Dagboken 2006

DECEMBER

2006-12-31. Nyår firades tillsammans med Monica, Micke & Linda + deras hundar: Merlin, Wynja, Warga, Tengel & Timmy. Vi åt mycket god middag med efterrätt, spelade kort & skålade in nyåret hemma hos oss. Vi hade mycket trevligt och hundarna, trots antalet, skötte sig fin fint =) Den jobbigaste var nog Raika som hade liiiite svårt att lugna sig samt Cassandra av samma anledning.

Mest stolt är jag nog över Merlin, en stor groenendael hane - för dem som inte vet vem han är. Enligt Monica har han väldigt svårt att koppla av på bortaplan, eh... jaha... det märktes ju inte kan jag säga. Han började med att kolla igenom huset, Cassandra och SIN bebis, Stephanie (Timmy håller inte med - bebisen är hans), sen lade han sig under bordet! Under middagen låg han som en flott svart fäll mitt på vardagsrumsgolvet och lyfte inte ens på huvudet när Cassandra for förbi så pälsen böljade av vinddraget. Even var dock en jobbig "sak" för honom..... den drummeln jagade HANS tikar ute, det måste åtgärdas sa Merlin och knuffade till Even på halsen - Slagsmål? NIX Even fattade direkt och vek för den ranghöge omgående! Duktig kille - där gjorde du matte stolt! Merlin var dock fortfarande lite spänd - för hur det än är så ÄR Even väldigt stor kroppsligt, men var gång han spände upp sig och gick emot Even vek Even undan. BRA KILLEN. Dessutom lyssnade Merlin väldigt bra på oss och ett - nej, lägga av - räckte. HUR ranghög Merlin är kan bäst beskrivas genom att berätta att Tengel INTE kissade förrän vi tog en sväng med honom och han kunde hitta träd och buskar som Merlin inte besökt!!!!

Vill passa på att tacka för en trevlig kväll/natt och önska god fortsättning till alla =))  

2006-12-30. Vaknade av ett fasligt knaprande i vardagsrummet. Gissa om det blev fart upp, hjärtat i halsgropen och med en försyn om att halva vardagsrummet skulle vara raserat av herr bulldozer...... döm om min förvåning när allt såg helt orört ut och jag möttes av en svanviftande - fortfarande knaprandes - LUGN hund!?! Den tokiga killen knaprade polkagrisar!!! Vad är pepparkaks- tåg, hus och utedass mot några läckra polkagrisar?

Raika däremot är mycket förtjust i tomtelandet! Där finns spännande saker såsom mini halmbockar, tomtar på släde, granar och en hel del annat att hämta och smita iväg med. Ögontjänare? Nä..... varför tror någon det........

2006-12-27. Idag har jag satt mig vid datorn igen. Dels för att se pengarna försvinna från kontot - fortare än de kommer in som vanligt - dels för att beställa tågbiljetter till tjejerna som åker till Stallarholmen i morgon och för att uppdatera hemsidan och rensa av mailen. Det är också hög tid att fundera på vad man skall hitta på till nyår ... hm... nu fick jag allt något att tänka på .......

I går tog vi en kvällspromenad. Jag passade på att fota i området. Hoppas det blir något i mörkret. Ett av husen har så många ljusslingor att tankarna far till Coca-cola reklamen. =) På två ställen hittade vi julbockar av granris med ljusslingor i. Helhäftiga! Sån´ vill jag också ha..... Väl hemma igen var det gott med en kopp varm choklad för det var bitande rått ute.

2006-12-25. Dagen har gått åt till VILA. Cassandra har lekt och lekt och lekt. Tjejerna har inte synts till, men man har hört när de närmat sig!!! MP3 på högsta volym - undrar varför det medföljer öronsnäckor för. Själv har jag tittat på den ena filmen efter den andra och bara vilat =) Skönt!
På kvällen kom chocken!! Jennifer har klippt håret av sig! AHHHHHHHHHH! En riktigt raffig frisyr som jag förstår att hon vill ha men, men , men det hade nog blivit betydligt bättre om frissan fått sätta saxen i håret i stället!

2006-12-24. Julafton! Nej då, jag sitter inte här på julafton. Datorn är faktiskt avstängd och kommer så vara till annandag jul...... hoppas jag.
Jennifer gick runt bordet hur många varv som helst innan jullunchen - ett sätt att bli av med nervositeten och nyfikenheten inför julklappsöppnandet - stackars "barn" hon är fortfarande lika spänd trots sina 13 år. Efter Kalle Anka, så var det dags och ungarna satt som på nålar...... många AH, ÅH, JA och yes blev det =). När julklapparna var öppnade lade det sig ett visst lugn i huset. Cassandra hade fullt upp med sina nya saker, tjejerna försvann upp till datorn för att ladda ner musik till sina nya MP3 spelare. Jag och Göte knäckte nötter, fikade och njöt av att titta på Cassandra och Stephanie fumlade med sina nya bitringar och gossedjur. Hundarna dåsade under vardagsrumsbordet. Senare på kvällen gick telefonen varm då tjejerna ringde runt och tackade för sina julklappar. Riktigt sent åt vi julgröten och det blev riktigt stökigt ett tag - Jennifer och Angelica kom igång med rimmen och vi andra skrattade så vi tjöt. Här krävs kanske en förklaring.... innan man får börja äta skall man rimma och rimmet måste ha anknytning till julen, man får inte heller använda det någon annan vid bordet sagt (vilket gör det lättare för den som sitter först och svårast för den som är sist). Roligt och betydligt svårare än man tror.

GOD JUL =)

2006-12-23. Allt klart inför julhelgen! Har precis avnjutit en smörgås med julskinka och senap. Nu är det sovtime =)

2006-12-22. Så är de sista julklapparna inköpta och det är dags för inkokt lax, skarpsås och jansson. Ja, och köttbullarna förståss.

2006-12-21. Igår nedkom Xtra med 6 valpar (3+3)! Häftigt =)

Nu är sillen inlagd. Patéerna gjorda och det börjar lukta jul i huset i alla fall. Idag kom Susanne och Joachim från Ruby River med en tvättmaskin!!! De hade två så vi får den ena så att vi inte står utan. Det var väl super snällt, eller hur?! De hade också med sig julklappar till barnen. Senare kom Linda med Tengel och vi tränade passeringsövningar med Susannes hundar som "lockbete". Gick lysande bra. Tack för hjälpen Susanne. =)

Nu skall jag fortsätta förbereda mat & bak i köket!

2006-12-19. Idag kom det ett mail från Cindy, Xtras ägare i USA, de hade varit till vet. för röntgen och 7-8 valpar kommer det att bli. Härligt, Xa skall bli mamma igen =) Hon är planerad till 22 december. WOW vilken julklapp! Håller tummarna för att allt skall gå lika bra med valpningen den här gången som förra. Pratade med min mor på Stallarholmen och de har fått snö!!! Inte mycket men det är i alla fall vitt ute! FUSK!

2006-12-18. Då är tåget, rälsen, huset och dasset bakat, monterat och dekorerat. Trodde väl aldrig att det skulle bli av i år. hm.. tåget ser verkligen roligt ut i år och har samma genom strömning av luft som huset vi bor i, dvs. tvärdrag! hahahaha Hjulen står på sniskan och väggarna buktar inåt vagnen..... jag säger då det! 4 sorters kakor är också klara så då återstår det enbart 3 till att göra. Alla julgardiner är på plats och bilen har nya bromsar fram. Nu är det dags att plocka fram julbordslistan och förbereda sillen, patén och cumberlandsåsen, eftersom de skall stå och "mogna" ett par dagar. Smarrigt!

2006-12-17. Så är det 3dje advent då. Alltså endast 1 vecka kvar till julafton! Jag har lite svårt att fatta det, kanske för att julkänslan inte infinner sig riktigt eftersom vädret snarare liknar tidig vår än vinter.

I dag var spår inplanerat, men tyvärr satte min värk p för det. Tråkigt för jag hade verkligen sett fram emot lite kvalitets tid. I stället blev det en längre promis med Roy och jag passade på att fota honom lite.
Helt plötsligt kom familjen igång också..... Göte bar in ved, Jennifer städade sitt rum - grundligt, Angelica och Cassandra bakade både kakor och lussekatter. Med andra ord full aktivitet i huset och känslan av att de ingått någon form av pakt kunde inte riktigt släppa taget... misstänksam..... ja faktiskt..... och tyvärr brukar jag få det bekräftat förr eller senare också. Så även idag - senare på kvällen dök önskelistorna upp.....hm..... och dessutom något prat om disco man gärna ville gå på...... visste väl det.   

2006-12-16. I dag var det tänkt att vi skulle baka tåget, huset och utedasset av pepparkaksdeg till tomtelandet, men det är inte alltid det blir som planerat. I stället har jag sytt julgardinen till köket, strukit alla juldukar och svurit över mina stora döttrar som inte ids hjälpa till. Dessutom vet jag inte om jag har så stor lust att jula i huset längre av flera skäl ....

  1. Centrifugen på tvättmaskinen packade förrgår. Ja, vad kul när man är barnfamilj och ständigt har tvätt. Inte en spänn´ har vi heller, så vi får allt tvätta - tvångsöppna luckan - vrida ur vattnet ur kläderna så gott det går och låta tvätten sen dropptorka. 
  2. Göte meddelade lite "käckt" i går att bilen behöver in på verkstad och det är snarast det. Den låter som en stenkross, med andra ord har bromsarna fram gett upp. Konstigt.... det är väl ingen av oss som använder dem.......
  3. Det kommer bara vara vi i familjen som firar jul här i år, så egentligen kanske det inte gör något om jag struntar i att julpynta såsom jag brukar. Jag kanske bara skall pynta för Cassandras skull och då i hennes rum och i vardagsrummet. Det är ju ingen annan som ser det ändå.

Men usch så gnälligt det blev (så olikt mig!) .... hoppas att det känns roligare att göra något efter morgondagen då spår är inplanerat. Jag brukar må bättre efter en träningtur.

2006-12-15. Det är dags att ge upp nu tror jag..... har letat överallt efter två av sex julkartonger med pynt som fortfarande saknas, men det är nog bara att inse att de inte finns längre =(

Dessutom kliar det förfärligt på armbågen! Jag fick nämligen ett MYGGBETT där i natt. Jo då, det är sant. Både Göte och jag tittade på när hon smaskade i sig lite blod och lämnade en äckligt kliande "bubbla" efter sig.

2006-12-13. Så mörk är natten vid midvinter tid, men se då nalkas Lucia........!
Då har Jennifer nu avklarat 2 Luciakonserter och 5 av 6 Luciatåg =) Det första hon sa när hon klev innanför dörren idag var.... - Mamma hur blir man av med stearin i håret? Det visade sig att hon fått  äran att vara självaste Lucia på två av företagen idag. Hon visste ju att risken eller chansen (beroende på hur man ser det) fanns eftersom hon blivit vald till reserv.
Angelica har enbart TITTAT på Luciatåg - alltså inte deltagit själv den här gången - och, enligt egen utsago, kändes det tydligen mycket konstigt. I morgon har Jennifer sista Luciatåget för i år och dessutom skall vi till dagis och se Cassandras Luciatåg.

Lusse lelle Lusse lelle 11 nätter före jul.........

2006-12-10. Upp, fixade frukost samtidigt som Linda ringde - på begäran av mig - för att säkerställa att jag var igång. Tack för det =) frukost, amning, påklädning och avfärd 05,30 till Åsbro för att hämta upp Linda och Monica (jag behöver väl inte tala om att jag körde vilse i LILLA Åsbro va? nä, tänkte väl det) och sedan vidare till Stora Stockholm. 11 Laekenois anmälda och det är nog rekord för den här utställningen. Vad mycket folk det var och för en gång skull när man inte ställer själv och kan gå runt och titta på vad försäljarna har att erbjuda ja, då har man inga pengar istället. grrrr... Är fortfarande väldigt road av att tiken som kom 2a i Finland efter Daphne, idag böt plats och vann. Så Daphne - Sverige - åker till Finland och blir Finsk vinnare och Inka - Finland - åker till Sverige och blir Svensk vinnare. hahahahaha det kallar jag rättvisa! Inka tog också BIRet. Är det något jag kan vara stolt över........ JAPP, jajamän! Inka är nämligen barnbarn. Vajert Ihanas dotter =))))

Inne på uppfödarhörnan, som SKK alltid har, strålade vi samman med Tarja (Kennel Turning Leafs) och Cahtrine (Kennel Cahtilines.. tror jag det stavas..) det var nog den snabbaste fika jag varit med om...... jösses Tarja hade eld i baken... hm... och de for iväg lika snabbt som de dykt upp..... Linda och Monica gick för att kika lite på foder. Själv satt jag kvar en stund och efter amningen smaskade jag i mig mer godis, lussekatter, kaffe mm..... mums. Träffade förstås andra kära uppfödarkollegor man språkat med under årens lopp, trevligt. Belgarklubbens Rasmonter tänker jag inte ta upp för då blir jag bara förbannad!

Ja, visst ja, såg min make ett par gånger och han hade näst intill tappat rösten av sin förkylning. Stackarn. Vid 20,30 var vi i Åsbro igen, superhungriga och trötta. Där satt Jennifer och väntade på mig och dessutom REX..... Åh, vad glad han blev - och jag med för den delen. Tack Dennis för omtanken att svänga över när du fick reda på att jag skulle dit och hämta upp Jejje. Micke lagade god köttfässås med spagetti - och det satt inte i vägen alls kan jag säga! =)). Grattis till mig själv på bröllopsdagen 18 år! eftersom min man inte kom ihåg att säga något......

2006-12-09. 1 timmes sömn under natten mellan fredag och lördag för att okristligt tidigt köra Angelica till bågskytteklubben för vidare avfärd till tävling..... 5 minuter för sent kom vi till klubben och gänget hade redan åkt!(?)! så bra då eftersom vi inte hittar till tävlingslokalen i Karlskoga. Det var ju bara att åka hem det, 2 timmars sömn för att sedan fixa till oss lite samtidigt som jag fick samtal från Finland med beskedet att Daphne blivit BIM och Finsk Vinnare 2006! JIPPPIIIIE!!!!In med barnen i bilen och avfärd till Anita på Kennel FannyHills. Vilken tur vi har som numer bor här och får chansen att äta hos Anita =))) Den här gången var det julbord som dukats upp - Mycket gott! och precis som förra gången blev det härliga möten med härliga människor, många skrattsalvor och även ett och annat allvarsamt prat dessutom hade alla med sig varsin julklapp som lades i en enda stor hög och sedan fick Cassandra äran att dela ut ett paket till var och en. Jösses vad roligt, man kände sig som barn på julafton igen (ni vet den svunna tid då man inte visste vad som låg i paketen). Jag fick 6 st. urläckra kaffemuggar - ja, redan invigda förståss - i beige med mörkt brun/svart mönster på. Angelica fick en dunderstor chokladask (vilket hon inte tål alls och därför kommer att ge sin godisråtta till far i julklapp- så var den julklappen löst =) Cassandra fick Svanprinsessan II - det gick hem det kan jag säga =)) Tack snälla Anita för inbjudan!

Glada, trötta och väldigt mätta kom vi hem igen vid 18,30-tiden. Vid 20,00 sov Cassandra och jag med tydligen eftersom jag vaknade 00,30 av att Stephanie ville ha mat. Nästa gång vaknade jag 04,30 av väckarklockan! Med andra ord fick jag ÄNTLIGEN en rejäl dos sömn!!!!

2006-12-08. Så började då helgen med en "tripp" till mässan i Örebro där Jennifer med Luciapackning släpptes av. Genrep inför 2 konserter på lördagen. Håller tummarna för att allt skall gå bra =)

2006-12-07. OJ vilken vecka och vilken avslutande helg! Veckan har bestått i host, snörvel, host och snörvel igen - hela familjen är dunder förkylda fortfarande. Verkar envist att bli av med. Suck! Vi har också haft utvecklingssamtal i Jennifers skola, förberett inför helgen genom att rusa runt som galningar för att hitta alla Lucialinnen inför kommande konserter och Luciatåg. Väl funna har de provats, tvättats, strukits osv. Jäkt, jäkt... Ju närmare helgen vi kom desto mer slut var jag och SÖMN var något jag bara kunde stava till....

2006-12-03. Så har första advent och Stephanies dop =) avklarats. Det var en mycket fin gudstjänst och dop akt. Kaffet avnjöt vi på Olshammarsgården och de hade gjort underbart goda doptårtor =))) Mums! Vill passa på att tacka alla närvarande för att NI gjorde Stephanies dop till ett så fint minne att bära med sig, och i synnerhet för det enormt fina dop gåvorna Stephanie fick =)

Efter kaffet åkte vi hem till oss och åt lasange med sallad. Gott och jag kan säga att jag var rejält hungrig. Fick också chansen att träffa 2 av Daisys "valpar" från Ruby River. Ena hanen, Buster, föll jag pladask för!! LÅNGA (fula) öron (det förföljer mig) men resten...... wow.... färgen, päls strukturen, huvudet, vinklarna och framför allt MENTALITETEN - Grattis Susanne och JA om hans hälsostatus i framtiden (HD, AD och ögon) blir som man hoppas så vill jag använda honom i avel (trots öronen) ; 9

2006-12-01. Så är vi inne i julmånaden då..... vad jag vet så kallas denna månad för VINTER månad, men vädergudarna har missa något det här året! För familjen har december alltid varit ett enda pusslande. Det skall köras hit och dit med skönsjungande barn (numer ungdomar) på diverse konserter och lucia skall vi inte tala om. Dessutom har jag och Göte bröllopsdag i december (10de) - något vi aldrig firar eftersom vi alltid är på Stora Stockholm då. Han jobbar och jag ställer ut. Fast i år ställer jag inte utan kommer att sitta och beundra vid ringside =)

Stressen startade jag upp idag! Har farit runt som en tok för att hinna alla "måsten" inför dopet på söndag och känner lite panik att jag skall glömma något viktigt. Dessutom bävar jag för att ta upp kartongerna med alla juldekorationer - ja, jag har ett par stycken - nu när jag äntligen börjar se slutet på alla flyttkartonger...... Gud vad saker man samlar på sig och böcker skall vi inte tala om - och vi som inte längre har några bokhyllor, vilket betyder att de får ligga kvar i .... just det.... sina kartonger.

NOVEMBER

2006-11-30. I dag blir Even ett år! =) Vi slog på stort och firade det med ett veterinärbesök....... stick i pälsen ...... ja, alltså ett års vaccinationen om nu någon tänkte annat...... samt officiell tandstatus och testikelkontroll.
Så här gick det till: Tokiga killen var nära att dra omkull mig ute på parkeringen och väl inne hos veterinären blev han jätteglad - för där satt en dam och väntade BARA på honom - eh..... ok. Damen klappade om honom och försökte hålla sig för skratt medan jag tappert försökte få av mig jackan. Det är inte lätt, skall jag säga, när man samtidigt är insnärjd i ett koppel och har en tok-hund som cirkulerar runt en hela tiden, vilket gör att när man äntligen är loss har man snabbt ett nytt varv runt kroppen - dessutom är man alldeles yr av allt snurrande! När jag väl fick av mig jackan var jag genomsvettig! Så började nästa "kamp" - Even på vågen..... jösses! Det slutade med att damen, som med handen för munnen i ett försök att dölja att hon fann honom väldigt roande, brast ut i gapskratt. Dörren till veterinären öppnades och assistenten kikade ut - log mot oss - och stängde dörren igen. 26,3 Kg väger killen... eller så.... för de stackars digitala siffrorna flipprade ganska rejält av hans trampande och svansviftande. Lagom till det var vår tur fick vi i alla fall en vikt.
Inne hos veterinären hade han omkull järnpallen - jag hör det metalliska genomskärande ljudet ännu - trasslade in kopplet runt undersökningsbordets ben och använde veterinären som stöd när han nosade av datorskärmen uppe på bordet. (måste ju kolla att hon skrivit alla uppgifter rätt) Att han fick en spruta märkte han inte, testikelkontrollen missade han också kan jag säga. Så var det då tandstatusen...... hahahaha.... jag säger då det..... Vi fick honom till slut att sitta så lugnt att veterinären kunde RÄKNA varje tand i hela gapet! OJ imponerande!!! Så nu är det inskrivet i passet att han har fulltandat korrekt saxbett och testiklarna på plats =).
Veterinären, en underbar kvinna, var väldigt road av honom och dessutom av det faktum att det var Laekenois nummer två hon hade äran att få träffa denna dag!?! Det visade sig att Linda och Tengel precis lämnat praktiken när vi kom dit. Tengel har gjort sin HD och AD röntgen, så nu håller vi tummarna.

Behöver jag säga att jag var fullständigt slut när vi lämnade praktiken?!

2006-11-29. I dag har jag gjort det ofattbara, med tanke på datumet, och rensat rabatterna från ogräs!!! Styvmorsviolen har satt knopp och tänker blomma, spaljérosen hade också en blomma på gång. Det mesta tänker tydligen blomma om för tredje eller är det fjärde gången och inte vet jag hur man får blommor att fatta att det är ett mycket oklokt beslut att titta fram redan nu. Om det slår till och blir 20 minus då! Hur klarar sig blommor och blad? Det kanske inte blir en vacker trädgård till nästa vår om allt går upp i blom nu och sedan fryser när vintern väl kommer. Jag tror tyvärr att den gör det och med besked dessutom. brrrrrr!

OKTOBER

2006-10-31. Jag vet en som är klar för apell spår! TENGEL Lydnaden skall på plats och sen är det bara att anmäla. I söndags gjorde han ett kanonspår igen. Metodiskt, lugnt (ja, allt är ju relativt.....) och väldigt koncentrerat. Linda fick hålla igen ordentligt för att inte springa runt i spåret. Ser mycket bra ut =)

Rex gick sitt första spår och gjorde det mycket bra. Metodiskt och fint, men är mer känslig för störningar än vad tex. Raika visade. Inte förvånad eftersom han inte har någon rutin ännu. Stolt som en tupp bar han slutapporten hela vägen tillbaka till bilen, vilken han för övrigt avskyr som pesten!

Wargha (Roweena) är en hejare på spår hon med, synd bara att matte inte är en gasell eller liknande för i den hastigheten Wargha har i spåret slutar det med att matte snubblar på rötter och stenar och landar i backen! Den här gången med skrubbsår till minne. Jösses! Här gäller det att hålla igen ordentligt.

Dagens väder är en höjdare väl värt att nämna! Det började med regn och blåst, efter regn kommer solsken brukar man säga och så blev det här också. Grannen böt däck på bilen????!!!. Sen kom det mer regn och blåsten tilltog ordentligt. Nu under kvällen övergick regnet till SNÖ (eller snöblandat regn) Vägarna är glashala och grannen inte så dum i alla fall kanske .......

2006-10-22. Idag har vi spårat igen =) Even kan nog bli en riktigt duktig spårhund var det lider. Det negativa är att benen rör sig fortare än hjärnan hinner med (någon förvånad?) vilket gör att han hinner en bit när han tappar spåret. Det mycket positiva är att han är mycket envis och jobbar sig själv tillbaka till spåret igen! =))) Väl i spåret går han som på räls, dvs. han slår inte lika mycket fram och tillbaka i spårtunneln, som man är van att många Belgare gör - det bådar gott för framtiden. Dagens roligaste spår var nog det som jag la till Tengel. Hans första icke förarspår och med flit la jag en rosa tygbit, en kort spårpinne, en 90 graders vinkel, en lång spårpinne och en kamprulle som slut. Till saken hör att Tengel redan gått ett spår med vinkel under dagen. Han heltände när han hittade den första apporten - tygbiten - ögonen bara lös på honom och sen fick minsann Linda hålla i för det gick undan framåt. Inga problem med vinkeln alls och en liten urblåsning efter näst sista apporten. Det tog en liten stund för honom att samla sig igen, men sen så tuffade han på och tog slutet!!

Raika gick också spår idag och hon går väldigt lugnt och metodiskt i spåret. Såg nästan ut som ett slarvigt IPO-spår faktiskt (eftersom IPO hundarna skall hålla sig strikt i spårkärnan) lite avsteg i spårtunneln då och då, men på det hela taget i kärnan. Det som behövs här är lite hastighet alltså! =) Uppletandet däremot är en helt annan femma och än så länge INTE Raikas starka sida. Hon är inte så föremålsintresserad helt enkelt.

2006-10-18. ÄNTLIGEN........ Nu är hemsidan ute igen och vilket bök och knök det varit. Det hela slutade med ny webbdomän (.se) och nya e-mail adresser. Å andra sidan så fungerar det nu och (.com) kan jag lämna bakom mig. Så idag har jag beställt nya visitkort samt ändrat de gamla till (.se) på slutet, för att ha några att dela ut till dess de nya kommer. Ett jättestort TACK för all hjälp och mycket vänliga tillmötesgående av min nya hemside leverantör - SvenskWebbhotell. Kanon trevliga och jag rekommenderar dem varmt för den som har en för dyr sida eller av annan anledning vill byta leverantör. Länk finns på länksidan.

2006-10-15 Igår, lördag, var Angelica på sin första tävling för nya klubben. 404 poäng (vilket är personbästa på tävling) samt nytt klubbrekord. BRAVO tjejen!

Idag har Linda, Micke, Monica, jag och Angelica spårat med hundarna. Det var Evens första spår och både Angelica och jag är nöjda med hans insats även om det nu tog lite tid innan han fattade att nosen skulle vara i backen. Vi fick oss ett gott skratt när Angelica stannade kvar i spårslutet och Even hittade henne..... Han började vrålskälla på henne och det tog en stund innan han förstod att det var hon som satt bakom rotvältan..... TOK HUND. hahahahaha. Vi körde också uppletande, men det begrep han inte alls. Betydligt bättre gick det för Tengel, som är en hejare på både spår och uppletande. Nästa söndag är det dags igen.

2006-10-05 Idag när vi kom hem efter att ha storhandlat började jag nästan gråta.... Kökssoffans klädsel var i beståndsdelar IGEN!!!! Jag klädde om soffan när vi flyttade hit med ny stoppning och allt. Gott sa hundarna och jag fick en grej till att skriva upp på "to do listan". Grrrrrrrrrr!

SEPTEMBER

2006-09-26. Jag har alltid gillat att påta i trädgårdar, men att finna ro i att ständigt ha jord under naglarna var nog mer än jag vågade hoppas på... tyvärr gör mina smärtor att jag inte kan hålla på som förr. Det betyder att det kommer att ta evigheter (minst 2 till 4 veckor) innan landet inför nästa säsong är färdigt. Å andra sidan skall ju inget planteras förrän till våren i alla fall. Hundarna gillar också trädgårdsarbete...... när vi anlägger dammen vet jag precis vilka som skall få gräva grunden.... ;)

2006-09-25. Tre intressenter och en allmän förfrågan om Laekenois har annonsen hittills resulterat i. Roligt att vara igång med att informera/göra reklam för Laekenois igen =) och håll nu tummarna för att någon av intressenterna är en blivande Laekenois ägare =9

2006-09-24. Äntligen börjar Datarummet/Kontoret likna just det!  Hyllorna är på plats säkrade i väggarna för ev. klättringssugna. Kartongerna töms en efter en och uppkopplingen mot syberspace fungerar fortfarande. WOW. Om nu gamla leverantören för hemsida kunde göra sitt (överföra domännamnet) skulle lyckan vara näst intill total. Hemsidan ligger uppe hos nya leverantören och väntar på domännamnet för att åter kunna beskådas.

2006-09-22. Idag lade jag ut annons på Raika och Rex på blocket. Håller nu tummarna för att dessa två (alt. Roy istället för Rex) får sina egna hem.

2006-09-18 Idag har Cassandra börjat på dagis! Glatt sjungande berättade hon om allt som hon upplevt under dagen. Äntligen lite kompisar att leka med. Det är lite tråkigt för en 4 - åring att bo på "pensionärsgatan". Även om hon gjort succé bland damerna på gatan och de har plockat jordgubbar, varit och badat mm under sommaren så är det inte samma sak som att leka med jämnåriga.

2006-09-12 Så händer då det som inte fick hända. Atiki "tog" Göte, så han blev tvungen att åka till vårdcentralen och få sig en stelkramp samt lite medicin för 10 dagar framåt....... Ja, det gick hål och vi är väldigt glada för att det inte var Cassandras hand hon träffade, då Cassie skulle ta emot en korvbit som Göte sträckte fram mot henne...... Atiki hann emellan, men korven fick hon inte i stället klippte hon Göte över handen! Nu litar vi inte på henne alls längre. Senare på kvällen blev Göte arg på Cassie och tog tag i hennes arm. Atiki kom som skjuten ur en kanon och stötte till Cassie på benet..... biter hon nästa gång?

2006-09-07 Göte till Sofiero för arbete. Jag skickade iväg alla stamtavlor på R-kullen. Härligt att de blev Laekenois registrerade på en gång! Nu behöver vi inte "inmönstra" dem. Det är ju redan klart så att säga. =)

2006-09-04 Idag flög Atiki på Ronja också.... den enda tiken hon inte haft något emot förut, men nu är det kört även där. Än så länge fungerar hon med Even och Roy.... alltid något.

2006-09-02 Atiki flög på Rex helt utan anledning! Hon börjar flippa ut mer och mer den hunden och det smärtar att konstatera att vi nog inte kan ha kvar henne. Hon är inte längre pålitlig och jag är rädd att hon gör något mot barnen till slut. Tråkigt när man importerar och hoppas på en ny linje att jobba med, men jag kan inte bara vänta till något riktigt illa händer.....så är det hur ont det än gör.

AUGUSTI

2006-08-30 Idag har jag varit på Askersunds marknaden. Trevligt men vansinnigt varmt. Första dagen som jag åkte iväg själv, ja Stephanie var med förståss, sen vi kom hem från BB. Det var skönt att få några timmar i "stan".

2006-08-26 Monica och Micke här för att hjälpa till att tömma kartonger och få ordning på datorn och ADSLn. Tyvärr fick vi inte igång bredbandet i alla fall, men det blev en hel del kartonger tömda och fin möblering i vardagsrummet. Tack så hjärtligt för hjälpen =)

2006-08-22 Äntligen är vi hemma igen. Tyvärr möttes jag av en väldig röra här hemma och funderade starkt på att åka tillbaka till BB.

2006-08-13. Sorry till alla er som jag hade tänkt att träffa idag på Askersunds-utställningen. Eftersom nu Stephanie ville till världen så ligger vi på BB i Örebro och håller tummarna för att det skall gå bra för era hundar!

2006-08-12. 19.28 Föds Stephanie hemma i badrummet! Ambulansen landade 19.29 och vid 19.50 tiden åkte vi iväg till förlossningen för kontroll. Det är nu andra gången som jag föder hemma! Tur att det går bra när man inte hinner in. Stephanie skulle ju inte komma förrän den 23 augusti - snacka om att ha bråttom! 3010g 48,5 lång.

2006-08-07 Idag har vi varit på kyrkogården. Tänt en lykta och satt riddarsporrar. Jobbigt!

JULI

2006-07-31 Idag kom Linda och Tengel hit för ringträning! Han var lite arg på våra grabbar men när Atiki var med blev det annat ljud i källan..... Löptik sa Tengel.... mums.... gillar numer att ringträna..... hahaha

2006-07-28 Har precis släppt av Göte i Hallsberg. Den här helgen är man ensam igen eftersom Göte är på väg till Ransäter och Angelica är med Hannah på Åland. Hundarna gillade nog inte heller att alla åkte iväg för jag och Jennifer tog fram stora slangen och badade dem alla! Jaga vattnet ur slangen är väldans roligt men att badas är inte lika kul...... Nu luktar de gott i alla fall och dessutom är de ordentligt avsvalkade. Det har gått mycket vatten den här månaden!

2006-07-25 Syrran med familj åt frukost med oss. De kom förbi på bilsemester ner till Europa. Grabbarna spelade fotboll med Roy på tomten och den stackarn höll nästan på att tuppa av i värmen! Ha nu en trevlig semester önskar vi och kör försiktigt på vägarna!

2006-07-23 Dagen började fin, fint. Sol och värme. Vi flyttade vagnen till Riddarspelen eftersom det är sista dagen idag och vi skall åka hem efter spelen. Om dagen ändå hade slutat lika fint som den började..... Angelica vann bågskytten och är därmed mästare till nästa års spel. Precis efter skjutningen öppnade sig himlavalvet och det stört regnade. Åskan gick precis över våra huvuden. Riktigt otäckt! Så händer då det man fasar över..... platsen vi ställt husvagnen på fylldes snabbt av vatten så vi fick, i panik, flytta den ur "sjön" som uppstått av regnet. Riddargängen gick ner till arenan för att plocka ihop sina saker och då träffas en av dem av blixten. Han dog omedelbart!!! Med stora tårar rullande ner för kinderna åkte vi långsamt hemåt.

På ett ställe var vägen som en stor sjö och vi upptäckte att bilen inte är tät alls. Vattnet bara forsade in genom golvet! Behöver jag säga att hemresan blev mycket tung? Angelica var otröstlig!

2006-07-20 Idag rullade Öggetorparn, jag och Angelica till Mariefred för att delta i de årliga Riddarspelen. Vi hämtade upp Hannah i Mariefred och åkte vidare till campingen. Roy var också med och han gillar husvagnslivet skarpt. Synd bara att han inte tycker det samma om bilåkning..... fast efter ett tag så känner man inte doften längre kan jag säga....urk!

2006-07-17 Atiki behaga starta sitt löp idag! Roy ställer gärna upp, men Even tycker att hon mest är äcklig..... hahaha lilla killen i den stora kroppen vill inte alls ha Atikis rumpa uppkörd i nosen....

2006-07-12 Nu är det mesta av utomhusväxterna planterade. De ser väldigt ledsna ut i värmen så jag håller tummarna att de klarar sig. Gud så tungt det är att gräva om rabatter när man måste avlägsna gräsmatta också. Hela rabatten på framsidan av huset var en enda stor gräsmatta. Till vår förfäran upptäckte vi dessutom att det inte fanns någon jord att tala om. Under gräsmattan ligger fyllnadsmassa...... ni vet lite jord, lera, grus, spik, skruvar och diverse annat bråte...... 5 säckar jord försvann i ett nafs kan jag säga.

2006-07-05 Första mötet med Mödravårdscentralen i Askersund. Gick alldeles utmärkt och magen växer och frodas - trots värmen =)

2006-07-01 Intressant flytt det här! Första helgen i huset och jag, Jennifer och Cassandra är själva hemma. Göte är i Borås och jobbar och Angelica är på Vikingafestivalen i Stallarholmen över helgen. Vi har i alla fall tur med vädret...... 

JUNI

2006-06-30. Jennifer fyller 13 år idag. Monica och Micke kom över och vi satt i trädgården och mumsade i oss kaffe och jordgubbstårta med grädde. Efter ett tag var vi tvungna att fly solen in i skuggan. Phu... 30 grader varmt visade termometen! Hundarna gjorde inte mycket väsen av sig kan jag säga, hela gänget låg i skuggan mot husväggen och dåsade.

2006-06-28. Så rullar då flyttbuss, bil och husvagn fullproppade med bohag mot nya hemmet. Spännande, läskigt, roligt och mycket utmattande. Tro nu inte att vi fick med allt....... Göte kommer att få åka till Älta en ev. två gånger till för att hämta resten. Suck så mycket saker man samlar på sig. Vi landade sent på kvällen och där stod flytthjälpen och väntade. Inlastningen gick med en rasande fart och det smakade gott med kaffe och smörgåsar. Det var lite svårt att somna första natten för oss alla tror jag =)

2006-06-25. I dag är vi bjudna på avskedsmiddag hos Tarja (Turning Leaf´s). Det kommer bli jättegott (det är alltid hennes middagar), ändå känns det lite vemodigt måste jag säga. Vi har alltid löst världsproblemen över en kopp kaffe på dagarna, eller kampat ihop med husvagnarna på "krypavstånd" ; ). "Kaffet" på dagarna (måste köpa stooor termos) blir väl via telefon - hu så dyrt - och husvagnslivet blir något man kommer att se fram emot än mer =).

2006-06-24. Så var då VM i fotboll över för Sveriges del..... Spelar man med inställningen " det här förlorar vi " så skall man göra det också. Mexico däremot överraskade rejält och om jag blev putt över Sveriges förlust, så är det inget mot vad jag blev när Argentina baljar det snyggaste målet i VM så här långt! Nu håller jag tummarna för England och Holland - så det så!

2006-06-22. Så är hon på väg då, Xtra. Charmade alla på Trust Arlanda med sitt öppna, vänliga och nyfikna sätt. Protesterade högljutt när vi stängde burdörren.... det var mycket mer spännande att undersöka allt i omgivningen än att läggas i en bur. Nu håller vi tummarna för att flygresan går bra och att hon mår bra när hon hämtas upp.

Hemma, i väntan på besked, har jag varvat packningen med att förlänga Angelicas vikingakläder! Nu får barnen snart sluta växa!!!!  Varje år lika - nya kläder till festivalerna då de gamla är alldeles för små...... Nåja, fint blir det och roligt är det att få sätta på sig kläderna och leva i vikingabyn när det är dags. Ger lite perspektiv på livets alla bekvämligheter och jag rekommenderar VARMT alla, som har möjlighet, att åka till Stallarholmen den 1 eller 2 juli och uppleva allt!! Mer information och vägbeskrivning hittar ni under http://www.stallarholmensvikingar.se/ Festivalen ger en möjlighet att se hur vikingalivet kunde se ut, äta gott, prova bågskytte, tävla i 5 kamp på vikingars vis...... ja, det innebär bland annat stockstötning!, uppleva smedjor, teater på islandshästar och mycket mycket mer!

2006-06-21. Idag har jag postat flyttkort till släkt och vänner. 60 st. blev det och jag tror, hoppas, att alla är med. Mellan kartongerna väntar jag på besked från Arlanda om Xtra får flyga till USA i morgon, som planerat. Planerna inför midsommarhelgen är inte svåra att lista ut...... packa, packa, packa.....

2006-06-14. ÄNTLIGEN lite regn..... får man tycka så? Det kom nu inte så mycket som det skulle behövas men det var väldigt skönt att temperaturen sjönk lite ett tag. Man är inte alls van vid värmen och hundarna tycker att det är jobbigt också. De äter inte förrän på kvällen när det svalnat igen och inte heller vill de gå ut förrän då. Mig gör det inget för jag har inte heller någon lust att gå ut förrän det har svalnat lite och då är det jätteskönt att gå långpromenader!

2006-06-09. Idag har vi kört över 100 mil! Vilken resa och utan fungerande AC i bilen! Vi började dagen med att rodda över Rex, Ronja, Raika och Even till Fia och Robban. Sen packade vi in Ricky, Roy, Xtra och Atiki i bilen för avfärd till Norska gränsen. Ricky gillade inte alls bilåkningen och redan efter 30 minuter fick vi stanna för att avlägsna den odör han orsakat i buren. När inte skit i bilen hjälpte började han att "sjunga". Vi är väldigt säkra på att han under resans gång avlade tre nationalsånger...... Svenska, Norska och en förvillande lik den Amerikanska...

Vädrets makter var i alla fall på vår sida..... till en början ja, sen blev himlen molnfri och "svett Helge" hade fritt fram. Behöver jag säga att det gick åt mycket dricka för både oss och hundar? Väl i Charlottenberg åt vi en välförtjänt middag, hundarna fick springa fritt och sträcka ut ordentligt. Skönt! Vi var också tvungna att bada av stackars Roy all Rickys dreggel - kul reskompis ..... Så kom Ida, som skall ha Ricky och efter överlämnandet åkte vi vidare till huset i Olshammar. Vi åkte vägen över Laxå mot Askersund och om ni inte provat den skall ni göra det. OTROLIGT vacker sträcka utefter Laxåsjön med massor av underbara rastplatser. Efter Olshammar åkte vi till Roweena och fick i oss mycket välsmakande rabarberpaj. Två på natten styrde vi bilen mot Älta igen och det gick fort kan jag säga..... hm...... tjugo över fyra på morgonkulan stöp vi i säng...... HELT slut.

2006-06-01. Nu är det snart dags för flytt ju! Kom precis på det och trots att jag packar, packar och packar så ser det ut som om hela hemmet är kvar att få ner i kartonger. Hur mycket prylar har man egentligen? Varför samla på sig så mycket för? ..... ja det är klart alla "bra ha ut i fall att....." eller "man vet aldrig när den här prylen kommer till användning......" går ju bara inte att slänga! eller.....

MAJ

2006-05-28. I dag har vi haft fotografbesök från tidningen Bra hundar (eller något liknande..... ni vet graviditetsminne...). Atiki, Even och Roy var modeller och i augustinumret får vi se hur det blev =) roligt att de skall göra ett reportage om Belgiska Vallhundar =)).

2006-05-27. Har ju alldeles glömt bort att skriva att vi fotade valpar idag. Vi och vi..... Fia på kennel Roxina´s kämpade tappert =). Nu har jag också lagt upp en bildsidelänk på R-kullens sida där fler bilder finns =)

2006-05-25. Idag har Even visat prov på sin simkunnighet =) Japp det kunde han och härligt var det om man får tro honom. Själv skulle jag aldrig gå i när temp. i luften inte är mer än 13 grader....... vattnet?...... ISKALLT!!!!

2006-05-23. Tänk vad man kan längta efter en flytt trots att man egentligen redan är slut och ur less på alla kartonger överallt. Kan det bero på att man just nu är vig som en gravid flodhäst och att det börjar bli tungt att "köra" agility-bana flera gånger om dagen? Jag undrar också vart sommaren tog vägen? Sticker man ut huvudet nu har man en mycket intressant frisyr innan man hunnit 3 steg utanför dörren! Blåsigt är bara förnamnet, å andra sidan är det väldigt roligt att se hundarnas reaktioner.... hahahaha.

2006-05-12. Det finns tillfällen då man verkligen avskyr valpar! Idag fick jag minst 15 gråa hår när jag kom hem efter att ha fikat med grannen och finner klädseln på kökssoffan vara ett minne blott.... grrrrrrrrrrrr....... Stoppningen? Ja den låg över hela köksgolvet i mini bitar! Så förutom att bordsbenen fått intressanta former, stolarna är minnen blott, alla väggar måste spacklas och tapetseras om fick jag lite mer sysselsättning framöver. Omklädning av sofflocket. Nu får det allt se ut som det gör till dess vi flyttat och jag med säkerhet vet att valparna inte kommer åt soffan mer....... 

2006-05-10. I dag har vi, eller rättare sagt Fia, fotat Even igen. Vi höll till på hennes tomt och skrattade oss fördärvade över hans framfart. Fias barn och Cassandra blåste såpbubblor till Evens förtjusning. Vi undrar också lite smått om han redan nu tränar inför midsommar firandet. Små grodorna.... små grodorna....... I övrigt börjar vi få mindre plats i hemmet och mer och mer kartonger att "klättra" över.

APRIL

2006-04-22-23. Vilken helg!! Först körde vi alla 6 valparna till Fia och Robban på kennel Roxina´s för att de skulle tillbringa lördag natt och söndag på dagen hos dem. De bokstavligt talat intog köket och for som galningar. Vi, jag och Göte, fick en HEL natts sömn (var väl sådär en 4 veckor sedan sist) mellan lördagen och söndagen, och vaknade alldeles förvirrade. Hemmet var mer än tyst - nästan kusligt tyst. Så packade vi in barnen, Xtra, Atiki och Even i bilen och for iväg till Olshammar (ligger 3 mil nedanför Askersund) för att titta på ett hus. Det blev en alldeles underbar vårdag med värmande sol och fågelsång. Olshammar ligger vid Vättern och vid fikat på verandan kände man vattenlukten i luften - FRISKT. Huset är jättefint och vi har bestämt oss för att ta det!!!  Så nu är det ett faktum att vi flyttar från Stockholm - Äntligen!

På kvällen var vi till Monika i Åsbo och njöt av Tacos- och broccoli/spenat pajer. MUMS! Hundarna for på tomten och stackars Even orkade inte hålla ihop skånkarna till slut. Kan säga att det var knäpptyst i bilen förutom snusandet av sovande barn och hundar under hela hemresan. Straxt efter midnatt var vi hemma igen alldeles slut av dagens alla intryck.

2006-04-15. Så konstigt det var att åka till "lilla" Stockholm UTAN hund!!!! Den här gången var jag "ledig" och kunde sitta vid ringen och titta på alla andra som sprang sina varv, jublade över framgång eller svor ve och förbannelse över motgång. Ja, helt ledig blev jag nu inte eftersom jag hastigt och lustigt fick en kamera körd i näven med orden: Ta bilder -  du gör inget!!! (Sagt med en blinkning förståss) Sagt och gjort - jag lekte frilans fotograf under Lacke bedömningen och det var riktigt kul! Dessutom hörde jag domarens kommentarer hela tiden.... ja, även de som inte skrevs ner på kritiklappen...... intressant. Kiila åkte ner till sitt nya hem i Skåne på kennel Black Track´s - Lycka till nu hjärtat! "snyft...."

Kvällen avnjöts hemma hos mig med middag och sen åkte Roweena (alias Wargha) hem till sin foderfamilj. En händelserik dag och kväll alltså.

2006-04-13. Upp i ottan! Inget som ligger för mig alls om sanningen skall fram, men idag bar det iväg till Arlanda med Rory. Han gillade inte bilresan något vidare och tackade för skjutsen genom att avlägga en STOR "macka" i buren. Där fick vi lite att ta hand om. Nåja, allt gick bra vid exporten och nu väntar ett par timmar nervositet innan Ally i USA bekräftar att han kommit fram och att allt gått bra. Hu alltid lika spänt.... Konstigt hur det alltid lägger sig ett visst lugn i kullen så fort en valp åker iväg. Fast det varar inte länge kan jag upplysa om.

2006-04-11. Idag packade vi in alla 8 valparna i bilen för avfärd till veterinären. Vacc, öronmärkning och besiktning av samtliga. Det gick alldeles lysande och hanarna har kulorna på plats. Tur att man har vänner som kan åka med när det blir dags för turer som den här! I vanliga fall brukar min veterinär komma hem men hon njöt av våren i Frankrike den här gången (Vad nu det skulle vara bra för....... ) Väl hemma slocknade valparna och hördes inte av på flera timmar.... hm... tänk vad lite bilfärd kan åstadkomma.

2006-04-07. Ååååååh vad arg jag blir på mig själv. Idag tänkte jag göra de engelska sidorna och gissa tre gånger vad jag gör...... Just det sparar utan att tänka mig för så istället för att ha både svenska och engelska sidor var det enbart de engelska kvar.... grrrrrrrr. Tur i oturen hade jag bara hunnit göra två sidor, men ändå. Klantigt verkligen klantigt! Dessutom hade jag ändrat texten lite på startsidan och nu kommer jag ju inte ihåg hur jag skrev. Ja... ja (suck) bara att börja om. Jag har ju inget annat att göra med 8 valpar i huset.......

2006-04-04. Nu är det dags att rita ett nytt kors i taket! För första gången sedan Even kom hem tycker Xtra att han faktiskt är en riktigt rolig. Det går till och med att leka med honom! Den tokiga Kiila gör sin del i leken. Det vill säga - försöker para Even (nej, det är inte felskrivet) medan han har nästan hela Xtras nacke i munnen. Inte trodde jag att hon skulle inbjuda honom till lekstunder med tanke på hur rasande arg hon blev när han försökte snutta då hon hade mjölk.

2006-04-02. Ibland undrar man verkligen vad man håller på med. I morse var en av dessa gånger......... Skit över allt!!!! Köksgolvet såg mer ut som en leråker om våren än ett golv. Banne mig om de små inte tävlat i kana- åkning eller så. Det var till och med skit upp åt väggarna och på nedre skåpluckorna...... tydliga tecken på misslyckade starter eller bromsningar för den delen. BLÄ .... Mitt i all "smet" sitter gänget med viftande svansar och lysande ögon. Lyckliga? Visst! Jätte lyckliga!!! 

FEBRUARI & MARS

2006-03-30. Tänk att det skall vara så svårt och få till fina bilder på valpar! 6v och inte alls medgörliga..... tålamod, tålamod och åter igen tålamod. Är det någon som kan förklara varför valpar ALLTID skall titta åt fel håll när man skall fotografera? Lockar man så vrider de inte bara på huvudet utan kommer springande....... Jag skall hädanefter beundra fotografen för alla kanon bilder man ser på hemsidor - i synnerhet om det är på valpar! Nu är i alla fall R-kullen fotograferade och all heder till Fia på kennel Roxinas som fick till det så bra =)

2006-03-10. 3 veckor och bilderna på var och en är tagna. Ögonen är öppnade och man märker att de nu hör när man kommer. Det ser för festligt ut när de försöker attackera varandra trots att balansen inte är den bästa... Köttfärs är en höjdare och håller man inte i sig eller sitter stadigt är man snart liggande av trycket från 8 huliganer.

2006-02-24. Valparna 1 vecka gamla och hungriga till tusen. Stackars Xtra ligger "stand by" mest hela tiden. Hon är mycket noga med deras hygien. Ljudligare kull får man nog leta efter. De som skriver uppfödarböcker och påstår att en nöjd kull är tyst har då aldrig träffat Laekenois-kullar! hahaha =)

2006-02-17. Så har man häckat ett par timmar i valplådan då, för att välkomna 8 stycken valpar till världen! Xtra var jätteduktig och allt gick precis så smidigt som man önskar sig. 5 killar och 3 tjejer blev det. Den här kullen är gjord för att bredda avelsbasen, men det är långt ifrån alla som jublar kan jag säga, tyvärr!

2006-02-12. Det här med dagbok har jag förstått är något alldeles extra! Blogg kallas det också.... Måste erkänna att även jag läser bloggar/dagböcker på hemsidor. Riktigt roligt faktiskt. Jag kan ju inte vara sämre så med den nya layouten blir det också en dagbok att följa.