2000
.......Så hände då det som är en uppfödares värsta mardröm....

En mycket stor, död valp satt fel och orsakade att valpningen slutade med akut snitt. Det fanns inget att göra, så det blev alltså inga valpar denna gång.

Qinza mår efter omständigheterna bra och vi är glada för att hon klarat sig. Veterinären ser inga hinder med att sätta en ny kull på henne senare.

Först och främst skall hon återhämta sig helt sen lägger vi upp träningen långsamt och när hon har löpt en gång, så att vi ser att allt fungerar som det skall, kommer vi att fundera på hur vi skall göra med en eventuell ny parning.

Tyvärr är detta något som kan hända och som drabbar många (de flesta faktiskt) uppfödare förr eller senare. Alla har inte turen att tiken klarar sig, eller så blir livmodern så skadad att man måste ta bort den. Ibland blir resultatet en kull levande valpar och ibland inte, och gudskelov finns de gånger då allt gått bra för både kull och moder.

Vi hade hoppats på att, om det skulle drabba oss, det skulle komma senare när man har betydligt mer erfarenhet. Nåja, nu har det hänt och vi är en tuff erfarenhet rikare. Det är inte någons fel att sådant här händer, utan naturens gång. Även om det känns som en klen tröst i stundens allvar.

Linnea och Göte
Kennel Vajert.

Tillbaka till kullsidan