Dagboken 2011

DECEMBER

2011-12-30 Släppte av Angelica vid tåget i Hallsberg. Hon kommer att fira nyår med goda vänner i Göteborg och vi firar med mor som kommer ner om vädret tillåter. 

Önskar er alla ett GOTT SLUT 2011 och GOTT NYTT ÅR 2012

2011-12-26 Idag åkte jag, Angelica och Cassandra till Grästorp för "Annandagspilen", Bågskyttetävlingen som blivit lite av tradition. Det är första gången tjejerna tävlar på samma tävling - spännande =) Angelica kammade hem Guldet i sin klass och Cassandra tog hem Silvret i sin! Såååååååååå stolt över dem båda! Grattis tjejer ;)

2011-12-23 Bilen fullpackad för avfärd till mor där vi kommer fira jul i år. Passar på att önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!


2011-12-19 Angelica kom hem och nu har vi ett fåtal dagar att få allt klart till julfirandet =) och en hel del bågskytteträning skall också hinnas med.

 

2011-12-13 Frukost framför TV:n för att njuta av Lucia med följe. Stephanie ligger för ankar och tur i oturen så pass dålig att hon inte orkar bry sig. Sände sms till Angelica för att hör om de har något Luciatåg eller konsert på universitetet, men det har de tydligen inte. Märkligt för musikstuderande finns väl att tillgå och i Sverige är ju Lucia en stark tradition....

Cassie var i alla fall Lucia på fritis och liiite orolig inför det, då hon var rädd att jag skulle ta fram den riktiga Luciakronan (i smide) för levande ljus. Hon vill nämligen inte ha stearin i håret. Gullunge! Klart hon inte skall ha den kronan, måste bli lite äldre först för den är tung. Allt lingonris, som plockades tidigare denna månad, blev kvar på fritids efter pysseldagarna, så kronan fick i år glitterlindning. Inte som jag vill se en Luciakrona men, men..... funkar ju.

2011-12-12 Det är minsann en hel del man känner som nu ligger i feberfrossa med halsont. Pratade med en kraxig mor idag som också legat i ett par dagar. Något märkligt virus går och man undrar ju hur det smittar.... inte över telefonen väl?.... Cassandra är i alla fall på benen igen. Skönt! Men idag ringde dagis för Stephanie däckade ihop under eftermiddagen - nu är det alltså hennes tur. Det innebär att hon missar Luciafirandet i morgon ju =( Åh vad hon kommer bli ledsen... Hoppas verkligen vi är friska till jul åtminstone. 

2011-12-11 Tredje Advent: Fortfarande halsont och lite febrig, men betydligt bättre igen. Så vad gör man då? Vilar för att friskna till fortare.... hahahahaha.... nähej.... inte i det här huset. Idag mådde Cassie i alla fall bättre så hon, jag och Stephanie gjorde kristyr, dekorerade all pepparkaksbak inklusive lasten =), sen däckade jag igen...

Inte en gnutta snö finns kvar ute, och stormen har återvänt. Den här gången fick vi behålla elen i alla fall. Skrattar åt hundarna, i synnerhet den yngsta, som letar glatt slänger sig över allt åt det vita håller för att besviket konstatera att det inte var någon större snömäng det heller.... hahahaha.... För deras skull, och barnens, önskar jag nu att det blir lite snö igen ;)

2011-12-10 Kunde man väl räknat ut med bakdelen att det skulle straffa sig att dra igång för tidigt. Både jag och Cassie är sämre igen och hennes hosta låter otäckt djup....

Idag har vi i alla fall lagat lite extra god mat för att fira min och Götes bröllopsdag. 23 år är det i år.... Jisses vad tiden går fort. Efterrätten tog vi framför tv och ungefär samtidigt som Nobel-middagsgästerna fick in sina ;).

Dessutom har Angelica tävlat idag och tog hem en ny silvermedalj eller en ny silverpokal om vi skall vara nogräknade. Grattis tjejen =))

2011-12-08 Det var mycket riktigt något virus både jag och Cassie åkt på. Först idag är vi på fötter igen och mår riktigt hyfsat faktiskt. =) Det betyder att jag nu tar tag i alla "måsten" som feber, halsont och matthet satte stopp för. Har absolut inte tid att vara sjuk nu! Även om det är bättre nu än närmare jul i och för sig.

I Måndags kom första snön och det med besked! Tisdagen fyllde på och jag och Cassie skrattade gott åt en mycket förvånad O´Boy, som tydligen helt glömt att det var vitt, kallt och vått ute även i går. Onsdagen bjöd på strålande sol och på eftermiddagen kom mer snö, men idag har det regnat så det är inte mycket snö kvar längre. Kvicksilvret kröp nedåt under kvällen, så nu är det isgata och det har varit många olyckor på vägarna. Usch! En fördel med att inte var kry, man slipper ut på vägarna i alla fall ;)

2011-12-04 Andra advent: I går var jag och Jey i Marieberg och handlade en del julklappar och lite annat. På kvällen firade vi Stephanies dopdag =) med ljust och god mat. Tyvärr börjar jag och Cassandra känna oss lite märkliga i kroppen. Troligtvist är det något på gång.... :(

Idag bakade jag, Stephanie och Cassandra pepparkakståget, vagnarna, räls och last samt huset och utedasset. Kristyren får vänta för vartefter dagen närmade sig kväll började jag och Cassie att känna oss riktigt märkliga i kroppen, och det tog inte lång stund förrän både hon och jag låg i feberfrossa :((

2011-12-02 Då är vi inne i julmånaden nu, och i år lyser snön med sin frånvaro! Förra året, och året innan det, hade vi över 1 meter snö vid det här laget. Inte för att jag direkt längtar efter den, förutom i ett avseende - Det blir så mycket ljusare ute.

De värsta stormvindarna, gång 2, har bedarrats och den här gången blev vi av med strömmen igen (som vanligt) och prognosen säger att nya vindar är på väg. brrrr... Både Belgaren och Brukshunden landade i brevlådan häromdagen. =) En hel del att läsa, men det får vänta för familjen har, som vanligt i december, bråda dagar. De lussekatter vi bakade för en vecka sedan är redan slut, så det blir till att sätta ny deg. Kokostoppar blir det också när vi ändå är igång.

Nu i helgen kommer pepparkakshus, tåg med räls och utedass att bakas. Julklappar slås in vartefter det köps in, och tjejerna tränar luciasånger inför det årliga luciatåget på dagis/fritis. Hundarna far som galningar på tomten, som nu börjar se ut som en leråker. Okej, erkänner att det då fanns en anledning till att faktiskt sakna snön...

NOVEMBER

2011-11-27 Inte vet jag var tiden tar vägen, men nu är det 1a advent igen! Dagen har ägnats åt att rensa mossa, göra i ordning adventsljusstakarna, sätta upp julstjärnor och ställa julljusstakarna i olika fönster, sätta upp julgardinerna, plocka undan och göra fint samtidigt som det ute har varit snudd på orkanvindar! 3 gånger försvann elen, vilket inte gjorde oss något då vi hade levande ljus över allt ;)

Kristin och Azka gick MH idag. Azka har problem med förstgångsmöten (ointresserad), när hon väl känner en person älskar hon denne, men det tar ett par träffar innan hon visar det kärleksbeteendet, och dagens MH gav precis det beskedet också. Beskrivaren avbröt därför MHt. Känd mental status blir det ju i alla fall, så nu kan Kristin och Azka starta i bruksklasserna. Varmt lycka till framöver =)

2011-11-26 I dag tävlade Cassandra för andra gången och då på hemmaklubbens tävling "Julosten". Nytt personbästa med 321 poäng och för dagen fick hon uppleva omvänd startordning för första gången. Fixade hon galant. Duktig tjej!

Idag önskar vi dessutom alla "valpar" ur A-kullen grattis på 2-års dagen! eh... redan?

Veckan, som gått, har annars varit lite irriterande på grund av facebook - IGEN! Deltog i en del debatter och helt plötsligt kunde jag vare sig göra "tummen upp" skriva inlägg eller uppdatera min egen profil. Däremot kunde jag se ALLT samt spela vikingaspelet (!?). Efter felanmälan till FB tog det 3 dagar, sen funkade allt igen. Få se hur länge det varar den här gången nu då...

2011-11-24 Idag har tjejerna och jag bakat lussekatter. Det blev jättegoda, betydligt godare än förra året, och jag undrar om det beror på att vi denna gång använde ett "gammalt" beprövat recept istället för fjolårets - med sprit i degen ;)

 

2011-11-12 Både Angelica och Cassandra tävlade i bågskytte idag. Angelica nere i Skåne på 25 meter och slutade på 4e plats! Grattis tjejen! Cassandra debuterade i Finspång på 12 meter och gjorde en mycket bra tävling!

Dagen började med en så nervös Cassandra att hon skakade. Det såg ut som om hon frös. Efter de 3 första pilarna släppte nervositeten och efter 9 pilar kom hon in i hur det går till på tävling och tyckte att det var jätteroligt! Halvtidsresultatet (30 pil) blev 160 poäng. Lunch - vi åt medhavd pastasallad, bröd och dryck. Mysigt! Sen var det dags för omgång två. Det märktes tydligt att Cassandra blev trött framåt sista serierna och inte undra på det när vi klev upp 06.20 och klockan nu närmade sig 14.00 på eftermiddagen. Hon höll ihop det fint trots tröttheten, och slutade tävlingen på fina 317 poäng och med ett jätteleende! Det här vill hon göra fler gånger, och den känslan dämpades inte av att hon fick reda på att Angelica gjorde 210 (om jag inte missminner mig) poäng totalt på sin första tävling och då hade hon skjutit i nästan ett år, samt att Kalle på klubben gjorde 147 totalt på sin första tävling. En skytt som idag är bland de främsta i sin klass. Nytt personbästa för Cassandra är alltså 317 poäng och det efter endast 4,5 månads träning varav 1 månad inomhus. Wow! Super tjejen!

Efter tävlingen åkte vi till Finspångs bågskyttelokal där helgens träningsläger för Östgötagruppen var förlagd. Hur spännande som helst att först få starta på riktig tävling och sen vara på träningsläger, för första gången, resten av helgen! Cassandras trötthet var som bortblåst när jag lämnade henne och körde hemåt. Nästa tävling blir den 26 november på hemmaklubben och sen tävlar Angelica och Cassandra på samma tävling (dock i olika klasser och grenar, förstås), för första gången, den 26 december i Grästorp. Det skall bli häftigt ;)

2011-11-05 Idag var bågskyttegänget på specialträning i Motala. En intensivdag på Spartan Hälsoverkstad och Kettlebells där skyttarna tränade balans, koordination, styrka och rötlighet. Jätterolig träning och alla var fullständigt slut efteråt. Cassie fick mycket beröm för att hon kämpade på så fint :)

2011-11-03 Upp tidigt, kopplade på det tomma släpet och rullade hemåt. Efter middagen åkte hela familjen till Motala där vi delade på oss. Göte och Stephanie handlade på ICA Maxi medan jag och Cassandra var på bågskytteträningen. Idag var det träningstävling gång 1, med protokollskrivning och allt! Gick över förväntan och är en nödvändig träning inför kommande tävlingar. Tänker då framför allt på protokollskrivningen och de regler som gäller gäller på tävlingarna.

2011-11-02 Upp tidigt för att fortsätta packa upp kartonger och ställa i ordning. Hämtade också den tvätt och andra saker som Angelica hade hos den kompis hon fått övernatta hos fram till nu. Sen blev det en ny tur ner till Växjö för komplettering av diverse saker, bl.a. gardinstänger. Stången till vardagsrummet visade sig bli en knepig historia då det är 3 fönster med totalt 4 meter! Det finns inga stänger som är så långa så mellanstång inköptes vilket gör att det bågnar lite.... det är nu den där "bra att ha" lådan kommer fram (den som man ofta undrar varför man inte rensar ur och slänger det som man inte använder) stödhållare (mittsektion) och de gamla hedliga gardinkrokarna blev lösningen - snyggt! ;-) Tyvärr var det lillördag denna kväll och 3 fester pågick i huset = ingen sömn förrän framåt morgonkvisten..... suck....

2011-11-01 Tidigt i morse kopplade vi på släpet och åkte ner till Angelica i Växjö. Väl nere, och när släpet var tömt, åkte vi in till stan för storhandling. Tillbaka i Angelicas lägenhet började så uppackning av matvaror för att sedan övergå till uppackning av alla flyttkartonger och jag fixade de nyinköpta taklamporna. Vi åt Asiatisk mat, som Angelica bjöd på, vilket var jättegott. Sent omsider kom vi alla i säng.

OKTOBER

2011-10-31 Idag hämtade vi flyttsläpet och fyllde det med Angelicas bohag. Äntligen får hon flytta in i sin egen lägenhet på Campus i Växjö. I morgon kör jag och tjejerna ner allt och hjälper sedan till att packa upp. Underbart!

2011-10-23 Upp för frukostbuffé innan avrastning och sedan till utställningen. Precis som igår hade vi tidiga startnummer och domare Jean Lawless från Irland repeterade gårdagens belöning när det gällde Rex, med andra ord ett nytt VG. Brizna däremot fick Exl, Cert och BIR. Härligt! Då var inte hela resan förgäves i det avseendet i alla fall. Efter utställningen fikade vi innan vi packade bilen, kramade alla nyfunna vänner hejdå med förhoppning att ses igen inom snar framtid. Vid lunchtid var vi på "rull" hemåt. 16:45 landade vi i Karlskoga där vi tankade fullt och bestämde oss för middag. Vi hade lovat tjejerna att vi skulle stanna och äta pizza så i närheten av Skrantahöjden fann vi en restaurant. Det var bara det att de kunde inte servera några pizzor denna afton!!! Sushi kunde vi få, men inga pizzor för kocken var sjuk! Ja ha ja.... bara att rulla vidare. I Degerfors på första bästa ställe stannade vi och de hade minsann pizzor både högt och lågt. Goda var det också! Mums!

Straxt efter 19-tiden landade vi i Tibro där vi skulle hämta upp Boyo, som under helgen bott hos Maria och Mats. Tack för hjälpen! Under tiden vi fikade berättade Maria vad de haft för sig under helgen, och eftersom hon och Alpha tränar bevakning fick Boyo hänga på. Han fick träna på kontakt med främmande och bastjänst. :-)

Det har varit en trevlig resa och tjejerna tyckte det var spännande att sova på hotell. Vi var väldigt trötta, men nöjda när vi till slut kom i säng sent på söndagskvällen.

2011-10-22 Vi 05:00 är vi i Charlottenberg. Resan har gått bra så här långt och jag har vilat, men någon riktig sömn har det inte blivit i alla fall. Tankar fullt innan vi fortsätter över gränsen och mot hotellet, där också utställningen är. Lita aldrig på GPSn! Sista biten åkte vi på en leråkerväg (traktorstig) i ja... inte vet jag... 60 graders uppförlutning och både jag och Göte var glada för att det var torrt - stenhårt - i backen. Tänk om det varit lerigt.... gulp... det hade vi aldrig tagit oss upp. Nåja, vi kom i alla fall upp för backen och sedan var det bara ca 15 minuter kvar till hotellet. Väl där packade vi upp matsäcken och mumsade gott i bilen innan det var dags att rasta av Brizna och Rex ordentlig för att sedan gå in till utställningen. Vi hade tidiga startnummer och vår förhoppning var att både Rex och Brizna skulle få varsitt Cert, men domaren Anna Brankovich från Serbien hade annan åsikt. Rex "belönades" med VG och Brizna Exl, men hon höll inne Certet - kändes ju lite snopet, men ja ja så kan det bli. Eftersom de blev klara tidigt så umgicks vi med trevliga Norskor och en och annan vän sedan långt tillbaka från Sverige. Fick tips om ett hotell/vandrarhem i Gardemoen, som ligger endast 20 minuter från Letohallen, men tar halva priset för övernattning. Värt att minnas för annat tillfälle ;)    

Efter att ha checkat in på rummet, la jag mig för att vila en stund innan middagen och tjejerna gick bort till lekrummet. När det var dags för middag gick vi ner till matsalen och åt en väldigt god buffé med smarriga efterätter. Hade mycket trevligt sällskap vid bordet och vi pratade mest hela kvällen om ALLT. Tjejerna försvann med nyfunna vänner i deras ålder och Rex fick lite träning i både anskällningar och kamp. Tack snälla Kim för alla tips!

Det behövdes verkligen ingen vaggvisa denna kväll för att somna. Trött som få stöp alla i säng och det blev tyst väldigt fort. :)

2011-10-21(22) 00:30 Väcker jag familjen som sover för att de skall få i sig en stadig "frukost" innan avfärd till Norge. Själv har jag inte sovit alls, då jag räknar med att jag kan ta mig en tupplur i bilen. Istället har jag gjort matsäck, packat och dubbelkollat att allt är med. Hela familjen är på väg till en 2 dagars utställning med övernattning på hotell.

2011-10-11 I helgen var vi på höstgille i Stallarholmen. Dagen bjöd på ett härligt väder och så kul att få träffa alla igen. Dessutom under förhållanden där man inte "jobbar" vilket gör att man hinner prata med varandra lite mer. Jättetrevligt. Vikingar gillade att, förutom styrkeprov av olika slag, leka kniviga lekar där alla, oavsett ålder, kan vara med! Och vi är ju inte sämre........

 


Första leken: 2 långa plankor lades ut på gräsmattan mitt emot varandra. Lag valdes ut och alla i lagen skulle ställa sig på plankorna. Med fulltalig skala om 19 vikingar/planka kom det kniviga. Utan att prata med varandra (teckenspråk godkändes) och utan att lämna plankan dvs. sätta ner fötterna i gräset, skulle de rangordna sig genom flytt så yngst stod först och äldst sist!!! Vilket liv det blev! Hjärtliga skratt och finurliga lösningar. Vet inte om de på plankorna skrattade mest eller vi som fotograferade...... ;) Inte så lätt med full vintermundering inklusive dräkttillbehör skall sägas och alla lyckades inte hålla balansen heller.......

Andra leken: Plankorna flyttades och nu skulle lagen stå bakom kortändorna. Två och två, krokade genom armarna med rygg mot rygg skulle de ta sig runt plankan. Snabbast lag runt vann och nästa par ut fick inte starta förrän pågående par kommit i mål så att säga. De som var starka nog to partnern på ryggen och sprang runt, andra par hoppade runt (vilket kräver samarbete och synkronisering) och det hände att den som tappade fotfästet släpades i mål av partnern ibland springandes baklänges.

Medan vi väntade på att maten skulle bli färdig satt vi och pratade vid lägerelden, eller ja.... eldstaden får man väl snarare kalla det.

Jag skall bli faster och nu syns det tydligt :) Spännande! Nog är Zara redan stor med tanke på att barnet inte skall komma förrän i början av februari.

När maten var klar gick vi in och bänkade oss vid långborden. Tal hölls, sköld lämnades över från Huskarlarna (slagskämpar i förening som bror min ansvarar för) till föreningens (Stallarholmens Vikingar) ordförande för att hängas upp i nya föreningslokalen. Ett sätt att försäkra sig om att man alltid har plats vid bordet när man kom på besök.

Maten var utsökt och de som gillar (alltså inte jag själv) drack mjöd till. Skålande både högt och lågt. Sedan blev det eldshow ute efter att gycklaren i fråga hoppat över mor min! Det var häftigt, och vi tänkte hela tiden att han kommer inte att göra det då var gång han skulle ta sats och hoppa, så ändrade han sig för att göra det lite svårare! Till slut kände han sig nöjd med svårighetsgraden och då satt mor på golvet med två brinnande facklor i kors framför sig. Bredvid står bror min hållande ett svärd med ett påträtt äpple (vilket höll på att bli stekt av värmen från facklorna) Svärdet glödde i elden. Gycklaren skulle nu alltså hoppa över allt och ta med sig äpplet med munnen på vägen. Notera på bilden att det är inte högt till tak! Klart han fixade det!

Tror klockan var närmare 5 på morgonen när vi kröp till sängs. Mätta, nöjda och glada.

2011-10-02 Ny månad och riktigt roligt att att öppna nya månaden med glädjebesked! I fredags packade vi bilen och åkte till Tarja med familj uppe i Älvkarleby. Resan började med ett snabbt stopp i Örebro där vi köpte vinterkängor till Angelica och hade verkligen tur för det var sista paret i hennes storlek. Phu!

Väl framme i Älvkarleby blev det kramkalas, fika och så gick jag och Tarja på långpromenad med Boyo och Millie. Underbart väder och turen gick ner till älven där 2 damluckor öppnats och det var jättehäftigt att se vattnet forsa fram i full kraft. Senare åt vi supergod mat med gott vin till, pratade om livets alla "varanden" och hade sedan samkväm framför tv. Efter att ha lagt barnen tog vi fram rätt resväg inför morgondagen och medan herrarna tittade på film och drack "vitaminer" så kröp jag och Tarja i säng tidigt för lördagens event.

På lördagen gick vi upp tidigt för frukost, packning av bilen och sedan avresa till Gävle BK för off. utställning. Det speciella för dagen var att Ozzy med familj anmält och helt ovetande om att jag också skulle dyka upp såg de mäkta förvånade ut när de upptäckte mig och Cassie (hi, hi). Ozzy tog hem BIR valp, Brizna "belönades" med VG och det fick även Inja nöja sig med idag. BIRet tog Runar hem och det var med stor glädje jag fick bekanta mig med honom och hans matte under dagen.

Tarja hade med sig lilla Anna, som hon sparat ur sin senaste kull, och en bror till henne kom också. Han tog BIM valp och Anna tog hem BIRet.

TUR att vi inte lyssnade på det örat när Tarja allvarligt funderade på om det var någon idé att stanna till BIS finalerna - Klart vi skulle! Både Anna och Ozzy skulle ju vara med. Ozzy fick nöja sig med dagens BIR men Anna, lilla fian, tog hem hela BIS finalen!!! Jihaaa vad jag skrek och hoppade. Grattis Tarja! Dessutom fick jag njuta av en importerad (från vitryssland) boxertik, som fullständigt flöt ovanpå gräset runt ringen! Vilken syn! Håret reste sig på armarna och tårarna kröp upp i ögonvrån av beundran. BIS2 blev hennes resultat för dagen och JAG hade valt annat förstås. Ja Långhåriga Collietiken som tog hem hela kalaset var inte dum på något sätt, men HUR ofta får man uppleva en boxer ala creme? Inte var dag - faktiskt. Nöjda och glada kramade vi alla hej då och begav oss hem till en ny supergod middag.

Söndagen började med att Chatrine kom över med lite urvuxna kläder, som tjejerna fick. Jätte tack för dem. Sedan packade vi bilen och rullade hemåt. På vägen hem kom ett sms från Annelie och Anouk. De hade minsann varit på MH (hade ingen aning om att de var anmälda) under dagen och där visade han sig från sin bästa sidan. Tog hem en 4 på tillgängligheten och 1a på skotten. WOW! Genomfört MH med bravur alltså - VAJERT!

SEPTEMBER

2011-09-22 Besöket var verkligen trevligt. Dimma, helt otrimmad, såg ut som ett får och Boyo blev väldigt misstänksam mot detta pälsmonster som travade in genom grinden. hahahahaha. Så lik sin mor i samma ålder! Häftigt!

Rex försökte charma in sig med "toppluvan på" vilket inte imponerade på Dimma alls. Resolut satte hon ner baken i backen och visade sitt fulltandade bett! Nå sa Rex, inga problem gumman, jag backar hit bort och du får en bättre bild från lite avstånd!!! Sååååå han fjäskade för henne! Inte lätt när det luktar löp, men är fel tik! (Brizna är ju den som löper).

Maria kom med Alpha och vi åt lunch tillsammans.

Vi åt middag, pratade hund, linjer, politik (med tanke på valutgången i Danmark), planer, träning och MYCKET mer, men det blev tidig sänggång då kära besöket skulle åka långt innan tuppen vaknar morgonen efter. Danni blev mycket förtjust i våra hundar och framför allt Rex, vilket var anledningen till besöket från början. Tack Danni och Laila för besöket och vi ses i januari/februari då Rex får en riktig chans att fjäska in sig hos Dimma ;))

2011-09-16 .... och här sitter jag med nya belgarnumret i handen! En kopp kaffe och Belgaren som en lite paus i alla förberedelser inför helgen. Matlagning, städning, gästrumsbäddning osv. Skall bli sååååååå spännande med detta besök! Danni (Dimmas nya ägare) är på väg hit med dottern, Laila, och med sig har de Dimma!

Har inte träffat Dimma sedan hon var 8 veckor och for iväg till Tyskland. Mer om besöket efter helgen - nu dags att sätta fart ;)

2011-09-05 Vajert Akira tog ett nytt Exl. på EUV-2012 Supergrattis ;)

2011-09-03 Idag har vi fått två trevliga meddelanden. Först ett sms från Akiras ägare att de i torsdags (1 september) tog hem Exl., CERT och BIR på Cert- utställningen som går i samband med Europa Vinnare Utställningen-2011. WOW! Grattis. Nu väntar vi, och håller tummarna, på resultatet från själva titelutställningen som går på söndag. Lycka till!

Det andra meddelandet kom från Susanne med Inja, som på Pudelklubbens inofficiella utställning på Gubbängsgärdet, Stockholm, idag tog hem HP, BIR vet, BIR total och BIG1! Still going strong! Grattis!

2011-09-01 Idag åkte vi till bågskytten i Motala och Cassandra gjorde en dunderserie om 60 pil! Hon går från klarhet till klarhet så att säga =) Duktig tjej.

Belgaren nummer 3 ligger för korrläsning och så snart det är klart går den till tryckeriet. Häligt!

AUGUSTI

2011-08-29 Hemma igen efter helgens resa och hade hoppats på att jag skulle kunna berätta att nu så har Brizna gjort sitt MT..... men, men.... När vi äntligen kommer med (6e gången gillt!!!) Blir jag magsjuk och kände att det inte var lönt att åka dit... suck... ja, ja "bara" att leta efter ny möjlighet.

2011-08-21 Då har det varit en Alpha - helg igen :)) I går gjorde hon och Maria tredje och sista delen av anlagstestet där även konditionstest av föraren ingick. Nu vet ju alla att Maria går ju mila-marscher bara för att, så den testen de bjöd på var ju inget för henne.... rena semestern.... Alpha klarade sin del galant, så nu börjar utbildningen :) Lycka till och grattis säger vi eller vi säger VAJERT!!!

Idag fyllde de på med nytt Exl, CK och slutade som 3je bästa tik på Svensk Vinnare 2011. Handler var inte mindre än "farmor" - Anne Engström. Snyggt jobbat och grattis!

2011-08-14 Även idag visade Alpha framtassarna. Denna gång på utställning i Askersund och jag fick äran att vara åskådare ;) Exl, CK och BIR blev resultatet - GRATTIS från jublande uppfödare utanför ringen ;))) Väl hemma igen passade jag på att ta några nya bilder på skönheten. Hon och O´ Boy lekte på tomten och Alpha är allt bra förtjust i den lille killen :) 

2011-08-13 Idag kom besked från Maria och Alpha att de klarat andra delen av tre i anlagstestet till försvarsmaktshundsutbildningen. =)) Jippie och grattis!

2011-08-12 Idag blir Stephanie 5 år! Vi började firandet i morse med frukost och presenter på sängen - glittriga ögon som respons och många Åh, min bästaste sak, tack, tack  =). Sen svirade hon om till sina nya rosa kläder från Jey och gick ut för att leka med "stompern" och Boyo på tomten ;) Vet inte vem som hade roligast, men Stephanie tjöt av skratt när Boyo for iväg efter bollen. Så gjorde vi tårta och blåste upp ballonger ...ja...eh... Göte blåste upp ballonger och 4 stycken small i ansiktet på honom... gulp.... avskyr ballonger.

Jag passade på att köra både uppletande och lydnad med Brizna och inkallning med ställande börjar sitta nu ;) värre är det med fria följet och helt om vändningarna..... Hon och Rex fick sig också en timme med "stompern" och det gäller att de står vid sidan av för några tennisbollar i svalget vill vi inte veta av. Brizna har kopplat hur det hela går till för hon försöker själv putta in bollen i hålet och, torts att det inte lyckas, trampar hon på "stompern".... hm... flyball - något för henne kanske?.......

 

2011-08-09 Cassandra har ju tillbringat eftermiddagarna på simskola i två veckor och hela 6 simmärken har hon hunnit med att ta! WOW! Duktigt tjejen! Trist att jag missade avslutningen då jag krokat på Öggisen för resan till Knivsta. På avslutningen fick de dyka efter kolor och Cassie plockade upp hela 7 stycken :)

Själv hjälpte jag till med förberedelserna i Knivsta så gott jag kunde. Staplade in i Öggisen för sömn framåt 1-1.30 och det var inte svårt att somna alls.

Dagen efter var det så dags för Ozzys debut i utställningsringen, men innan det hann jag med den sedvanliga looooopingen...... ja, suck, Brizna fick syn på en trevlig tjej som hon älskar över allt annat på jorden och tog sats för att i kärlek kasta sig över henne...... eh... nä... hon har inte träffat henne förut, men det gjorde tydligen ingen skillnad och JAG stod med ryggen emot helt oförberedd. (Erika heter hon och är förvisso en jättemysig tjej) Så gick det som det gick, men inte släppte jag kopplet inte!!! Inte landade jag inne i ringen, som förra året, heller men nog slog jag i backen allt..... aj.....

Ozzy var först in i ringen och det är så mysigt att få ställa en hund som går fram till domaren och säger ah tjena, mysigt att du är här och jag kan luta mot dig! redan som valp. Fick hålla skrattet tillbaka när jag såg domaren mäkta förvåning då han skulle kika på tänderna..... tandömsning.... fanns inte så många att kika på liksom ;) så han öppnade 3 gånger för säkerhets skull. Ozzy har ett härligt flyt i rörelserna och det blev fin, fin kritik, HP, BIR och sedan BIS 3 totalt. Grattis säger vi till familjen Fransson :) Brizna fick sedan CK och placerade sig 4 bästa tik. Inte så pjåkigt även om det inte kändes helt rätt då det fanns en som skulle haft en lägre placering. Hon var inte i bästa skick för dagen om jag säger så. Den som däremot var det var Humlans Wicked Wilma (res. för stavningen) som gick mot Inja. Vilka rörelser för att vara 10 bast och vilken päls!!! wow- jag rös vid ringside.

När alla började packa ihop för avresa till Vallentunautställningen som gick av stapeln dagen efter (där sedermera Inja slog den tiken som inte var i bästa skick och gick hem med både BIR vet och BIR totalt - grattis) bestämde jag mig för att inte stanna kvar jag heller. Krokade därför på Öggisen och åkte hem till mor. På söndagen vände jag åter kosan mot hemmet. Summa summarum - en bra helg även om SBU aldrig blir vad det varit......

2011-08-01 Precis som jag skrev i slutet av juli så blev valet att åka till Ozzys och hans familj, trots att tävlingen för Angelicas del blev inställd. Vi fick 3 underbara dagar med supergod mat, trevliga samtalsstunder, promenad med hundarna och att bara vara. Vi hann också med att träna bågskytte på deras utomhusbana i Ockelbo och där gick vi också en tur runt i trädgårdarna som elever gjort i olika teman. Vilken fantasi! Jättehäftigt. Hemma hos dem roade sig tjejerna med att leka i lekstugan (bilden) eller bada i poolen alternativt med hoppande på studsmattan ; P Kan säga att när det var sängdags somnade de ovaggade varje kväll. Tack snälla för underbar helg. 

JULI

2011-07-26 Bara för att jag inte uppdaterar dagboken så ofta betyder inte det att inget händer......snarare tvärt om! Hinns inte med av ren utmattning var eviga kväll och tanken är... tar det i morgon... varje dag! Nu finns lite tid över utan att jag är fullständigt slut, så bäst att passa på alltså =)

Den 18e juli packade vi Öggisen och den 19e landade vi på camping i Ånnaboda. =) 4 dagars camping innan återfärd mot hemmet. När vi kom dit var Tarja med familj och hundar redan där och dagen efter kom Karin och Håkan med hundar. De för helgens kommande Collie SM på Örebros BK. Vi hade jättetrevligt! God mat, fika och samkväm. JAG hade velat haft fler dagar och funderar på att boka in något under augusti - fast jag undrar jag om jag inte skall vara själv då. Ja, hundarna skall med förstås! 

O´ Boy kunde inte gå in i husvagnen.... så vi lyfte in honom och då kunde han inte gå ur den!!! hahahahahaha
Hällde upp hans mat i skålen och gick ur vagnen för att ge honom den i förtältet.... lite jobbigt blev det, men han gick ner för de 2 farliga stegen och åt upp allt i ett nafs. SEN var det inga problem att vare sig gå in eller ut vagnen något mer..... hahahaha typiskt valpar och TYPISKT Laekenois. Underbar kille att ha med sig. Lägger sig på fällen i vagnen eller under bordet i förtältet. Går ur tältet till hagen och gör ifrån sig för att sedan gå in och lägga sig igen. Beter sig som om han inte gjort annat än levt campingliv.... ja när han väl vågade gå in och ur vagnen då vill säga..... Rex "klättrade" upp i knät på alla främmande han kom åt och Brizna var kluven mellan hälsning med mängder av pussar och vakta valpen... hon valde dock pussning varje gång och det är bra för Boyo också, som inte är lika förtjust i okända människor ännu.

Angelica har tävlat, Jr SM i Eskilstuna (60 meter) - gick sämre än vad det var tänkt och hon slutade på 15e plats (av 18 startande)! DEN upphämtningen hon gjorde i andra omgången var makalös - gick inte av för hackor och imponerade verkligen!
Så tävlade hon i SM Tavla Hallsberg nu i helgen som var och tog sig till final (helt enligt önskemål och plan) där slogs hon ut med futtiga 3 poäng... jaja så kan det gå och slutplaceringen blev en 17e plats. Med tanke på att hon endast skjutit 3 gånger på 70 meter (denna gång inräknad) och inte skjuter damklass (21-klassen) i vanliga fall, så var denna tävling mer tänkt som en träning inför kommande år och det betalade sig kan man väl säga, med att hon vann tillbaka startavgiften på sitt startnummer!!! Som sagt..... endast en träningstävling inför kommande år....... Det här var sista tävlingen i Bågskyttegymnasiets tävlingströja. Nu, när det är klart att hon kommit in på Linnéuniversitetet i Växjö och kommer vara där de närmaste 3 åren, blir valet av klubb Växjö AIS. 3 skyttar från dem var på plats under SM och de hade med sig Angelicas nya tävlingströja!!! På tal om att vinna så vann jag en stor hängkruka med jordgubbsplantor på en av mina lotter! =)

Cassandra har, sedan en tid tillbaka, skjutit pilbåge hon med. Det går riktigt bra och är jättekul att följa den utveckling som skett under bara juli månad. Hon skjuter ute på 20 meter, så när inomhussäsongen börjar till hösten blir det betydligt lättare då det är 12 meter som gäller! Dessutom har hon börjat i simskolan och om hon bara ingjuter lite mod kan hon minsann simma utan hjälpmedel. Tror att 2 veckor i simskola kommer att gör susen i det avseendet ;)

Det var meningen att Angelica skulle tävla nästa söndag 31 juli och då för nya klubben. Så hon sänder ett mail för att de skall ändra klubbtillhörighet och får då svaret att tävlingen är inställd på grund av för få anmälda = ( Det var ju trist och ställer till det då jag skall hämta upp henne på Gävle tågstation på fredagen. Hon har inte bokat ombokningsbar biljett - den här gången heller - så det återstår två alternativ. Boka och betala ny biljett till Hallsberg, eller åka upp ändå och vara med Ozzy och hans familj HELA helgen - vilket inte jag skulle ha något emot alls! Lutar starkt mot det senare ;) 

2011-07-08 I går låg det officiella avläsningsresultatet på Azkas röntgen uppe på SKK:s sidor. HD A/A och ED 0/0! Jiippiieee! Det innebär att samtliga, som hittills röntgas ur A-kullen, är fria och den totala kennelstatistiken för HD och ED nu ligger på hela 90,9% fritt på HD samt 90,7% fritt på ED! VAJERT!

2011-07-06 Då skall vi se om vi kan lämna en lite rapport om helgens förehavanden.

Vi landade med Öggisen fredagen den 1 juli vid lunchtid. Efter kontroll att el och övrigt fungerade till husvagnen var det dags för stora kramkalaset med alla man inte sett sedan förra året. Öm i armarna och varm inombords satte jag färdigt brickbandsväven innan det var dags att åka in till Strängnäs för att hämta Jey vid tåget. Tillbaka till festivalområdet för kaffe, saft och bakelse för att fira Jeys 18 årsdag (30 juni). Vi installerade Jeys packning på den plats hon skulle sova på i Örn (stora sovtältet för vikingar egna egna boningar) och sedan böt vi om till gästabudskläderna för kvällens gille!

Vilket gille! Supergod mat, trevligt umgänge vid bordet, bra rytmisk musik, varm och hög stämning. Mer av kramkalas och ute var kvällsluften så varm att det kändes som en kväll i Grekland. Underbart! Kvällen blev sen och vi somnade alla ovaggade kan jag säga.

Nästa morgon började kaoset med att pannkakslagget inte gick att finna på hela området! Det visade sig att det låg uppe hos smeden sedan förra året. Han tog med sig det då för att laga de två sidopilar som gått av och alldeles glömt bort det. Tur att där fanns en som kunde köra ner det till området. Under tiden vi väntade på det skulle vi göra pannkakssmeten och då hamnade vi i kaos två. Urnorna hade använts till frukosten, de olika mjölpåsarna stod på tre olika ställen och på ett fjärde fann vi till slut honungen. På ett 5e ställe fann vi stekspadarna, honungsslungan och sleven till lingonsylten. Vilken röra! Nåja, till slut var smeten gjord i alla fall och så var det "bara" att vänta på laggets ankomst. Då kom Ozzy med familj och vi hade med oss en vikingaklänning till Ami, som hon böt om till och sedan spände vi upp Angelicas första tävlingsbåge för Ami att provskjuta med. Det gick jättebra och bågskytte är något hon vill göra framöver =) Kul! En ny skytt till Gävle alltså ;) Ozzy skötte sig världsvant och stoltheten över hans beteende och det jobb familjen lagt ner på honom så här långt fann inga gränser. Långt efter att de åkt kom det folk och berömde honom och hans sätt.

När pannkaksstekningen kom igång blev det snabbt lång kö och stackars Jey, som ännu inte är van, fick nästan panik ett tag. Bara att byta plats! Tryckande, klibbig hetta och elden från lagget gjorde att man inte frös i första taget. Frampå eftermiddagen kom förklaringen till den tryckande hettan -  Tor slog med sin slägga över himlavalvet och vi var lite oroliga för regn ett tag och det kom men på andra sidan sjön!!! Mitt i sjön delade det på sig och blixt och dunder och enorma regnskurar drabbade de på andra sidan medan vi stod torrskodda och tittade på skådespelet. Superhäftigt!!! Straxt före dagens stängning blev det så pass lugnt att Jey kunde ta över igen och nu hann hon med beställningarna. Bra jobbat för att vara första gången! Under tiden Jey stekte stod jag och gjorde brickband. Kul att så många stannade till och tittade på samt frågade om tekniken, mönstret, garnerna osv.

Efter stängning och innan avdiskning av urnorna hann jag köpa mina bucklor =) Äntligen fanns där dem jag letat efter och även om jag önskade annat mönstret (mor har lika) så slog jag till för säkerhets skull. Sen avdiskning och efter det var det mycket gott med en stor kopp kaffe innan middagsgrillningen. Passade då på att skicka ett sms till Angelica för att höra hur dagens grundomgång i Danmark gått. Det visade sig att hon tagit sig till morgondagens finalskjutningar! Jiippiiee - NU kan allt hända =) 

Kvällen var långt ifrån lika skön som gårdagens. Kändes mer som det brukar göra. Lite rått och fuktigt, då området, som sagt, ligger vid vattnet. Normalt med andra ord. Vid lägerelden fann jag Cassie inlindad i en stor varm fäll sjungandes med de andra långt efter mörkrets inbrott ;) Hon bara ÄLSKAR det här med vikingaliv.

Söndagen började med letande efter både stekspadar och urnor. Den här gången betydligt lättare att finna. Gjorde ny smet, då vi förbrukade allt vi hade under gårdagen. Vädret var svalare, molnigt men utan regn alltså en bra dag för oss som sitter vid öppna eldar. ;) Fullt tryck på lagget redan från början och det tog inte lång stund förrän jag behövde göra ny smet!!! :)) Efter stängning gick jag bort för att köpa den oljelampa jag velat ha i flera år. Nu så har jag också en! Sen avdiskning, adjö-kramar till alla som redan packat ihop för att åka hemåt och ett nytt sms till Angelica med frågan om hur finalskjutningarna gått. Hon tog sig till bronsfinalen där hon blev utslagen av en finska. Slutade alltså på 4e plats och som bästa svenska i sin klass!!! VAJERT!!! Super grattis tjejen ;)

Efter all avstädning åkte vi hem till mor för fika och prat. Tillbaka till husvagnen för sömn. För att följande morgon packa ihop allt och innan hemfärd släppa av Jey på tågstationen i Strängnäs. Frampå eftermiddagen landade vi här hemma - glada, trötta och fyllda av intryck och mängder av nya minnen att bevara. Nästa år är det 10-års jubileum........

Att komma in i huset var inte så kul...... hela köksgolvet var pudervitt med gula inslag....  Brizna och O´ Boy hade nog tänkt baka en "välkommen hem tårta" av mjöl och cornflakes.... suck. Det vita "klistret" som satt fast i deras skägg avslöjade dem rejält - ja förutom golvet då förstås..... Snacka om att vilja vända i dörren......

JUNI

2011-06-30 Här hemma går propparna till köksregionen som popcorn!!! Till slut hittade vi felet - Vajert O ´Boy - jodå han hade gnagt på en sladd till radion och som tur är inte skadat så pass att han själv råkat illa ut - bara tillräckligt mycket för att orsaka kortis..... Sladden avlägsnad och ingen propp har gått sedan dess. Öggisen har fått sin taklucka, inget svårt alls, och är nu fullpackad för morgondagens avfärd till Stallarholmen. =)) Angelica har packat för sin avresa i morgon till Danmark och Nordiska Ungdomsmästerskapet 2011. Vi kommer hålla tummarna så det knakar ;)

Har dessutom påbörjat jobbet med att sätta nytt brickband, men får göra resten på festivalen. På väg till bågskytteträningen i Motala idag ringde mobilen och det var Suzanne i Tyskland som meddelade att Derrick (pappa till D-kullen) gått över till regnbågens land - 11 år gammal. Beklagar sorgen och ännu mer otäckt att det kanske berodde på förgiftat kött någon slängt ut..... fy farao vad grymma en del människor är! Vad är vitsen med en sådan gärning? Jag fattar inte hur en del tänker - OM de ens tänker......

Betydligt mer glädjande är då att vår dotter nummer två i skalan fyller 18 år idag! GRATTIS Jey!!! Dessutom fyller Ozzys lillmatte 7 år idag! Grattis till dig Ami :)

2011-06-26 Ja, då har Anouk åkt hem då.... märkligt det känns ..... De äldsta tjejerna for till Stockholm på kvällen så nu är det riktigt tyst i huset minsann. Dagen D för avfärd till Stallarholmen närmar sig med stormsteg så i morgon, om det är fint väder, är det dags att sätta nya takluckan på plats!

2011-06-25 Idag gjorde jag klart brickband nummer två samt det band som Cassie började på en gång i tiden. Sedan blev det eftermiddagsfika med jordgubbar hos grannen och alla var lite dävna. Blåsigt och kallt men i alla fall sol. Till middag blev det grillat och sedan dukade vi upp med chips och annat gott för en filmkväll framför tv:n.

2011-06-24 Midsommarafton! Regn, kallt och en och annan solglimt. Grannens barn kom över och med det fick Angelica att göra. Hela gänget gick för att plocka blommor till midsommarkransarna. ALLA ville ha en :) så det var bara att sätta igång och binda för glatta livet. Under tiden lagade jag Janssonsfrestelse och "sill i kapprock" samt rensade jordgubbar.

Efter att vi ätit dansade barnen runt midsommarstången... eller ja... rodden fick tjänstgöra som midsommarstång och så gick de iväg för att plocka 7 sorters blommor att lägga under sina kuddar till natten. Framåt kvällningen gick vi över till grannen med en midsommartårta, och den är ju en historia i sig. Vi hade gjort en cake med digestivbotten, banan och Amaretto kräm (sedan dekorerad med mängder av jordgubbar) och Angelica läste inte så noga hur långt innan servering man skulle ta den ur frysen, så istället för 30-60 minuter (beroende på hur länge den varit fryst) sa hon 3-6 timmar!!! Tyckte när vi gick iväg att den var lite "dallrig" och funderade lite smått på vad som gått fel. När jag så tog bort "plåtkragen" flöt helt enkelt caken ut..... herre min je vad vi skrattade och förslag om sugrör dök ganska omgående upp.... Nåja, smaken var det inget fel på i alla fall. Vi blev kvar hos grannen under resten av kvällen då de bjöd på grillat. Trevligt, men fruktansvärt kallt.

2011-06-23 Förberedelserna inför midsommarfirandet är i full gång. Samtidigt som vi går igenom tjejernas kläder - slänger, lagrar för framtiden, packar, tvättar och gör brickband..... varför inte när man egentligen inte alls har tid med det..... Vattenbehållaren i Öggisen har blivit rengjord grundligt (som varje år), vatten med neutraliseringstabletter - stått två dygn - tömning och avsköljning och i med nytt friskt vatten. Den börjar blir redo för säsongen. "Bara" takluckan som skall på plats och sedan är det dags för packning. Så var vi till Motala för träning också.... hm... inte konstigt att jag börjar känna mig sliten igen kanske.... LÄNGTAR till husvagnsleverne om jag säger så ;)

I går var vi till vet för intyg på Anouk, som nu skall få åka hem. Kommer sakna honom oerhört. Besiktningen gick alla tiders och tid är nu också bokad för rabies till Brizna och lephto till Raika. 

2011-06-19 I går kom däcken tillbaka, så nu står Öggisen nere på backen igen eller rättare sagt nere på sina nya däck. Idag gick vi upp så där okristligt tidigt för färd till Nyköping och 1440-rond. Ett fruktansvärt regnväder gjorde att vi blev något sena. Det gick helt enkelt inte att köra enligt hastighetsbegränsningen en gång - riktigt otäckt bitvis. Tävlingen gick bra för Angelica så länge det "bara" öste ner regn, men när det började blåsa kalla motvindar gick det inte längre. Hon var blå om både händer och läppar!!! Kan inte minnas att hon brutit någon tävling tidigare, men idag gick det inte och hon var långt ifrån ensam om att bryta. Dessutom hade 15 (kloka) skyttar ringt återbud innan starten. Vi åt medhavd matsäck i bilen och sedan rullade vi hemåt till stugvärmen igen. Å hemma sken solen minsann!!!

Fick också det glädjande beskedet att Vajert Dimma blev BIR och tog CACIB samt titeln KBHV-2011 igår! Grattis säger vi :)

2011-06-16 Numer är anlagstestet för bevakning uppdelat i tre delar och idag gick Alpha upp på första delen och klarade sig galant :) Snyggt jobbat Maria och Alpha. Vi håller förstås tummarna för att de andra två delarna skall gå lika smidigt ;)

Här hemma har Angelica gått igenom kläder med tjejerna och jag har fixat alla slangar till varmvattenbehållaren i Öggisen. NU hoppas jag att det tänker vara tätt framöver om inte måste jag byta i alla fall en slang. Dessutom hissades Öggisen upp för  avlägsning av alla hjulen för byte till de nya ;) Tyvärr passade inte fäljarna så nu är gamla och nya däck på väg för omläggning.

2011-06-15 Cassandra hade skolavslutning i dag och jag var arg som ett bi när vi lämnade kyrkan...... Ingen nationalsång!!! Skam på torra land. Hur i hela friden skall ungarna kunna lära sig vårt lands nationalsång om de inte får träna in den och vad händer med de svenska traditionerna... Tänk er framtida idrottsmän och kvinnor som INTE kan vår nationalsång när de står på prispallen.... Jag finner inte ord...... grrrrr....

Åkte till Motala för träning och även idag gick det riktigt bra för Cassie. Hon är så stolt över att hon nu orkar dra Angelicas första båge. Kanske blir det en bågskytt av henne med så småningom ;)

2011-06-13 Idag var Cassie med till Motala för bågskytteträning. Hon var jätteduktig! Angelica fick lite råd och tips och helt plötsligt var träffbilden väl samlad =)

2011-06-12 Snart är det dags för årets festival på Stallarholmen =P

Talar naturligtvis om Vikingafestivalen 2011, som går av stapeln 2 och 3 juli. I år kommer vi sakna Angelica som, samma helg, är i Danmark för tävlan på Nordiska Mästerskapet. Det blir till att klara av att hålla tummarna korsade samtidigt som pannkakorna skall stekas. Tixigt! men med tungan rätt i munnen skall det nog fixa sig....  :-)

Om ni har lust att besöka festivalen är ett tips att packa ner badkläder för det ligger en jättefin badstrand precis vid vikingaområdet och om vädret håller i sig kan det vara skönt att ta sig ett svalkande dopp och smälta alla intryck från dagen - eller, varför inte, som ett avbrott mitt i. Äta, läska sig och resa i bakåt i tiden gör man i vikingabyn! Hur man hittar till festivalen ser ni på kartan nedan. Varmt Välkomna =)

Tog lite nya bilder på Anouk och Raika idag. Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker att han blir mer och mer grann för varje dag som går. Dessutom mer och mer lik sin far i utseendet. Vi körde också uppletande och, precis som sin mor, ger han inte upp i första taget. Mycke bra jobbat och vilket nosarbete!

Raika och jag körde lite lydnad och trots att hon startat sitt löp var hon helt med på noterna - lite för med faktiskt ... lol......hon är verkligen helhäftig att träna lydnad med, bara måste säga det - igen!

Vajert Opal har varit på utställning i Frankfurt den här helgen. Hennes första utställning och domaren Marion Ten Cate blev väldigt förtjust i henne. Hon gjorde Opal till BIR valp. Super grattis från oss. =))

2011-06-11 Dagen har ägnats åt att sy dynor till hundbäddarna, nya leksaker och så har jag tagit lite nya bilder på O´ Boy och Stephanie.

Han trodde inte sina ögon när han fick den nya leksaken. Den blev en succé kan jag säga. Han bär den med sig vart han än går :P

Övriga familjen åkte till kusinerna i Stockholm för att fira både konfirmation och student(-er). Förutom Angelica tar nämligen kusinerna Ellinor, Magdalena och Marcus också studenten i år. Dessutom konfirmerades kusinen Elvira. Angelicas bästa vän, Hannah (grundare av hantverksföretaget Korpöga) och älskade vännen Tarjas äldsta son, Joni, är också de studenter i år. Helt säkert har jag glömt någon nu - sorry för det i så fall - men tänk att de "närmaste" snudd på skulle kunna fylla eget studentflak...... 

Killarna i flocken är lite "taggade" mot varandra och jag är lite fundersam över varför - ja, förutom att Anouk blivit äldre och Rex menar att "slyngeln" inte skall glömma vem som är herre i huset - idag fick jag svaret och visst har det med äldre och äldst att göra....... Raika har startat sitt löp .......
 

För att fixa lite fint har har jag tagit bort alla trädelar till grillen, slipat dem och åkte sen till affären för att köpa färg och nya skruvar. Tänkte mig en färg i terrakotta/orange fast ljusare i tonen. Lite lysande mot det i övrigt svarta plåtdelarna. Står så i affären och tittar på färgproverna. Inte fanns den färgen jag tänkt mig och medan jag krampaktigt höll i vinröd (hopplöst förtjust i vinrött) tänkte jag om lite och bestämde mig, efter påtryckning från expediten, för en färg mot ljus orange/guld. Den hette till och med guld. Inte vet jag vad som hände... hon måste ha glömt någon färg när hon blandade till den för när jag, hemma, öppnade burken var färgen..... hudfärg (rosa/aprikos)!!! Ursäkta språket men fy fan vilken vidrig färg! Eftersom färgen är blandad får man inte reklamera den (smart drag av bygghandeln) så ja, jag målade på och desto mer jag ser av den ju vidrigare blir den. Varför tog jag inte den vinröda........ suck ...... nu funderar jag starkt på om jag skall gå ner i källaren och hämta den svarta oljefärgen som står där och helt enkelt måla över denna hudfärg......

2011-06-09 Jungfrufärd med Öggisen idag kan man väl säga. Fast utan camping den här gången. Anledningen - besiktning! Och, precis som tidigare år, är vagnen i kalasskick och gasolen supertät. YES! Ett däck måste dock bytas, men i övrigt fanns inget att anmärka på. Nu skall det bli spännande och se om de högra lamporna bak tänker lysa resten av säsongen. De lever nämligen sitt eget liv och varje gång Öggisen besiktigas lyser de så fint, blinkar som de skall - när de ska osv., sen är det lite si och så med den saken resten av säsongen och ingen, som kikat på det, begriper vad i felet ligger. I år skall Öggisen få ny taklucka över toa delen. Det blir fint det. Skulle också vilja byta ut luckan över mittgången, men ja... de är inte billiga om jag säger så. En del slangar skall bytas ut - de från varmvattenbehållaren till systemet tex. Vi har haft vagnen i snart 8 år (!) och under dessa år har inget sådan blivit bytt - hög tid alltså :P - Den riktiga jungfrufärden till midsommar hoppas jag.

2011-06-05 Idag ringde Mary från Norge och berättade att Xena och hon varvat hem CERT, BIR och CACIB! Därmed blev Xena
Norskt Utställnings Champion
OCH
Danskt Utställnings Champion
i ett bräde! VAJERT....... igen!!!
Det firade vi med glass! .... eller nej det gjorde vi inte, för när vi åt glassen hade jag inte fått detta glädjande besked ännu, anledningen till glassen var att Brizna och hennes bröder idag fyller 4 år ;) 

2011-06-04 Igår hade jag hoppats på att få åka på MT med Brizna, men hon kom tyvärr inte med den här gången heller... Nu blir hon 4 år i morgon och det är den övre åldersgränsen för MT. Av den anledningen har jag sökt dispens för henne och håller nu tummarna att hon skall få den så vi kan gå upp på banan under sommaren/hösten. :( 

Betydligt mer glädjande är då att Maria och Alpha varvade hem Exl, BIR och CACIB idag!!! Jihaa!!! Grattis!

Tjejerna och jag åkte till Motala för träning och där fick Angelica en hel del hjälp med teknikträningen. Ser nu ut att det kommer lösa sig med finslipningen. En pil grävde ner sig i gräset, så den får vi återuppta letandet efter nästa gång. Jag hittade istället en annan pil som kilat ner sig ordentligt. ägaren till den blir glad när han/hon återfinner den sittande i en av buttarna :) Väl hemma grillade vi och åt ute i sommarvärmen. Tänk att det är så varmt långt in på kvällarna. Härligt! Höjde ett glas vin som skål för Alpha och Maria ;)

2011-06-02 Idag kom Kristina för att hämta Odin =) Vi åt lunch och gick igenom allt från timning till kloklipp. Från topp till tå alltså :) Lycka till nu och kom ihåg att jag endast är ett telefonsamtal bort om det skulle vara något du undrar över.

Maria sände sms från Ivö utställningen där hon och Alpha varvat hem ett VG samt Inja och Sussie som varvade hem BIR i både veteran och hedersveteran klasserna. Dessutom tog Inja hem BIS4 vet och BIS3 heders vet!!! VAJERT! Grattis till framgångarna båda två!

Sent på eftermiddagen åkte jag och Angelica till Motala för träning och nu var det ett gäng där från klubben. Vilket mottagande!!!! Varma, inbjudande och hjälpsamma allesammans. Vi kände oss välkomna med öppna famnen och den känslan har vi inte fått på alla klubbar direkt. De pratade för klubben och ville att Angelica skulle tävla för dem. Nu får hon allt något att fundera på för Växjö vill ju att hon skall tävla för dem när hon nu skall studera vidare där nere. Ja, vi får väl se vad hon bestämmer sig för.

2011-06-01 Idag åkte jag och Angelica till Motalas utomhusbana för att kolla om det fanns några buttar ute. WOW, vilken bana de har!!! Angelica tränade och jag läste min nya bok om mentalitet. Sedan åkte vi till ICA Maxi och handlade. Till kvällen grillade vi lax - supergott ;)

MAJ

2011-05-31 Idag åkte jag och Odin till veterinären för ombesiktning och han sa inte ett ljud i bilen den här resan!?! Inte heller mådde han dåligt..... paff blev jag..... besiktningen gick alldeles utmärkt och veterinären är jätteförtjust i honom och hans sätt att vara.

2011-05-30 I går tömde vi släpet och Göte körde det till Motala. Idag kom Kristina med dotter för att träffa O´ Boy och Odin. De hade riktat in sig på O´ Boy, men fastnade ganska omgående för Odin när de träffade honom, så nu blir det ombesiktning och på torsdag åker han hem till Skärblacka. =)

Nu är det då bara O´ Boy kvar, som behöver en egen flock att "terrorisera"..... nä..... älska ska det stå ju.... ;-)

2011-05-28 Åter uppe med tuppen och innan de andra vaknat var jag redan på väg för att hämta envägssläpet. Jag hann nästan tillbaka innan Angelica smsade. De satt fortfarande i pyjamas, ätandes frukost, när jag klev in genom dörren. Så blev det en fika och sen bar vi. Allt gick in i släpet och vi gjorde en sista check samt golvskurning innan vi slog igen dörren till lägenheten och påbörjade vår färd hemåt. I bilen pratade vi om dagarna som varit och om dagar som komma skall. Att Angelica inte skall tillbaka igen och om hon insåg det eller om det bara kändes som sommarlov likt tidigare år (vilket hon tyckte att det gjorde). Vi pratade också om kommande tävlingar och det är i det sammanhanget jag svär värre än en borstbindare...... en förutsättning för tränande och tävlande är att man har sin pilbåge.... just det, efter 8 mil måste vi vända för ingen av oss tänkt på att bågen fortfarande står i skåpet i träningslokalen..... hahahahaha... ja jisses.... så blev det då att Angelica kom tillbaka till Olofström fortare än någon av oss trott och när bågen låg i bagaget, nyckeln till skåp och lokal var återlämnad styrde vi kosan, först mot Tibro för att hämta O´ Boy förstås, hemåt igen. Vi var hemma vid midnatt och då ordentligt trötta och möra. 

2011-05-27 Upp i ottan för frukost och vidare packning samt städning med en rasande fart inför avflyttningsbesiktningen av lägenheten. Besiktningen gick utmärkt, hade i och för sig inte väntat mig annat, och efter lunch snabb lunch åkte vi till frissan för Angelicas håruppsättning inför kvällens bal med 3-rätters middag. Vi hinner precis innanför dörrarna innan himlavalvet öppnade sig och det fullkomligt öste ner. En hel del hagel bjöds det på också mellan skurarna.

Jag och tjejerna åkte till ICA Maxi för att inhandla vår middag och lite mys till kvällen. Hem till Angelica för att hämta paraplyet och sedan tillbaka till frissan.

Precis när hon var klar och hade bytt om, sprack det upp och solen började lysa igen!!! Vad sägs om det?!!

 

Tillbaka till Angelica för sminkning och sedan till bågskyttelokalen för fotografering med bågen. Efter det tillbaka till Angelica för mellanmål och väntan på eskorten till balen. (Undrar just hur många mil jag körde de här dagarna......)

Eskorten kom och efter fotografering åkte jag och tjejerna före dem ner till hotellet där bal och middag skulle avverkas. Vi hade blivit förvarnade om att komma tidigt för att över huvudtaget kunna se något av paren och i synnerhet om fotografering var tanken. Duckade under avspärrningarna för att hamna på en bra plats där jag kunde foto alla par när de "kom ur kurvan". Det var fler som tänkte den tanken och snart var det "bysstat" med folk på var sida om avspärrningarna. Precis som igår hade folk nämligen gått man ur huse, och kantade nu den snitslade vägen alla ekipage skulle gå till terrassen. Terrassen låg på hotellets baksida vid matsalen och var tänkt som parens "mingel plats" och för att alla åskådare skulle kunna avnjuta dem så länge de befann sig på platsen. Fast avnjutningen fick ske på behörigt avstånd då det går en dammbäck mellan terrassen och där vi andra fick stå.

Hotfulla moln tonade upp sig igen och det var lite oroande att deras marsch genom den folkkantade vägen skulle bli en blöt tillställning.

Par efter par kom och det blixtrade rejält var gång ett nytt par dök upp. Precis som kändisar, på väg till någon fest eller premiär, fick de ideligen stanna upp för att bli fotograferade av någon åskådare (läs paparazzi fotograf - man kände sig i alla fall som en....) En parad av vackra par med dess mest fantastiska kreationer av balklänningar och håruppsättningar kunde avnjutas. Angelica och Andre kom som par nummer fyra och kort efter att det gått in från terrassen kom regnet!

Jag led med tjejerna som fick sina vackra klänningar blöta och genom det dessutom en extra tyngd att bära upp. Trots spöregn gick paren tappert med breda vackra leenden, stannade var gång någon ropade - jag kan tänka mig att de skulle ha velat kuta så fort det bara gått, in under tak - och i samma makliga takt som de tidigare paren, som hann gå innan regnet. Visst hade eskorten paraply, i de flesta fall, men blåsten gjorde att regnet stänkte upp på paren och ett litet paraply skyddar föga klänningar som är vida. De sista 10 paren hade dock tur för när de klev ur sina bilar hade regnet upphört och solen bröt fram igen. Gångvägen var dyblöt, men de slapp i alla fall gå igenom regnet.

Jag och tjejerna åkte tillbaka till Angelicas lägenhet för middag och en kväll framför tv:n. In på småtimmarna ringde Angelica och jag körde för att hämta henne. Känslan, den riktiga, "sista natten med gänget" hade infunnit sig och tårarna sprutade på grund av alla avsked. 

 2011-05-26 Det har inte varit lätt att få sömn på Borgen under dessa nätter. Den ena festen efter den andra har avlöst varandra och det är ju "trist" att möta fulla idrottsungdomar, som har skrivit på ett avtal att de inte skall dricka på Borgen då all form av droger där är förbjudna! Lika trist med en rektor, som är ansvarig för dessa ungdomar, och en vaktmästare som inte går att få tag i.......

Idag var det i alla fall dags för studenten! Jimmy åkte med oss och min mor med Jey slöt upp i kyrkan. Först tågade alla avgångsklasserna in en efter en sjungandes studentsången med varierande kvalité på både sångkunnande och textkunnande - häftigt var det i alla fall när intågande klass stannade i gången och höjde respektive sänkte hattarna rytmiskt från huvudet samtidigt som de "vrålade" (mer eller mindre) hurra!, hurra!, hurra! x 5-7 gånger..... för att sedan sätta sig så nästa klass kunde tåga in och utföra samma procedur. En procedur, som i övrigt, genomfördes då och då under programmets gång i kyrkan. Så efter att alla 186 (om jag inte minns fel) studenter tagit plats och  inledande tal avslutats var det Angelicas tur att hålla studenternas tal. Hon fick stående ovationer och eleverna skrattade där det var tänkt att de skulle det och de vuxna på "sitt" tänkta ställe - lyckat med andra ord =). En hel del sång, mer tal och utdelning av stipendier sen var det dags för klasserna att en och en tåga fram för betygsutdelning. Tog väldigt lång tid, vilket inte var så konstigt med tanke på antalet studenter och att lärarna (klassföreståndarna för respektive klass) ville viska något till var och en av dem i samband med den obligatoriska kramen. ;) När alla fått sina betyg höll rektorn, ja den "berömda" (av 3 stycken), sitt sluttal och så tågade klasserna ut en och en sjungandes med samma variation på kvalité som vid intåget. Utanför blev det en del fotografering innan bussarna tog studenterna tillbaka till skolan för en bit mat och avslutning i respektive klassrum innan utspringningen! 
 

Jag, Jimmy, mor, Jey, Cassandra och Stephanie åkte till lägenheten för lättare lunch och kaffe. Sedan vidare till campingen för att hämta nyckeln till rummet mor och Jey skulle sova i under natten. Därefter till skolan och avsedd plats för utspringningen. Det var knökfullt med folk på den lilla kullen alla skulle trängas på! Stämningen hög och mängder av studentskyltar, nallar, blommor, visselpipor m.m. Så kom då studenterna utspringande klass efter klass och Angelica fick tränga sig fram genom folkhopen för att hitta oss.... hahaha... Helt belamrad av blommor, mjukdjur och allt som hör till fick vi en bild med Angelicas tränare, Håkan, vid hennes sida. :))

Efter att alla studenter funnit sina väntande vänner och anhöriga tågade samtliga ner till en uppsamlingsplats vid vägen på andra sidan skolbyggnaden. Där väntade ett gäng musikanter, en fanbärare och polisbil (vilket det för övrigt stod en lite här och där utefter kortegevägen) på att få eskortera alla avgångsklasserna i en helt fantastisk marsch genom byn.        

I takt till marschmusik ömsom sambatakter eller studentsångens toner gick så hela gänget sjungandes, skrikandes och hurrandes genom, den av människor kantade, kortegevägen till de lövade vagnar som väntade på dem. Karnevalsstämning är nästan ett "understatement" kan jag säga och både Cassandra och Stephanie tyckte det var jättehäftigt.
När solen behagade vila sig bakom molnen blev det bra kyligt i vinden! Jag, mor, barnen och en hel del av alla de människor som stod utefter gatan frös, men studenterna verkade inte känna av kylan alls. Brrrrrr... När första avgångsklassen nådde första rondellen var backen ner från skolan fortfarande full av studenter! Framme vid vagnarna klättrade alla in i respektive vagn och ingången stängdes igen bakom "boskapen" Sen åkte de iväg i karavan för att avverka varv efter varv genom stan´.

När vagnarna kom tillbaka var de flesta studenter blåa om läpparna av kylan. Vi åkte till Angelicas lägenhet där hon böt om till varmare kläder och sedan vidare till restaurant Venezia i Jämshög för en bit mat. Vilken mat sen!, supergott och vi hade jättetrevligt. Vi var alla överens om att det blev en helt fantastisk dag fylld med upplevelser vi sent kommer att glömma!

Vid restaurantens stängning bröt vi upp och mor och Jey åkte till campingen medan vi andra åkte tillbaka till Angelicas lägenhet för att uppleva ytterligare en natt med sömnbrist, på grund av festande på Borgen. Visserligen gjorde dagens alla intryck sitt och till slut somnade man trots den höga musiken. Vid 3 på natten vaknade jag med ett ryck..... någon stängde av stereon och det blev dödstyst....

2011-05-24 På väg ner till Angelica släppte vi av O´ Boy hos Alpha med familj. Han skall vara där under de dagar vi; dvs. jag, Cassandra och Stephanie, är nere i Olofström. Väl nere hos Angelica hade jag ett möte med rektorn där en hel del VÄL VALDA ord avyttrades. Detta för att det åter varit fest på Borgen och Angelicas dörr var helt nersmetade med marmelad och annat, som i normala fall trivs bäst i kylskåpet. Dessutom hade de stått på en balkong och spottat på dem som skulle in/ut och Angelica blev träffad - HUR moget är det? och rektorn ..... hon blundar och tar "de sina" (läs orienterarna) i försvar, som vanligt..... grrrrr.

Betydligt trevligare var det då i bågskyttelokalen där skyttarna tränade medan regnet öste ner utanför! Hoppas verkligen att detta inte är det väder vi skall behöva genomlida under själva studentdagen eller baldagen för den delen. Hos Angelica käkade vi middag och sedan var det packning och städning resten av kvällen.

2011-05-23 Helgen har bjudit på kalasväder och Angelica, som tävlade i 900 rond igen, gjorde nytt personbästa och slutade på en 4e plats. Grattis tjejen.

Vi andra i familjen satt hemma och höll tummarna, mös i fina vädret, fikade ute, grillade gott och lekte med Odin och O´Boy =) Ja, de andra fick också leka av sig ordentligt och inte vet jag men det verkar som om tikar går bakåt i ålder efter kull..... hahahaha Brizna var största "valpen" den här helgen.

Idag har grabbarna fått 12 veckors vaccinet. Ingen av dem uppskattade bilåkningen, men väl promenaden och buset i skogen. OJ så mycket spännande det finns i en skog! La sista handen på Belgaren och sände upp den för korr -läsning. Packade inför nedresa till Olofström och studentfirande, packning av Angelicas bohag, lägenhetsbesiktning och hemkörning av allt!

2011-05-20 Hämtade takluckan till Öggisen på DHLs utlämningsställe. Nu skall den bara på plats så är husvagnen som ny igen...... Jey kom hem för att vara hos oss över helgen. Angelica ringde och kvittrade över att frissan gjort fin, fina slingor helt i hennes smak =) Fotade grabbarna medan de gjorde allt för att ta livet av varandra. 
 

2011-05-19 Idag hämtade jag den nya studentskylten och den blev jättefin =)) Precis som jag ville ha den och jag tror att Angelica kommer tycka om den också. Åkte till Selstore och köpte flyttkartonger i mängder och så ringde en trevlig kvinna, som är intresserad av någon av killarna som är kvar. vi hade ett mycket trevigt samtal.

2011-05-16 Upp i ottan för frukost och avresa till Arlanda flygplats. Stackars Oxana gillar inte bilåkning och blev mycket glad över att få komma ur bilen när vi var framme. Handdukarna jag tagit med mig kom till pass då hon var fullständigt dyblöt av dregel. Alla papper gjordes i ordning och hon låg på bordet medan buren fixades till. Efter Arlanda åkte mor och jag till Uppsala för shopping. Ikea, Coop och Lindex avverkades. På väg hem ringde Göte och meddelade att besked från SKK kommit med posten - redan (?!) - Anouks avläsning blev A/A och 0/0 Jippie!!! Nu är det bara ett MH som skall till ;-) Hemresan gick lätt och senare under natten kom besked att Oxana landat och att det såg helt ok ut i buren.

2011-05-15 Idag åkte jag och Oxana till Stallarholmen. Åt god middag och årets första rabarberpaj med vaniljsås. Mums =) Oxana for som en toka på tomten och hjälpte till att plantera de jordgubbsplantor jag haft med mig från vårt land. Valpar är inte duktiga på att plantera, men väl att gräva djupa gropar. I morgon bär det av till flygplatsen och den långa resan över Atlanten.

2011-05-13 Fick tips om ett företag här i Askersund, som gör plakat. Åkte dit och visade upp det jag fått och skiss på det jag tänkt mig, japp hade tagit kopia på min ritning, och det skulle absolut inte bli några problem. Jihaa! Sände tillbaka det andra fortfarande irriterad över att det hade varit så svårt att läsa innantill.

2011-05-12 Idag fick jag höra nationalsången HELA vägen till veterinären. Sågfågeln var Oxana, som skulle på sin andra veterinärkontroll inför hemresa till USA på måndag. Väl hos veterinären gick allt bra och hon är nu redo för flyget ;-)

Hämtade det beställda studentplakatet på posten och jisses vad besviken jag blev! Här ringer man och hör sig för om det går att sätta ihop ett plakat med text och bilder, som man vill ha det, och det skulle absolut inte vara några problem - tjena - nu har det gjort enligt grundmall och inte alls enligt mina önskemål. Ringde förstås och frågade vad som hänt och får jag veta att de ALDRIG gör plakat enligt egna önskemål! Det var bara det att jag tydligt med stora bokstäver skrivit i beställningen att de INTE skulle göra något plakat alls om det inte gick att göra som jag önskade utan att de då skulle ringa....... tydligen är läskunnighet inte ett måste på det företaget!

2011-05-11 Idag fyller O-kullen 10 veckor och det firade vi med att åka till veterinären med Anouk! hahahha... nej inget konstigt alls bara dags för röntgen och inskrivning av testikelstatus och tandstatus! Såg finfint ut på röntgen så nu väntar vi besked från SKK.

Kloklippning, vägning, öronrensning och allmän översyn (läs tvättning!) Alla har gått upp runt 1 kg denna gångna vecka. Ozzy likaså ;)

2011-05-10 Resan hem gick bra med betydligt mindre gnäll från O´ Boy. Väl hemma hade jag fått beskedet att Brizna inte fick plats på MT i Jönköping trots allt. =( Nu ser det ut som om det inte blir något MT för hennes del, då hon snart fyller 4 år och därmed är det kört.... suck

2011-05-08 Idag åkte jag, Angelica, och lillkillen förstås, till Karlshamns bågskytteklubbs utebana för att tillbringa dagen med att hålla tummarna när Angelica tävlade i Sydöstra Götaland distriktets DM. Ja, jag höll tummarna - Angelica hade ju fullt upp med skjutningen.

O´ Boy låg i skuggan under stolen och sov mest hela tiden. Han och jag tog promenader då och då, och när vi kom till baka till stolen kröp han in och la sig igen. Är mäkta imponerad av honom måste jag säga!

Dessutom håller han sig i fotposition mest hela tiden. Skulle det bli för trångt på vänster sida går han upp på höger och håller lika fin kontakt från det hållet! Efter avslutad kissning kommer han springande sätter sig framför fötterna och får godis.... då skall vi se... vad saknas? Jo, ingång till ny fotposition så är moment 1 klart alltså.... hahahaha. Hoppla! Någon som behöver en tävlingshund?


För Angelicas del så var detta DM också ett test (kvitto på form) för eventuell start i NUM (Nordiska ungdomsmästerskapet) som i år går av stapeln i juli och värdlandet är Danmark. Hon körde på under dagen och ökar man sitt personbästa på 900 rond med 99 poäng! då SKALL man till NUM eller vad säger ni?!

Dessutom tog hon hem silverplatsen endast futtiga 4 poäng från guldmedaljen. Hon slog bronstjejen med endast 3 poäng. Snacka om tajt i toppen.....

Grattis tjejen! Silver i DM.... sug på den du ;) och anmäl dig till Danmark! Det kommer bli tufft, men OJ vilken nyttig erfarenhet inför framtida tävlingar. Tummarna kommer hållas så det knakar här hemma! Lita på det.

Under tiden tävlingen pågår kommer sms från Maria om att hon och Alpha är på utställning i Skara och där precis sprungit hem excellent/CK och BIR =) WOW! Grattis!

Riktigt möra efter dagen och nåååååååågot röda i nyllet av solen for vi hem för middag och vidare packning. I morgon bär det av hemåt igen och då med halva bohaget i bilen eftersom Angelica tar studenten den 26 maj och städning, besiktning och utflyttning sker samtidigt.... bråda dagar, bråda dagar....

2011-05-07 I fredags åkte jag ner till Angelica i Olofström och jag hade O´ Boy med mig. Bilen är inte hans favoritplats direkt, men efter kort tid tystande hans gnällande och han sov mest. Några korta stopp på vägen för avluftning och åter in i den där bullrande plåtburken..... Idag var det marknad och vi gick dit. Ballonger som smällde, barn som skrattade och lekte, högtalarmusik som skrålade (behövde ingen förstärkare om man säger så), kör som sjöng och mängder med människor. O´ Boy tog allt med ro. Låg på mina fötter, gick fot när vi rörde på oss och satte sig direkt när jag stannade..... eh..... Inte direkt intresserad av att hälsa på alla människor, men verkligen inte rädd för något omkring honom. Duktig kille :)

På kvällen grillade vi och avnjöt middagen på balkongen i kvällssolen. Vilken härlig dag!

2011-05-05 Nu blev det verkligen tomt! Både Opal och Omar har åkt mot sina hem och har nästan lika långt fast åt helt motsatta håll. Omar uppåt till norra Sverige och Opal till Tyskland. Den här fina bilden kom på mailen och är tagen på vägen ner till Tyskland. Fotograf är delägare Alexandra (Kennel of Galdra´s mind). Tack för bilden ;-)

De tre som är kvar, Oxana (åker den 16e), Odin och O´ Boy, har en ny uppgift och det hitta "läget" i nya "flock-konstellationen". Den som gissade att Oxana tog ledarskapet kammade hem full pott ;)

2011-05-04 Så har du gänget blivit 9 veckor och idag kommer Alexandra och Gaby från Tyskland för att hämta hem Opal. På tal om Opal måste jag säga att nu är hon supersöt med sina lätta fladdrande öron... hahahaha... dröjer nog inte länge förrän hon reser dem båda. Vi ser också att Omars öron börjar blir väldigt lätta och fladdriga. :) Ibland när han koncentreras sig så har han det ena uppe ;) Hans ägare kommer också idag för att hämta hem honom.

Har fått jättefina bilder på Ozzy redan och de kommer så snart tiden räcker till. Vill ändå tacka så hjärtligt för alla bilder, redan nu.

 

 

Odin 9 veckor - till salu

  O´ Boy 9 veckor - till salu

  Omar 9 veckor

  Oxana 9 veckor

  Opal 9 veckor

2011-05-03 Käkar och växer, käkar och växer.... Nog märks det att det saknas en valp i gänget alltid. Ojämnt antal. En liten intressant iakttagelse vi ser är att när de är vana att kunna leka två och två då blir det märkligt när en inte har någon egen att kampera med. Efter ett par dagar har de vant sig och de leker mer alla med alla. Är det ojämnt antal i kullen från början blir det inte samma reaktion när någon åker.

    

      

2011-05-01 Så är vi då inne i stora vårmånaden. Helgen har varit händelserik, som vanligt. Vi börjar med igår då Maria och Alpha gick upp på MH banan och det med bravur. Genomfört med 1a på skotten. Vajert!

Själva var vi och tittade på ett hus, som vi gillade väldigt mycket, men åter fick vi uppleva att huset gick till annan intressent. Vi var deras andrahands val, men vad hjälper det?

Ett gäng underbara sms droppade in under dagen från Ozzys familj. Allt fungerar kalasfint och de trivs med varandra. Härligt! =)

Idag har det varit visning på detta hus. Trevligt par som tänkte ha det som landställe.

Förberedelserna är i full gång inför Angelicas student i slutet av månaden. Lägenheten skall dessutom tömmas, städas och besiktigas. Klänning, skor, frisyr, plakat mm..... Studenten är ett helt företag känns det som tur att man har "komihåg" listor liggandes lite var stans ;-) Själva mottagningen får bli senare när vi vet var vi bor och från NÄR vi bor..... inte undra på att man sover dåligt kanske....

APRIL

2011-04-29 Idag var det så dags för första valpen att "lämna boet". Frasse med familj kom för att hämta Ozzy. Vi hade underbart väder och avnjöt lunch i solen. Valparna röjde på tomten till dess det var dags för dem att fara hem med Ozzy. Känns lite vemodigt när de åker - det går inte att komma ifrån. Under resan hem kom fina sms från Frasse. Ozzy låg upp och ner i bilen och snarkade i kapp med motorljudet. Stopp för avrastning och nytt ryggläge när bilen började rulla igen. Ingen nationalsång, ingen klagolåt - helt tyst ;) Duktig ponke! Varm lycka till nu och vi är inte längre än ett telefonsamtal, sms eller mail bort :)

2011-04-28 I går blev kullen så 8 veckor och vi firade det genom att "riva" veterinärpraktiken!!! Ha ha ha ha.... vad de röjde och sedan somnade de gott utspridda över golvet. Nu är de besiktigade, vaccinerade och exporterna har sina pass klara. På vägen dit hade vi räknat med sångkör a´ la nationalsången, men döm om vår förvåning när valparna var nästan helt tysta. Under vägen hem var det ingen av dem som hördes alls! 8 veckors bilderna tog vi innan vi åkte och hur vi än gjorde vägrade Ozzy att titta på "hon med ett öga".... hahahahah.... vikt, kloklipp och öronrens fixade vi också innan vi for iväg till veterinären - tur det för klorna blir rejält leriga nu när valparna är ute hela dagarna och "bygger om" trädgården till kraterområde. Lite hjälp av deras knasiga far får de allt. Han gillar nämligen också att gräva fallgropar lite var stans....

Hanarna - 8 veckor gamla. Odin och O´ Boy - söker ägare.

Hanarna - 8 veckor gamla. Ozzy och Omar - tingade.

Tikarna - 8 veckor gamla. Oxana och Opal - tingade.

2011-04-26 För att ni skall få en känsla av hur det är att ha valpar har vi fotat hur hagen inomhus byter skepnad beroende på var valparna är...

Valparna ute, hagen skurad och doftar nu gott. Redo att ta emot "huliganerna". Valparna kommer in och efter 2 timmar ser det ut så här!!! Bara att börja om inför natten.
På morgonen när man kliver upp möter man detta och doften går inte att beskriva i ord..... Någon som känner för frukost?
Efter städning är hagen åter redo för de små som tillbringat dagen ute. Så här håller det på dag efter dag ;-))
   

Odin, O´ Boy och Opal

O´ Boy kampar med kedja

Omar leker med plåthink

Oxana försöker flytta poolen

OJ! Vad här fanns mycket leksaker.....
Ozzy, Odin och Omar har hittat tjejernas sandsaker.

Här finns nya leksaker att testa! Oxana och O´ Boy knycker tjejernas saker.

Ozzy dricker ur poolen

Det går att få plats två stycken... nästan

Opal gillar att bada! Oj så blött!!!2011-04-24 Påskhelgen har varit lugn och eftersom det har varit ett underbart väder har valparna varit ute hela dagarna. Angelica hittade alla kompostgaller, som Göte inte hade en aning om vart de tagit vägen, och gjorde en stor hage åt gänget att vara i. de har också provat på att bada i plastbåten och Opal gillade det mest! =) Tjejerna målade påskägg som vi hände upp i äppelträdet. Jättefint! Vi har ätit lunch ute och grillat gott på kvällarna.
         

Anouk och Ozzy kramasAlpha2011-04-21 Idag kom Maria och Alpha på besök till Anouks stora glädje. Ungdjuren röjde på tomten och missade helt att valparna sov under trappen. När de små vaknade till och började komma fram tyckte Alpha att måttet var rågat - fy vilka läbbiga varelser - fast spännande också. Anouk blev jätteglad och lekte försiktigt med dem. Tack för trevligt besök och ursäkta visitationen när du åkte då jag saknade O´ Boy.... hahahahahaha..... 

Odin2011-04-20 Idag har jag bokat tid för besiktning av kullen till nästa vecka. Dessutom har vi fotat. Vi valde att att göra det utomhus den här gången också. Fick hjälp av Angelica att ställa upp valparna.

En hel del röj blev det förstås och dagen till ära grillade vi för första gången i år :)

 

Ozzy  Opal

O´ Boy, Oxana och Odin

Odin och O´ Boy Oxana, O´ Boy, Omar och Odin

Hanarna - 7 veckor gamla. Två tingade.

Ozzy - svart hane - tingad

Omar - Gul hane - tingad

Odin - Blå hane - ledig

O´ Boy - Orange hane - ledig

Tikarna - 7 veckor gamla. Båda tingade.

Oxana - Röd tik - Export till USA

Opal - Vit tik - Export till Tyskland

2011-04-19 Så är vi åter hemma och det var jätteskönt att komma hem till dukat middagsbord - tack mamma :)

Dagarna i Stockholm har varit intressanta och Anouk fick sig en rejäl dos av socialisering och miljöträning vill jag lova. Alla bilar, alla hundar, nya dofter, ljud hela tiden av olika slag och av misstag hamnade vi mitt i Hammarbysupporternas hejaklack! De sjöng, skränade och släppte bomber med en enorm rökutveckling på sin väg genom Medborgarplatsen mot matchen de skulle till. Anouk viftade på svansen och reagerade inte alls över bomben! WOW vilken kille ;)

På kvällen åkte vi till min syster för middag och jag körde sedan till Tyresö BK där Ann, med farfar Raffe mötte upp. Äntligen sa Anouk får man leka med hundar man möter .... hahahaha. Ja, Raffe var inte på lekhumör men väl tiken så hon och Anouk for iväg i jaktlekar.

Oxana 2011-04-16 Idag kom min mor för att passa Stephanie och valparna ett par dagar medan övrig familj är på utbildning i Stockholm.

Vi åt lunch ute och tillbringade den mesta tiden denna helg utomhus då vädret var underbart.

Vi har skrattat gott åt de alla tokiga, dråpliga situationerna valparna hamnat i.

 

Opal

   Odin

O´ Boy  Ozzy  Omar

 

2011-04-14 Idag var valparna ute med sin far. Stackars Rex som fick utstå närgången undersökning. Ozzy var nog mest intresserad för Rex hade ju två egna bollar han bar på ;)

 

 

Valparna fick också kampa med skinnet idag och jisses vilket drag det blev! Kampglädjen är det då rakt inget fel på!!!

2011-04-13 Idag fyllde valparna 6 veckor och ja, vad ska jag säga, fotografering "a´la stilleben"/porträtt är inte roligt för vare sig mig eller valp. De vill fara och flänga, kampa och busa och tar man då upp dem för stilla bilder står de annars så toppade öronen 10 över 10....eller ja... 15-20 över 8 också när jag tänker efter.... så kan vi ju inte ha det! Det får helt enkelt bli naturbilder den här gången.

Jag älskar valparnas framfart, trots att skinnet på armarna börjar se ut som efter en landning i någon taggbuske. Att städa valphagen är förenat med livsfara då de så sött sovande valparna inte alls sover så hårt som man tror...nejdå, men de avslöjar inget förrän man satt sig på huk med skurduken i högsta hugg.... Attackerna är ett faktum och efter otaliga sylvassa nyp flyr även jag ur hagen med "galningarna" likt aligatorer jagandes efter.... hahahahaha.

Hanarna - 6 veckor gamla. Två tingade.

Ozzy - svart hane - tingad

Omar - Gul hane - tingad

Odin - Blå hane - ledig

 

O´ Boy - Orange hane - ledig

 


 

Tikarna - 6 veckor gamla. Båda tingade.

Oxana - Röd tik - Export till USA

 

Opal - Vit tik - Export till Tyskland

 

2011-04-11 Idag var det ett härligt vårväder. Valparna och jag var ute mest hela dagen. De sov under trappen medan jag satt och njöt i solen med en kopp kaffe. Sen var det dags för mer bus och så serverades maten ute för första gången. Så gott!!!

 

2011-04-09 Idag hade vi besök av "Frasse" med familj. Vädret var underbart så vi tillbringade den mesta tiden ute - inklusive fikat - De valde till slut Ozzy, vilket var den valp de hade fastnat för via bilderna och den känslan höll i sig när de var här. Vi tackar för en jätterevlig dag. På eftermiddagen kom Carina på besök till Rex stora glädje. Tänk vad han är förtjust i henne - faktiskt till den grad att det för honom var en självklarhet att försöka åka med henne hem. Carina väntar en kull Ossievalpar till påsk, vilket är lite synd i sammanhanget då hon föll pladask för O´ Boy men inte tycker sig ha plats för en hund till!

2011-04-08 Eftersom det idag blåste lite mindre, om än fortfarande hårt, så tog vi ut gänget. De tycke blåsten var ett märkligt fenomen och valparna hade stundtals svårt att parera vindarna.

Opal försökte dessutom attackera tillbaka. O´ Boy har rest båda öronen och Oxana ett. Omar får riktiga tokryck ute. smyger, kryper, gör lekinviter mot oss, springer samt klättrar på/över allt han kommer åt =) Det är helt underbart att bara studera deras framfart.

  

2011-04-07 Idag har det varit stormbyar som heter duga. Jag menar att jag ser väl närmast ut som en stolpe - lång och smal - vilket borde bara en fördel i hård vind, men till och med jag hade svårt att gå framåt och höll på att blåsa omkull ett par gånger. DÅ blåser det!!!

Största "valpen" i kullen måste vara Brizna ;-) Så fort vi lägger in nya leksaker är hon där och provar dem alla - en efter en. Precis som Qinza gjorde med sina valpar, leker Brizna mycket med sina. Inte alltid uppskattat av valparna då Briz är hårdhänt (eller "hårdmunnad"/"vild" kanske man skall skriva) och om de små kommer för nära kan de åka på en smäll när mor ruskar i trasor och andra leksaker. Här är det Opal som "sitter" i nosen på Briz. :)

Opal på väg ut - Opal on her way out2011-04-06 Idag blev kullen 5 veckor! Ny avmaskning och den var lika äcklig som förra gången, om man frågar dem ;) De har gått upp i vikt - rejält - ser ut som små valpar i kubik hela gänget.....

På grund av tråkiga familjeskäl har den familjen som tingade Opal lämnat återbud. Det betyder att det nu finns en tik att tinga om man är intresserad. Hon har en otrolig oöm med en enorm kroppskontroll så jag skulle säga att t ex. agility vore sporten för henne i framtiden =) 

Fotograferingen blev som den blev då valparna sov när vi började med vikttagningen - lättare att väga då - och inte hade vaknat upp helt när bilderna togs .... hahahaha

Hanarna 5 veckor gamla: 2 är tingade.

Ozzy - Svart hane

Odin - Blå hane

Omar - Gul hane

O´ Boy - Orange hane

Tikarna 5 veckor gamla:  1 tingad.

Oxana - Röd tik - Export till USA

Opal - Vit tik

O´ Boy och Opal i knät på Sussie =)

Omar provar vattnet i skålen.

O´ Boy with both ears up ;)

Oxana leker med tennisbollen.
Oxana leker med bollen

2011-04-04 IDAG hade vi sol och det var riktigt skönt ute! Japp, valparna på upptäcktsfärd utomhus för första gången och det tog inte lång tid förrän de vidgade vyerna :)

Först ut ur huset vågade sig Oxana - förståss - hon fullkomligt rumlade ut över tröskeln och började undersöka det som finns på förstukvisten. Opal var inte långt efter. Vi bar ner samtliga till plattorna för jag vill inte att de tar vår gallertrappa ännu. Rädd att de skall göra illa sig eftersom benen går ner i håligheterna. Nej, lika bäst att bära både upp och ner till de har vuxit på sig lite.  

Allt skulle slickas på, smakas på, kampas med och klättras över eller krypa under. Jorden är fortfarande kall och det märktes på valparna när de satte ner tassarna.... läbbigt först men inget att bry sig om efter ett par steg.  

2011-04-03 Inte bjöd helgen på det väder vi hade hoppats på. Nej, småregn med inslag av snö och då vår gräsmatta redan ser ut som en leråker blev den ju inte bättre av helgens inslag. Det betyder att valparna inte fick gå ut som tänkt, istället har de en och en fått undersöka okänt rum och man ser vilka som är mogna för det och vilka som behöver lite mer tid på sig. Nyfikenheten tog dock överhand i samtliga fall så nu sover de som klubbade sillar :)

Det sägs att vädret skall bli bättre till deras 5v dag. Håller tummarna för det.
 

2011-04-01 Idag har vi haft besök av främmande. Dels den familjen som eventuellt skall ha Opal, men också goda vännen Sussie med sambo Ricky. Trevligt tyckte både vi och valparna och Brizna delade ut mängder med pussar - efter att hon träckat valparna - urk .......

 

MARS

2011-03-30 Halvvägs!!! Idag fyllde gänget 4 veckor. Man ser mer och mer vilken personlighet de har och timmarna flyger iväg när man studerar dem. Efter som valpar är lite "klumpiga" så händer det att de gör illa sig själva eller någon annan. Om inte annat när de sätter tänderna i varandra och ruskar! Nu börjar man märka hur de tar den delen. Dels hur fort de kommer över att det gjorde ont, men också hur de reagerar när syskonet skriker till. Mycket intressant att följa. Vi ser också nu vilka som föredrar köttfärs, välling eller krossat valpfoder och vilka som fortfarande tycker att mammas mjölk ännu är godare ;-) Om vädret håller i sig och att det blir sol samt några plusgrader, som utlovat, kommer gänget att möta naturen på lördag.... Det skall bli spännande.

Lika spännande är det att få till det här med bilder - idag har vi skrattat oss utmattade, bra för magmusklerna har jag hört, i samband med stå bilderna och på det var det vägning och kloklippning. Ja, så här blev det den här gången och som Göte sa: De är valpar inte modeller... ;)

Hanarna 4 veckor gamla: 2 är tingade.

Ozzy - Svart hane

Odin - Blå hane

Omar - Gul hane

O´ Boy - Orange hane

Tikarna 4 veckor gamla:  Båda tingade.

Oxana - Röd tik

Opal - Vit tik

2011-03-29 Som sagt, utvecklingen går fort nu. De små åt välling eller åt och åt... simmade runt i välling snarare, i går - gott tydligen även om det mesta måste sugas upp via porerna. De leker och nu HÖR man att tänderna är igenom. Rätt som det är hör vi ett litet skrik och då är det någon valp som fastnat i käftarna på någon av syskonen.

Jing och jang - ja, vi kallar dem så eftersom där är Ozzy (svart) och Opal (vit) det handlar om och - verkar dras till varandra när det är dags för bus. Det festliga är att trots att Ozzy är störst i kullen och Opal minst så har han inte mycket att sätta emot när hon bestämmer sig för att läggar ner honom. Här på bilden är det Omar som får sig en omgång av henne, och det är ingen liten kille det heller ... tuff tjej det där ;-)

2011-03-25 Idag kom Jey hem och det uppskattades väldigt av av Brizna. "Tokfian" ville ligga i knät samtidigt som hon gav valparna mat. Jey tyckte valparna vuxit enormt och tacka för det när hon senast såg dem var när de föddes!!!

Vi hade med oss lite mjukisleksaker och de blev också uppskattade..... av Brizna..... ;-) Valparna har gjort flera små utflykter utanför lådan under helgen och till deras glädje hittade de Stephanies sandaler! Varför köper vi mjukisdjur i små storlekar?

I söndags flyttades gänget ut till köket. Uppskattades inte av Brizna - nu kan hon ju inte gå och komma som hon vill längre eftersom vi måste släppa in henne i hagen när det är dags för amning (för högt att hoppa över) och det betyder att hon allt får vara kvar inne hos dem en stund när de har ätit klart samt ligga hos dem på nätterna. Hon som helst ligger upp och ner i våra knän...... hahaha.... Nå, nu när de flyttat ut i köket så tycker hon att de är gamla nog att leka med - toner som valparna inte riktigt är med på ännu. Vänta bara, säger jag.... utvecklingen går i rasande takt och om ett par dagar till en vecka är det mor som flyr fältet.....

2011-03-24 Hemma igen efter trippen ner till Angelica i Olofström för att hjälpa henne att sätta upp vikingautställningen på biblioteket. Bilder från utställningen och från hennes projekt kommer att läggas upp i vikingaalbumet så fort jag hinner med. Innan jag åkte ner passade jag på att fota alla saker och kläder, lånade av bror Nibbe, hans flickvän Zahra samt av mor och så egna kläder förstås, till utställningen. Dessa bilder kommer också upp i albumet vart det lider.....

Trist att jag inte kunde stanna ett par dagar till, hade varit trevligt.

Kullen blev 3 veckor igår och det firade vi idag med avmaskning gång 1 - nej inte poppis alls!!! Ny vikttagning - och de ökar som de skall - samt nya foto på gänget tog vi också =)

I morgon skall det köpas in mjukisleksaker till gänget!

Hanarna 3 veckor gamla: 2 är tingade.

Ozzy - Svart hane


Odin - Blå hane


Omar - Gul hane


O´ Boy - Orange hane


Tikarna 3 veckor gamla:  Båda tingade.

Oxana - Röd tik


Opal - Vit tik


Nu känner man att tänderna är på väg igenom och deras balans blir bättre och bättre för var dag. Brizna står upp när det är matdags - inte varje gång, men nästan. Hon verkar tycka att de är stora nog att "hänga"/"stå på tå" för att äta...... tokfia..... dessutom har de börjat lämna lådan och då tycker Brizna att det är stora nog för henne att leka med.... eller hur.... ja, hon är i alla fall försiktig, så ingen har blivit rädd eller gjort sig illa ... duktig mamma ;-)

2011-03-21 Idag har valparna fått smaka köttfärs för första gången! Jihaaa!!! - det uppskattades - och vi upptäckte att en och annan sångfågel finns i gänget, när det inte blev mer än smakprov.. hahaha..... Tur då att Brizna lade sig till rätta, så de fick sig ett skrovmål av mjölkslag ;) Just nu testas allt via munnen och de blir mer och mer aktiva för var dag som går! Attacker, morr och små skall tillhör repertoaren numer :)

2011-03-17 Det här med namn är inte så lätt alla gånger. Jo, att finna namn är ingen konst - har 17 stycken av vardera hane/tik - men att bestämma vem som skall heta vad är knepigare. Om man frågar Stephanie skall ena tiken heta Stephanie, men det börjar ju inte på O..... ;) Idag har de i alla fall blivit döpta ;)

NU har gänget fått sina namn:

Ozzy - Svart hane

Omar - Gul hane

Odin - Blå hane

O´boy - Orange hane

Oxana - Röd tik

Opal - Vit tik

2011-03-16 Vet inte vart tiden tar vägen! Idag blev valparna 2 veckor och det har vi firat med fotografering (läs försök till att få fina bilder), vägning (inte heller enkelt längre då de försöker lämnar vågen...) och kloklippning (smyger på dem när de sover eller äter = ingen märker av att det görs.....)
Att fota valpar är inte så enkelt som en del kanske tror. De skall ju samarbeta lite - helst - för bilderna blir liksom bättre då. Nu när de springer mer än går uppstår ju ett nytt problem och det är att ligga kvar så pass länge att man hinner ta ett foto. De enda som var lite medgörliga idag var gul och blå hane samt vit tik... eller någorlunda medgörliga kanske jag skall skriva. Den röda tiken "vägrade" titta mot kameran, vred huvudet åt alla möjliga håll och lipade!!! Orange hane var uppenbarligen väldigt trött för han hängde lealös i Götes hand och somnade bums när vi la ner honom för foton - Ja, han låg ju still i alla fall ;) Den svarta hanen sprang från platsen var gång man lade ner honom för liggande foto.... ja så här höll det på under dagens fotografering - gäller att ha tålamod minsann :-))

Hanarna 2 veckor gamla: 2 är tingade.
Svart hane
Gul hane

Blå hane
Orange hane

Tikarna 2 veckor gamla:  Båda tingade.
Röd tik

Vit tik
   
Mor är ett stöd i livet!
Puss på dig ;)
Mer pussar!
Smile...
Trippelsittning
Kramningsdags!

     

2011-03-14 Eftersom nu valparna har ögon och tycks höra oss genom att de spetsar upp öronen (ser ut att lyssna) samt viftar på svansen när man pratar med dem får tjejerna sitta hos dem en stund per dag - OJ! så de har tjatat och längtat. Valparna verkade gilla nya saker att smaka på och den vita tiken kryper omgående upp i knät och lägger sig när tjejerna sitter där.

2011-03-13 Den här helgen har Angelica tävlat i JR SM tavla. Hon slutade på 9de plats totalt efter rafflande finalskjutning. Super grattis tjejen och kanon bra jobbat! =) Här hemma satt vi som vanligt på nålar och höll tummarna. Nervositeten blev inte bättre av att internet vägrade fungera.... suck!

Valparna har både visat ögonspringor och slutligen öppnat ögonen den här helgen. Dessutom "springer" de mer än de går, vilket de inte riktigt har balans till ännu. Man får sig många goda skratt när de trillar omkring i sina försök att redan nu fara fram. Dessutom, så typiskt Laekenois, försöker de bita i varandra eller i sina egna ben - inte heller det med särskilt lyckat resultat.... hahahaha... Brizna verkar tycka att de nu ska leka lite för hon var och hämtade kampknuten och resolut släppte den i lådan! eh... nja... hon får nog allt vänta för SÅ tidiga är de inte. En hane till blev tingad - Välkommen till "Vajert klanen" Claus med familj - under helgen, så nu är det endast två hanar kvar att tinga =)

 

2011-03-09 Idag blev valparna 1 vecka gamla! Fotografering, kloklippning, vägning, byte av banden runt halsen och allmän översyn har därför stått på schemat. Samtliga har fördubblat sin födelsevikt ;) De har börjat gå mer än åla sig fram och man ser tydligt att de använder luktsinnet. När de kryper upp på varandra ser man tecken på att med munnen försöker prova vad som är i närheten (bita tag i). Spott och nys när tungan får hårstrån på sig.... blä äckligt.... De nosar också frenetiskt på händerna när man håller i dem - redan! Vid hantering av den vita tiken idag fick jag första slicken på kinden ;))) WOW!

Hanarna 1 vecka gamla: Svart, gul, blå och orange - 1 är tingad.
Tikarna 1 vecka gamla: Vit och Röd - båda tingade.
   
Svansar när mjölken rinner till ......
Vita tiken njuter
Huvudkudde är mysigt
Trångt i matbaren

2011-03-07 I går fotade vi gänget och tog ny vikt. De har ökat ordentligt sedan födseln! Brizna är glad och passade på att göra ett par ordentliga "ärevarv" på tomten igår. 

Hanarna 4 dagar: Svart, gul, blå och orange - 1 är tingad.
Tikarna 4 dagar: Vit och Röd - båda tingade.
   
Huvudbild, vit tik.
Röd, tik

Svar hane och vit tik.
.

Huvudbild, Gul hane

Orange, hane
Huvudbild, blå hane

2011-03-03 Som vi befarade klarade sig inte den ena hanen. Övriga mår bra och mamma Brizna är jättefin med dem. Idag har vi vägt och tagit bilder. =) Tikarna och en hane, vet dock inte vilken ännu, är redan tingade. Till de övriga 3 hanarna är seriösa spekulanter välkomna att höra av sig ;-)

Hanarna: Svart, gul, blå och orange - 1 är tingad.

Tikarna: Vit och Röd - båda tingade.

De Belgiska färgerna. Röd, Svart och Gul ;)

   

Vita tiken.

Röd tik sover på sitt speciella sätt.

Orange hane sover som en äkta Laekenois dvs. på rygg ;)

Gul och Orange hane tillsammans.

2011-03-02 Tidigt i morse fick Brizna så sina valpar! 7 stycken fördelat på 5 hanar och 2 tikar. I skrivande stund ser det ut som att en hane eventuellt inte kommer att klara sig, men mamma och resten av valparna mår bra.

2011-03-01 Natten till i dag var orolig. Brizna har inte kommit till ro annat än korta stunder. Helt naturligt beteende, men jag tycker allt lite synd om henne. Tung i kroppen och antagligen med en konstig känsla i kroppen så nära valpning som hon är. Hungrig men illamående då hon känner lukten på mat - knuffar undan skålen som för att gömma den. Minns så väl hur det var för en själv när det började dra ihop sig ;)

FEBRUARI

2011-02-28 Har en mycket orolig tik härhemma som vare sig äter eller dricker. Jo, dricker men ytterst lite. Tempen är dock inget att reagera över, så jag antar att det fortfarande kan vara några dagar kvar. Ett speciellt lugn har också lagt sig i flocken och det brukar vara ett tecken på att det snart är dags ;)

2011-02-21 Så har då även Alpha startat sitt första löp :) Stora tjejen nu.

Här hemma har vi pricksjuka eller ja, Stephanie har pricksjuka dvs. vattkoppor! Cassandra har startat sitt sportlov och vi skulle på bio i Askersund men det var knökfullt till brädden. =( I morgon går samma film i Åmmeberg, så det blir att åka dit i stället då. Angelica har precis landat i England där hon skall vara med på den stora vikingamarknaden i York och snart åker mor, bror med flickvän samt syster och bror 2 med sina familjer till varmare bräddgrader dvs. Thailand! Och ja..... vi halkar väl på här hemma i snö och kyla medan de lapar sol och dricker äckliga drinkar under parasollen.... suck ja, vad är väl en bal på slottet.......

2011-02-17 Idag fyller R-kullen 5 år! Det är med blandade känslor kan jag säga för därmed har jag blivit snuvad på möjligheten att ta en kull på den tiken jag valde att sätta på foder. Fodervärden har inte fullföljt avtalet genom att hon, trots flera påtryckningar, ännu inte röntgat tiken och heller inte berättat om löpen det sista året. Dessutom är hon skyldig mig en hel del pengar. Idag tillfaller tiken fodervärden och jag kan inget göra!!! Jag har varit i kontakt med SKK vid flertalet tillfällen om det här och trots att det handlar om avtalsbrott så står jag där med lång näsa om jag nu inte vill lägga pengar på att dra in fodervärden i en civil rättslig process, vilket inte är säkert att jag vinner i alla fall. Svenska KENNEL klubben.... jo pyttsan.... de skyddar endast fodervärdarna. Jag kommer därför inte att sätta ut fler tikar på foder framöver. 

2011-02-10 Det som göms i snö kommer fram i tö -  heter det ju som bekant. Här hemma har regn varvat med solsken genererat i att mycket av snön smält och lämnat ett fullständig livsfarligt istäcke att försöka hålla balansen på när man är ute. Dessutom har all den skit (blä) som man inte hunnit ta bort mellan snöfallen "dykt" upp. I går hade vi därför en ren "skitdag" dvs. vi rensade tomten på all synlig skit och det var väl tur det för under kvällen och sedan inpå småtimmarna kom snön igen. Det har snöat hela dagen och inte lite heller. Endast 2 timmar efter det att hundarna rusat på tomten är alla spår borta!!! Anouk och Alpha, som varit här sedan igår och åker hem i kväll, älskar det här vädret, ja de andra med i och för sig, med åringarna har farit runt i omgångar och jag tror att de skulle kunna vara ute hela tiden om de fick ;) Snön som vräker ner, och yr omkring i blåsten, är blöt och tung. Vi får väl se om ny snögubbe blir till på tomten, nu när det går att göra en :)

2011-02-08 Den ena jubilaren efter den andra avlöser som sagt varandra och idag är det Cassandra som fyller 9 år. Vi firade med favoriträtten Pasta Carbonara och prinsesstårta, fast i stället för den klassiska gröna "täcket" hittade vi en med rosa =) Cassandra tackar för alla gratulationer.

I morgon är det svågern som fyller 65 samt Railys förra ägare, Jeanette, som har födelsedag hon med.

2011-02-07  I dag fyller lilla Ida 3 år (Kennel Turning Leaf´s) Hon firade sin födelsedag full med prickar över hela kroppen. Vattkoppor!!! Står så framför spegeln med prinsesskrona på huvudet och tycker att hon är jätteful med alla prickar i ansiktet. Lilla gumman...... Inte lätt när man är 3 år och hon är allt annat än ful trots vattkopporna ;).

2011-02-06 Födelsedagarna duggar tätt inom familjen och bekantskapskretsen just nu =) Min morbror, Magnus, fyllde 50 år den 2 och tjejernas ena kusin 19 den 3e. Vi var inte närvarande, annat än i tankarna, igår på det öppna hus Magnus hade, men de som var där har berättat att det var en trevlig dag med många gratulanter. Tyvärr var smörgåstårtan bland det vidrigaste de smakat och det var väl trist då den kom från "Stockholms bästa konditori" på smörgåstårtor och semlor..... de bör nog byta slogan.....

Idag fyller Mats (Sinanjus kennel) 50 år och det firades igår. Festen var jättetrevlig med god mat, levande musik och hög stämning hela kvällen. Cassandra och Stephanie dansade hela natten lång =) Rena party prinsessor minsann!!!  

2011-02-01
I går, på min födelsedag, var vi till vet. för ultraljud på Brizna. Minst 7 valpar kunde vi räkna till, efter flertalet omräkningar då det såg ut att krylla av fosterblåsor med livliga valpar i. Ev. kan där alltså vara fler än 7!!! Det var den mysigaste födelsedagspresent jag någonsin fått ;) Valpning: första veckan i Mars.

Tack alla för dubbel gratulationerna via mail, sms, telefon, i gästboken och på FB!

I förrgår tävlade Angelica och tog hem en ny silvermedalj =) Grattis tjejen. Familjen trotsade förkylning och hade en trevlig middag med tårta under helgen för att fira både Göte och mig. Nu håller vi tummarna för att Jey inte åker på det vi dras med.

JANUARI

2011-01-30 Idag tävlade Angelica och tog hem en ny silvermedalj =) Grattis tjejen. Familjen har haft feberfrossa, hostningar och snörvlingar hela helgen. Stackars Jey som kom hem och nu eventuellt åker på något hon med. I övrigt åt vi gott och firade både mig och Göte (så gott det gick med bara sjuklingar i huset) med tårta.

2011-01-27 Hela familjen ligger för ankar! Snörvel, hostningar, ljuskänslighet och frossa. Vi får dock behålla mat och det känns ju betryggande = inte influensa i alla fall men väl häftig förkylning. Nu känns det inte som om det gör så mycket förutom att det inte är trevligt att ligga sjuk. Lite trist är det i och för sig att det idag är Götes födelsedag och ingen orkar vare sig trevligare middag eller efterrätt. Vi kör det i helgen i stället och hoppas att vi då är piggare. Grattis maken på 55 års dagen!

En trevlig händelse idag var beskedet som kom från SKK, via Maria, att Vajert Alphas röntgen nu är officiellt avläst och det blev HD-A/A och ED-0/0! Jihaaaaa Härligt och grattis Maria, nu är det bara att köra och förutom löp står där anlagstest för bevakning på programmet. Lycka till! På tal om löp så har Azka precis börjat sitt och rådet är då att vänta med röntgen till 3 veckor efter löpet.

Vill också passa på att säga grattis till Mizzys matte, Helene, som fyllde 55 år i förrgår!

2011-01-23 I går var jag på middagen och vi hade jättetrevligt! Mängder av samtalsämnen avverkades och Anita lagar så vansinnigt god mat. Göte hämtade mig på kvällen och hade då med sig Anouk, som fick träffa Lindas hundar och Anitas gammelhane. Gick hur bra som helst! Underbar kille att ha med sig - så lätt och skötsam ;) Han fick till och med igång Anitas hane (10 år) på ett par vändor i trädgården. Det var bra jobbat - av båda får man väl säga. Tack så hjärtligt familjen Nirholt för trevlig eftermiddag och kväll =)

Angelica tävlade igår och nådde fina 450 poäng. Nix, det är hon inte nöjd med, men med den förkylningen hon dras med är frågan om hon skulle tävlat alls. Vi säger i alla fall grattis till resultatet och påminner om att en och annan elitidrottare i slalom - med vana att stå på pallen - kör ut i första åket ibland ..... ;)

2011-01-20 I morse vaknade jag med "grus" i ögonen. Ljuskänslig till tusen och hela kroppen kändes som om den blivit överkörd av ja.... ångvält. Undrar just vad som är på gång. Har absolut inte tid med förkylning, influensa eller vad det nu kan vara. Belgaren har haft manusstopp så nu har jag fullt upp med att få den klart till korr.-läsning och sedan till tryckeriet. Dessutom har jag blivit bjuden på middag hos Anita och Hasse (Kennel Fannyhill´s) till på lördag och den tänker jag inte missa.

2011-01-18 Idag pratade jag med Alphas matte. De var i Skara för röntgen och Alpha reagerade på sövningen (dromitol). Tände lite snett kan man väl säga. Allt gick dock bra så nu är det bara att bita på naglarna till dess svaret kommer från SKK. Stephanie har åkt på vinterkräksjukan eller influensan. Hoppas på det tidigare för då är hon piggare redan i övermorgon. Det senare vill ingen av oss ha.......

2011-01-17 Idag fick vi besök av Azka med ägare och mor =) Jätteroligt och goda bullar till kaffet - tack för dem =) Anouk och Rex lekte i köket och träffade spisen varpå den nedre ugnsluckan - eller snarare luckan till plåtarna - exploderade!!! Som ett duralexglas (heter det så?) tusentals små glasbitar for ut över hela köket och våra hjärtan tog rejäla skutt i brösten. Anouk och Rex? Nejdå - ingen av dem reagerade alls..... Trevligt hade vi och tack för besöket. Håller nu tummarna inför husköpet!

2011-01-12 Problemet med mailen är nu löst. Det slutade med att jag bet i det sura äpplet och ringde supporten (300 kr) fattigare, men fick i alla fall en jättetrevlig kille i andra änden av linjen som avhjälpte problemet. =) Problemet var antivirusprogrammet som behövde en ny regel för hur mailen skulle skickas från just kennelkontona. Nu har den det och, som sagt, det fungerar igen. Tyvärr fick vi dock inte huset vi kikade på och gillade så mycket =(

2011-01-09 Nu är då vardagen åter i hemmet. Jey är på plats i Stockholm, Angelica åter i Olofström och pelletsmotorn fixad så nu fungerar värmen igen. Jag och Angelica var ner till Småland och kikade på ett hus i torsdags. Väldigt fint! ;)


2011-01-01
GOD FORTSÄTTNING PÅ NYA ÅRET! 

Efter ett trevligt besök av Maria och Alpha idag skall jag försöka mig på att göra den obligatoriska tillbakablicken på det gångna året för att summera de händelser som varit 2010. Om jag nu kan uppdatera vill säga.....suck.... kennelmailen fungerar inte - dvs. jag får in alla mail, men kan inte skicka ut några och nu har det hänt något i samband med uppdateringarna dessutom. Nåja förr eller senare blir det väl ordning med detta med - bara vardagarna börjar igen så man får tag i rätt människor för lösningar.

2010 ja, året började med glädje då vi fick uppleva A-kullens framfart i snön. Många härliga bilder blev det ;) Det är ett privilegium att få följa en kull under första veckorna, men också ledsamt att se dem en efter en lämna hemmet för sina nya liv. Man kan bara hoppas att de nya ägarna vill sända en bild och lite text om hur det går då och då i alla fall. JAG, som uppfödare, har verkligen tur i detta avseende. I stort sett alla inom "vajertklanen" hör av sig med jämna mellanrum och jag blir jätteglad varje gång ett livstecken ges! TACK! 

Det jobbigaste under året var förlusten av Even. Den underbara killen visade sig vara sjuk och det riktigt illa. Valet var smärtsamt men självklart - man håller inte liv i en hund som lider - och trots det var det fruktansvärt smärtsamt att genomföra.

Glada kennelhändelser är att det finns en hel del Vajerthundar med ägare som visat framtassarna under året! Först och främst blev Raily klar som väktarhund - vilket är det jobb han nu har hos sin nya ägare i Västerås, sen hade vi ett härligt generationsmöte på IVÖn. Inja och hennes barnbarnsbarn och på tal om Inja har hon haft enorma framgångar i utställningsringarna under året! Rex har också haft framgångar dels på Ivön och i slutet av året på Nordisk Vinnare i Norge då han tog både Cert, BIR och titeln. I Danmark på Världsvinnare hade vi ett rafflande avgörande i öppenklassen - det stod mellan Brizna och Susannes Gina och domaren hade stora svårigheter att välja dem emellan. Gina tog hem det på sitt fina steg. I detta sammanhang vill jag varmt och ödmjukt tacka Sari & Hannu för att de såg till att jag kom iväg över huvud taget genom att de hämtade upp mig!!! Dimma blev Dansk Vinnare 2010 och Xena blev Norsk Vinnare 2010! Azzlan, Alpha och Anouk har också haft framgångar i  utställningsringen här hemma och Akira fick finfin kritik i Schweiz där hon slutade som 2a bästa tik! Härligt! Allas framgångarna, oavsett slag, har funnits att läsa om på grattis sidan och på hundarnas egna sidor och - jag säger det igen - jag hoppas att ni alla fortsätter att berätta/skicka via mail om era förehavanden! Älskar att få känna delaktigheten det medför =)

Vill passa på att tacka alla Vajerthundägare för allt ni gör med era hundar OCH att ni gör det så bra dessutom!  

2011 då.......

Det ligger allt lite planer för 2011 och vår förhoppning är förstås att det i år VERKLIGEN BLIR som man önskat och planerat (för säkerhets skull har vi plan b, c och d i beredskap vis av erfarenhet, men trevligast skulle vara om plan a ville gå igenom- som omväxling). Vi har ju en hel del spännande saker att se fram emot under detta år - även om en del av dem medför viss bävan (röntgen av A-kullen & flytt till....?...). Nya valpar, parning av Raika med en tysk hane i sommar, Angelicas student och Jeys födelsedag - 18 år!, MH på A-kullen samt en och annan utställning. Träningsböckerna har fått nya (fortsatta i en del fall) mål samt delmål.... En hel del spännande alltså! Skulle också vilja få chansen att resa utomlands (semester tripp) under året också, men det får vi allt se om det går att genomföra ;) så får vi ju inte glömma Vikingahelgen på Stallarholmen!

GOD FORTSÄTTNING PÅ NYA ÅRET!