jag bli faster! Nibbe bror min och hans Zara väntar en kille runt Cassies födelsedag - faktiskt exakt då - vilket inte uppskattas av Cassie.....


2012-01-01
GOD FORTSÄTTNING PÅ NYA ÅRET

Återblick på 2011

Så är det då dags att göra den obligatoriska återblicken och hjälp.... det har verkligen varit ett händelserikt år... var börjar man? Nå, väljer ut ett liiiitet axplock från detta händelserika år. Året började trevligt med glada kennelhändelser. Det finns en hel del Vajerthundar med ägare som visat framtassarna under året och först ut var röntgenbesked på Alpha - fri både fram och bak - och så fortsatte resultaten att se ut från dem som röntgade ur A-kullen under året. Alla röntgade är fria så här långt. Dessutom genomgick fler av dem MH med genomgånget resultat. Bra jobbat! Raily gjorde sitt obligatoriska omprov (väktare) och det klarade han galant!

O-kullen såg dagens ljus den 2 mars 2011, och de var fördelat på 4 hanar och 2 tikar. Det var andra gången jag gjorde en omparning - för att få fler tikar - och, precis som förra gången, blev det flest hanar!!! Typiskt eller typiskt?

I juni  var det dags för Mary och Xena att visa framtassarna, eller ja.... hela sidan faktiskt.. Norskt Utställnings Champion och Danskt Utställnings Champion i ett bräde! Senare under året var de igång igen och då med uppflyttning i spår samt 1a svenska certet! Vajert Dimma blev KBHV-2011 och kom dessutom på besök för att spana in Rex. Tycke uppstod och i början av nästa år blir det parning. Anouk flyttade hem till sin matte och är fortfarande mycket saknad. Jag fick äran att debutera Ozzy i utställningssammanhang och det hände på SBU. Han blev BIS-3 totalt! Akira och Alpha tog flertalet CK + BIR under året som gick, och så gjorde även Inja som dessutom klämde till med flertalet BIG och BIS placeringar - veteranhöjdaren som verkligen står för "still going strong". Både Ihana och Ilex avled under året och därmed är Inja ensam kvar ur I-kullen. I sammanhanget togs årets svåraste beslut, Annika, Kennel Acktiva, i Finland (Ihanas ägare) fick ta hem Raika. Så här efteråt är jag jätteglad att det blev så, för de trivs superbra tillsammans =) Brizna tog sitt första CERT i Norge och blev då också BIR. Smolken i bägaren blev att inte få gå upp på MT med henne. Bortlottning 6 gånger, löp, kull, så löp igen raserade den planen rejält och detta trots godkänd dispence att få gå upp efter 4 år fyllda!

Under året som gick var jag nere hos Angelica i Olofström ett par gånger fler än tidigare år. Först för att köra ner vikingakläder och tillbehör till den utställning hon hade på biblioteket - mega succé! Den andra STORA händelsen i sammanhanget var studenten! Helt makalös upplevelse och hon var så fin i sin egendesignade balklänning. Sen var det packning, flyttstädning och hemkörning av hennes bohag. Många medaljer rasade in under året som gick, och den karamell vi fortfarande njuter av är Nordiska ungdomsmästerskapen i Danmark där hon slutade 4 och därmed bästa svenska i sin klass! WOW! Till hösten väntade ny flytt och då till Växjö och universitetsstudier. Cassie startade upp med bågskytte under sommaren, var på sitt första träningsläger och tog sin första silvermedalj på annandagspilen! Dessutom gick hon simskola under två veckor och det genererade i 6 simmärken =) Stephanie avklarade vattkoppor och megalång influensa. Jey fyllde 18 år och det firade vi på vikingafestivalen i Stallarholmen. I år var vi också på höstgillet. Jättetrevlig och mysigt att få ta på sig den nysydda vintermunderingen.